از چه سنی الفبا را به کودکان آموزش دهیم؟
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، بسیار از والدین هنگامیکه پیش از مدرسه الفبا را به کودکان خود آموزش میدهند لذت میدهند. آنها باورشان براین است که آموزش زودهنگام حروف الفبا به کودک سبب پیشرفت تحصیلی فرزندشان میشود. اما روانشناسان معتقداند آموزش الفبا پیش از دوره دبستان و پیش دبستانی درست نیست.
معایب آموزش زود هنگام به کودکان
کودک قبل از رفتن به مدرسه باید جست و خیز و بازی کند. این زمان هنگام بازی کودک است پس او با درس و آموزش الفبا خسته میشود.
ممکن است در این ایام هنوز کودک مهارتهای اساسی و زیربنایی را کسب نکرده باشد در چنین شرایطی آموزش خواندن و نوشتن موجب سرخوردگی او خواهد شد.
اگر خیلی زود الفبا را به کودک آموزش دهیم بعد از رفتن به مدرسه و یادگیری مجدد الفبا انگیزه
تحصیل و یادگیری را از دست میدهد زیرا گمان میکند همه چیز را بلد است و از رفتن به مدرسه امتناع میکند.
ممکن است شیوه آموزش الفبای والدین با شیوهای که معلم در مدرسه به کودک میآموزد بسیار متفاوت باشد و این موضوع کودک را دچار سردرگمی میکند.
بهترین زمان برای آموزش کودک
بعد از سه سالگی با آزمون های مختلفی که توسط کارشناسان و در دوره های مختلف انجام می شود، میتوان به این نتیجه رسید که کودک توانایی آموزش زودتر از موعد خواندن و نوشتن را دارد یا خیر؟ کودک در مقطع پیشدبستانی تا حدودی با الفبا آشنا میشود زیرا توانایی تشخیص حروف الفبا در کودکان حدود پنج تا پنج و نیم سالگی اتفاق میافتد.
روشهای یادگیری حروف الفبا پیش رفتن به مدرسه
بیشتر بخوانید:
کودکان از چه سنی میتوانند بستنی بخورند؟
چرا برخی کودکان والدین خود را میزنند؟
آشنایی کودک با الفبا با استفاده از روزنامه و کتاب و مجلات
تماشای برنامههای آموزشی
آموزش حروف الفبا با استفاده از شعر و اعداد
استفاده از کیبورد یکی از ابزارهایی است که میتوان برای آموزش حروف از آن استفاده کرد
استفاده از فلش کارت و برچسب های رنگارنگ
استفاده از پازلها و جورچین ها
برای کمک به یادگیری خواندن کودکان نگاه کردن به تصاویر و بازی با حروف آهنربا دار بسیار موثر خواهد بود
در پایان گفتنی است رشد سنی هر کودکی باید متناسب با سن او باشد و نظام های آموزشی سراسر دنیا به این نتیجه رسیده اند که بهترین سن برای یادگیری حروف الفبا حدود شش سالگی است زیرا کودکان تا قبل از شش سالگی از لحاظ ذهنی و مغزی آمادگی فراگیری و آموزش را ندارند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/