ارائه پروژه ملی پژوهشی آسیبشناسی آموزش مجازی
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از شهرکرد، پروژه ملی پژوهشی آسیبشناسی آموزش مجازی بنا بر دیدگاه ذینفعان مورد مطالعه دانشگاه آزاد اسلامی در حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، معاون علوم، مهندسی و کشاورزی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد الکترونیکی، رئیس مرکز مطالعات، برنامهریزی و تعالی علوم انسانی و هنر و سایر مدیران ارشد معاونت علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی، توسط بیژن خلیلمقدم رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پردیس لردگان بهعنوان مجری پژوهش ارائه شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پردیس لردگان در این جلسه اظهار کرد: پروژه ملی پژوهشی آسیبشناسی آموزش مجازی مشتمل بر چهار گزارش علمی و ۶۰ اینفوگرافیک بوده که با بررسی آسیبهای آموزش مجازی، سطح پذیرش و کاربست آموزش مجازی، سطح رضایت و سواد مجازی کاربران، به ارائه مجموعهای از راهکارهای خلاق پرداخته است. کارفرمای این پژوهش ملی، معاونت علوم انسانی و هنر سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی بوده و از مرداد ۱۳۹۹ آغاز و تا پایان خرداد ۱۴۰۰ به سرانجام رسید.
بیژن خلیلمقدم اضافه کرد: این پژوهش با شناسایی مهمترین آسیبهای آموزش مجازی در دانشگاه آزاد اسلامی از طریق رویکردهای اکتشافی، مجموعهای از راهکارهایی که غالباً مبتنی بر خلاقیت هستند را شناسایی کرده و نمونه آماری این پژوهش، دانشجویان، استادان، مسئولان و کارشناسان حوزههای آموزش، فناوری اطلاعات و ارتباطات، مسئولان هیئتهای اندیشهورز تعالی علوم انسانی و هنر و مسئولان روابط عمومی واحدهای دانشگاهی بودند.
وی درباره معرفی پروژه بیان کرد: در گام نخست، متن ۲۸۰ مصاحبه در نرمافزار MAX.QDA۲۰۲۰ کدگذاری شد و با طی سه مرحله کدگذاری باز، محوری و انتخابی، یک هزار و ۹۳ کد برای آسیبها و ۳۹۶ کد برای راهکارها شناسایی و طبقهبندی شد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی پردیس لردگان ادامه داد: پرسشنامهای با سؤالاتی از نوع طیف لیکرت برای اعتبارسنجی مدل تحقیق و بهمنظور اولویتبندی آسیبها، طراحی شد و برای ۴۹ واحد دانشگاهی نمونه ارسال شد که جمعاً ۶۹۰ پاسخ دریافت شد. پرسشنامهای نیز بهمنظور بررسی و سنجش سطح پذیرش و کاربست آموزش مجازی توسط کاربران ارسال و جمعاً ۵۰۸ پاسخ دریافت کردیم. بخش کمی با کمک نرمافزارهای SPSS۲۰ و اکسل مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت و پیشنهادها برای بهبود چهار مرحله بسترسازی، پیادهسازی، نظارت و ارزیابی، کنترل و پشتیبانی و ترویج و توسعه مبتنی بر وفاداری کاربران ساماندهی شدند.
خلیلمقدم یادآور شد: دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با قابل توجه دانستن نتایج پژوهش، تداوم فازهای بعدی پروژه را ضروری دانست و به بیان موضوعات گستردهای درباره فضای مجازی ازجمله توسعه IT، نسلهای جدید ارتباطات، ابزارهای جدید حوزه ICT، نقش کرونا در آموزش مجازی، تغییر تکنولوژی آموزشی، آموزش الکترونیک، دانشگاه بهعنوان یک کنشگر فعال در آموزش مجازی و آموزش مجازی هوشمند پرداخت.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/
انتهای پیام/