دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 شهريور 1400 - 13:05
سرلشکر موسوی:

تلاش دشمن برای جلوگیری از اجرای ماموریت ناوگروه «نداجا» شکست خورد

کشورهای زیادی جرئت حضور در این آب‌های خروشان را ندارندفرمانده کل ارتش با اشاره به پایان موفقیت آمیز ماموریت ناوگروه نیروی دریایی ارتش، گفت: تلاش دشمنان ما در جلوگیری از اجرای ماموریت ناوگروه نداجا ناکام ماند.
کد خبر : 606474
امیر سرلشکر موسوی



به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش امروز (پنج‌شنبه) در حاشیه مراسم «رونمایی از سامانه ارزیابی عملکرد نهاجا» در جمع خبرنگاران در خصوص اهمیت مأموریت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش، گفت: اینکه یک نیروی دریایی کشوری هیچ جایی در جهان برای آن غیرقابل دسترس نیست، اهمیت بسیار بالایی دارد.


وی افزود: مسئله قابل توجه در خصوص این مأموریت ناوگروه ۷۵ نداجا، این است که این مأموریت بدون توقف در بندری انجام شده است. کشورهای دیگر نیز از این مأموریت‌ها انجام می‌دهند. اما در این مأموریت و دریانوردی خود، در بنادر مختلف توقف کرده و مدتی را در آن بنادر استراحت و آب و غذا دریافت می‌کنند. این در حالی است که ناوگروه نیروی دریایی ارتش در ۱۵ اردیبهشت از بندر بندرعباس جدا شده و با انجام این مأموریت و عبور از چندین تنگنه و سه اقیانوس جهان، مأموریت خود را به بهترین شکل ممکن انجام داده و ۱۸ شهریور دوباره به همین بندر بازمی‌گردد.


فرمانده کل ارتش اظهار داشت: ناوگروه ۷۵ در همه ابعاد پشتیبانی و تجهیزاتی متکی به خود بوده و از هیچ کشور یا بندری در انجام این مأموریت کمک نگرفته است. از سوی دیگر، بر اساس قوانین بین‌المللی، شناورها خاک آن کشور محسوب می‌شوند، بنابراین زمانی که شما یک ناوبندر دارید، هر جایی که این ناوبندر توقف کند مانند این است که شما یک جزیره در آن منطقه دارید.


سرلشکر موسوی همچنین به اهمیت داشتن ناوبندر اشاره کرد و گفت: تاکنون در دنیا تنها دو کشور دارای ناوبندر بودند و ایران سومین کشوری است که ناوبندر دارد. داشتن ناوبندر اهمیت بسیار بالایی دارد و هر جایی که این ناوبندر توقف کند، ناوگان آن کشور اعم از تجاری، نفتکش و نظامی می‌تواند از پشتیبانی آن استفاده کند.


وی اظهار داشت: ناوبندر در کنار خدمات پشتیبانی که می‌تواند به ناوگان ما ارائه دهد، قابلیت حمل چندین بالگرد، تجهیزات و تسلیحات گوناگونی را دارد و افرادی می‌توانند به اهمیت این موضوع پی ببرند که در حوزه دریایی دارای تخصص هستند.


فرمانده کل ارتش توانمندی دریایی هر کشور را منوط بر حضور در آب‌های بین‌المللی دانست و گفت: بسیاری از آب‌های آزاد و اقیانوس‌ها مناطقی هستند که کشورهای زیادی جرئت حضور در این آب‌های خروشان را ندارند.


سرلشکر موسوی، یکی دیگر از دستاوردهای مأموریت ناوگروه نیروی دریایی ارتش را اهتزاز پرچم کشور در آب‌های دوردست اعلام کرد و گفت: این ناوها، ناوهای نظامی هستند و در هر جایی که حضور یابند یک پایگاه اطلاعاتی شناور هستند و مثل این است که شما در کنار پایگاه‌های آمریکایی یک دکل اطلاعاتی ایجاد کنید.


وی در خصوص مواضع سران رژیم صهیونیستی درباره عملیات ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش، تصریح کرد: دشمنان ما یعنی آمریکایی‌ها و رژیم صهیونیستی تمام توان خود را به کار گرفتند تا این اتفاق مهم رخ ندهد و پس از آغاز این مأموریت تلاش فراوانی کردند که نصفه کاره بماند و در مرحله بعد، تلاششان متمرکز بر این بود که این مأموریت به پایان نرسد.


فرمانده کل ارتش گفت: اما شاهد بودیم که تلاش‌ها و توطئه‌های آن‌ها نتیجه‌ای دربر نداشت و فرزندان این ملت مأموریت خود را به بهترین شکل ممکن انجام دادند و به کشورمان بازگشتند.


انتهای پیام



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب