دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
19 دی 1394 - 17:20

شورای همکاری خلیج فارس: مسئولیت حمله به سفارت عربستان با ایران است

نشست خبری عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان و عبداللطیف الزیانی، دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس در ریاض برگزار شد.
کد خبر : 60568

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از فارس، شبکه خبری العربیه، به نقل از الزیانی گزارش داد که در نشست شورای همکاری خلیج فارس حوادث اخیر مربوط به سفارت عربستان در تهران بررسی شده است.


الزیانی با قرائت بیانیه پایانی نشست شورای همکاری خلیج فارس، حوادث اخیر سفارت عربستان را محکوم کرده و مسئولیت آن را بر عهده دولت ایران دانست.


بر اساس این بیانیه همچنین شورای همکاری خلیج فارس، آنچه دخالت ایران در امور داخلی عربستان توصیف کرده، محکوم و اعلام کرد که این اقدامات با اصول حسن جواری و احترام به حاکمیت کشورها در تناقض است.


در این بیانیه آمده که همه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در کنار عربستان خواهند بود و از تلاش‌های این کشور برای آنچه مقابله با اقدامات تروریستی دانسته حمایت کرد.


این سازمان همچنین ایران را به حمایت از تروریسم و ایجاد فتنه در منطقه متهم کرد و مدعی شد که ایران جزایر سه‌گانه را اشغال کرده است.


از سوی دیگر عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان گفت نشست فوق‌العاده سازمان همکاری اسلامی به درخواست عربستان برای بررسی تنش‌های اخیر ایجاد شده میان ریاض و تهران برگزار خواهد شد و ایران نیز به عنوان عضوی از این سازمان به این نشست دعوت شده است.


وی ایران را به آغاز تنش متهم کرده و اعلام کرد که اقدامات ایران تحت نظارت خواهد بود و در صورت بروز اقدامات مشابه راه‌های دیگری برای مقابله با این اقدامات در نظر گرفته شده است.


الجبیر در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال گفت‌وگوهای مستقیم با تهران اعلام کرد که ایران در طول سال‌های گذشته در امور کشورهای ما دخالت کرده و به دنبال طائفه گرایی بوده به همین دلیل خواستار توقف اقدامات این کشور هستیم.


وی افزود: ایران باید انتخاب کند که می‌خواهد یک حکومت باشد یا یک انقلاب، اگر می‌خواهد که حکومت باشد امکان و امید به گفت‌وگو و ارتباط عادی وجود دارد اما اگر می‌خواهد به رفتارهای انقلابی خود ادامه دهد نباید انتظار منطق نیز داشته باشد.


وزیر امور خارجه عربستان درباره بحران‌های منطقه و تأثیر تنش‌های ایجاد شده میان ریاض و تهران بر پرونده‌های مورد بررسی در سوریه و یمن گفت که این مسئله بر روند حل بحران‌های منطقه تأثیر نخواهد گذاشت و ادعا کرد گرچه نقش ایران در این دو بحران بسیار منفی بوده است، سیاست ما نسبت به بحران سوریه و یمن تغییر نکرده اما امیدواریم که سیاست تهران در این زمینه تغییر کند.


در پی حوادث مربوط به سفارت عربستان در ایران، ریاض تلاش کرده کشورهای عربی و اسلامی را برای رویارویی با ایران متحد کند. تاکنون بحرین، سودان و جیبوتی در حمایت از ریاض روابط خود را با ایران قطع کرده‌اند؛ امارات نیز سفیر خود را از ایران فرا خوانده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته