دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
22 شهريور 1400 - 14:57

مشخصات رنو کپچر

طراحی و ساخت اولین کراس اوور اروپایی که توانست به بازار ایران راه پیدا کند خودروی رنو کپچر بود. 
کد خبر : 607342
image-20210913131104-1.jpeg



به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا, طراحی و ساخت اولین کراس اوور اروپایی که توانست به بازار ایران راه پیدا کند خودروی رنو کپچربود. اتومبیل متعلق به شرکت خودرو سازی رنو می باشد که در سال ۲۰۱۵ میلادی، توسط شرکت ایران خودرو به متقاضیان عرضه گردید. در تبلیغات پیش فروش رنو کپچر اینگونه به نظر می رسید که موتور کوچک اتومبیل با حجم ۱۲۰۰ سی سی، قادر نیست از عهده این شاسی بلندِ شهری با وزن ۱۱۸۰ کیلوگرم بر آید و این موضوع در ابتدا، تعجب همگان را برانگیخت. اما در عمل مشخص شد که موتور توربو شارژ این خودرو در عین کوچک بودن، بسیار قدرتمندتر از سایر اتومبیل های هم ردیف خود می باشد. در واقع عملکرد موتورهای توربو، به این شکل است که با افزایش میزان هوای ورودی به داخل محفظه سیلندر، مصرف بنزین پایین آمده و در مقابل، راندمان و توان خروجی موتور افزایش می یابد.


رنو کپچر


مشخصات رنو کپچر


بر اساس رسم همیشگی رنو در بزرگ نمایی آرم و لوگوی شرکت، تنها چیزی که با نگاه اول در چشم بیننده نمایان می گردد، نشان لوزی شکلِ رنو، نصب شده بر روی جلو پنجره اتومبیل می باشد که ضمن هیبت و عظمت بالایی که به خودرو می دهد، زیبایی خاص و چشم نوازی را نیز به آن می بخشد. به طور کل ظاهر اتومبیل های فرانسوی از لحاظ زیبایی به پای خودروهای چینی و کره ای نمی رسد. به طور مشخص، سازندگان اروپایی بیشتر بر روی مسائل فنی و ایمنی اتومبیل تمرکز می کنند تا شکل ظاهری آن. اما در یک قضاوت منصفانه می توان گفت، اگرچه نمای کلی رنو کپچر کمی ساده به نظر می رسد ولیکن بسیار زیبا و اصولی طراحی شده است. ترسیم دقیق بدنه آیرودینامیک رنو کپچر در زمان تولید،


بسیار فراتر از اتومبیل های هم رده خود انجام گرفته به طوری که در سال ۲۰۱۴ میلادی توانست جایزه مجله معتبر پارکِرز را از آن خود کند. استفاده از دو رنگ اصلی در پوشش بدنه، یک ایده خلاقانه است که تا آن زمان کمتر شاهد چنین اتفاقی بودیم. سطوح برجسته و طولی در امتداد دو طرف اتومبیل، همچنین استفاده از نوارهای براق و کروم در قسمت جلو پنجره و چراغ های مه شکن جلوه خاصی به خودرو داده است. چراغ های جلو کمی کوچک اما کاملا متناسب با کاپوت خودرو قرار گرفته است. ابعاد کلی بدنه نیز بدین شرح می باشد. طول خودرو: ۴۱۲۲ میلی متر، عرض اتومبیل: ۱۷۷۸ و ارتفاع آن: ۱۵۶۶ میلی متر است همچنین فاصله بین دو محور چرخ های جلو و عقب ۲۶۰۶ میلی متر می باشد.



مشخصات رنو کپچر



طراحی داخل


به جرات می توان گفت که طراحی زیبای داشبورد و تزئینات داخل رنو کپچر، کاملا منحصر به فرد بوده و شبیه به هیچ کدام از اتومبیل های دیگر نمی باشد. شکل و نمای ظاهری قطعه داشبورد کمی مات و خشک، و تا حدودی شبیه به خودروهای دهه ۹۰ میلادی می باشد اما متریال به کار رفته در آن بسیار مرغوب و با کیفیت است. استفاده از نوارهای نقره ای رنگ در تزئینات داخل نیز دیده می شود و به زیبایی آن افزوده است. دریچه های تهویه مطبوع به صورت کرکره ای طراحی شده اند. صندلی های راحت، فضای زیاد و وجود دید کافی به محیط بیرون از جمله نقاط مثبت رنو کپچر به شمار می آیند. آینه های جانبی با دید گسترده و به صورت تاشوی خودکار عمل می کنند همچنین شیشه بالابرهای هر چهار درب خودرو، به صورت برقی به کار گرفته می شوند.



مشخصات فنی


موتور خودرو با حجم ۱۲۰۰ سی سی و از نوع چهار سیلندر خطی مجهز به سیستم توربو شارژ است . حداکثر توان خروجی موتور، ۱۲۰ اسب بخار در ۴۹۰۰ دور در دقیقه است. رنو کپچر شتاب صفر تا صد را در مدت زمان ۹/۱۰ ثانیه پُر می کند. گیربکس خودرو از نوع اتوماتیک ۶ دنده می باشد. یکی از نکات مثبت و حائز اهمیت محصولات رنو، مصرف سوخت پایین این خودروها است. و این قاعده از اولین تولیدات رنو تا به امروز رعایت شده به طوری که مصرف بنزین رنو کپچر در سیکل ترکیبی چیزی کمتر از ۶ لیتر می باشد. مخزن سوخت اتومبیل، ۴۵ لیتر گنجایش دارد. و صندوق عقب خودرو ۴۵۵ لیتر فضای خالی، در اختیار راننده قرار می دهد.



ایمنی، آپشن ها و تجهیزات


خودروی رنو کپچر در سیستم ایمنی و مجموعه ترمز، به ABS، EBD، EBA، سیستم کنترل پایداری الکتریکی ESP، و سیستم کمکی حرکت در سربالایی یعنی HSA مجهز می باشد.


به طور مجموع چهار عدد کیسه هوای ایمنی جلو و جانبی برای راننده و سرنشینان اتومبیل نصب گردیده است.


فرمان خودرو به صورت برقی با قابلیت تنظیم ارتفاع می باشد. چراغ خودرو مجهز به لامپ های روز روشنِ LED، و نور آن توسط سنسور اتوماتیک، تنظیم می گردد. از دیگر امکانات ایمنی و رفاهی رنو کپچر می توان به سیستم ایموبلایزر، سنسور پارک، کروز کنترل، سنسور مصرف بهینه (ECO MODE)، و استارت دکمه ای اشاره کرد.



بررسی هندلینگ اتومبیل


به لطف استفاده از فرمان برقی در رنو کپچر می توان گفت که رانندگی با آن کاملا مطمئن و بسیار لذت بخش است. سیستم تعلیقِ نرم و بی صدا باعث احساس آرامش بیشتر در سرنشینان خودرو می گردد. شاسی و بدنه اتومبیل بسیار مقاوم ساخته شده و هیچ گونه صدای اضافی از قطعات و اتصالات به گوش نمی رسد. حتی در سرعت های بالا نیز شما از یک سواری راحت و بی دردسر بهره خواهید برد. کمک فنر نرم و روان این اتومبیل به خوبی نقص های جاده را خنثی می کند و در سطوح ناهموار، هیچ گونه لرزشی از قسمت فرمان و زیر خودرو حس نمی‌شود. عملکرد موتور کاملا بی صدا و تعویض دنده به شکلی مناسب و بدون شوک انجام می شود. رنو کپچر مانند تمام کراس اور های موجود در بازار ایران، تک دیفرانسیل و فاقد آفرود می باشد که این نقص یکی از ضعف های اتومبیل به شمار می آید همچنین به گفته برخی از رانندگان، صدایی که در اثر عملکرد موتور و حرکت خودرو در کابین به گوش میرسد، کمی بیش از اندازه است.



مشخصات رنو کپچر


رنو کپچر ۲۰۲۰



تفاوت در مدل ها


رنو کپچر در مدل های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ ارائه گردیده که از نظر ظاهری و فنی تفاوت چندانی در آنها دیده نمی‌شود به غیر از اینکه در مدل های ۲۰۱۵ از رینگِ چرخ ۱۶ اینچ استفاده شده اما در مدل های بعدی، سایز آن به ۱۷ اینچ ارتقاء یافته است. همچنین در مدل های جدید چراغ های مه شکن با گردش فرمان، به صورت خودکار روشن می‌شوند که این قابلیت در مدل اولیه وجود ندارد. و دیگر اینکه در مدل های جدید یعنی خودروهای ۲۰۱۷ گرمکن های صندلی به همراه روکش چرمی به آپشن ها افزوده شده، تغییرات کوچکی نیز در ظاهر داشبورد، فرمان و کنسول وسط شکل گرفته است.



نکته ای در خصوص سرویس و نگهداری کپچر


از دید تعمیرکاران و تکنسین های فنی اتومبیل، یکی از موارد آزار دهنده در تمامی محصولات رنو، این است که محفظه موتور در خودروهای رنو بسیار کوچک و محدود است و به تبع آن، همین امر باعث گردیده تا متعلقات اتومبیل بسیار فشرده و متصل به یکدیگر قرار بگیرند. به عنوان مثال برای تعویض کندانسور کولر می بایست سپر خودرو به کلی باز شود که این کار بسیار وقت گیر و پر هزینه است. به همین جهت در نگهداری از این اتومبیل کمال دقت را به عمل آورید چراکه در صورت بروز حادثه مستلزم پرداخت هزینه های اضافی خواهید بود. در پایان، شرح و زمان انجام سرویس های دوره ای اتومبیل رنو کپچر طبق جدول زیر معرفی می گردد.



























































ردیف

شرح سرویس

زمان انجام سرویس

۱

تعویض روغن و فیلتر روغن موتور

هر ۸۰۰۰ کیلومتر یا یک سال

۲

تعویض شمع

هر ۵۶۰۰۰ کیلومتر

۳

تسمه دینام و پولی های مربوطه

هر ۶۴۰۰۰ کیلومتر یا هر ۴ سال

۴

روغن ترمز

هر ۶۴۰۰۰ کیلومتر یا هر ۲ سال

۵

ضد یخ

هر ۶۴۰۰۰ کیلومتر یا هر ۲ سال

۶

بازدید و تمیز کردن سیستم تهویه مطبوع

هر دو سال یکبار

۷

بازدید کولر و تست میزان گاز خنک کننده

هر سه سال یکبار

۸

بازدید و گردگیری لنت های عقب

هر ۶۴۰۰۰ کیلومتر

۹

تعویض فیلتر هوای موتور و فیلتر اتاق

در هر بار سرویس

نوع و مقدار روغن مورد استفاده در موتور رنو کپچر: API : SM/S ۵W۴۰ ۵.LITRES





















بزرگترین فروشگاه اینترنتی لوازم یدکی خودرو Cari۴



انتهای پیام/ ر



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب