دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 شهريور 1400 - 13:02

تفاوت اصلی درد کمر با درد کلیه چیست؟

دانستن نشانه‌های درد کلیه و کمر به شما کمک می‌کند تا تفاوت آن‌ها را از یکدیگر تشخیص دهید.
کد خبر : 604992
کمردرد



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هر بیماری نوعی از علایم را نشان می‌دهد اما گاهی علایم دو شرایط بسیار متفاوت می‌تواند با هم تداخل داشته باشد و سردرگمی ایجاد کند این مورد درباره‌ درد کمر و درد کلیه هم صدق می‌کند. ادامه مطلب را مطالعه کنید.


نشانه یکی، دلایل متفاوت


درد کمر و کلیه نشانه‌های مشابهی دارند اما دلایل کاملاً متفاوتی هم دارند. دانستن نشانه‌ها، محرک‌ها و ویژگی‌های این شرایط به شما کمک می‌کند تا به تشخیص و درمان درستی برسید.


وظایف کلیه


کلیه‌ها مواد زاید و سموم موجود در جریان خون را فیلتر می‌کند. کلسیم، اگزالات و فسفر اضافی می‌تواند در کلیه‌ها جمع و باعث ایجاد سنگ کلیه شود که در صورت انسداد، دردناک خواهد بود. درد کلیه اغلب در نتیجه عفونت یا وجود سنگ در لوله‌های خارجی کلیه احساس می‌شود.


ویژگی‌های درد کلیه


محل درد


درد کلیه در ناحیه پهلو (کمر) یا قسمت میانی کمر شما یعنی ناحیه‌ای در دو طرف ستون فقرات بین قسمت تحتانی قفسه سینه و باسن و معمولاً در یک طرف بدن ایجاد می‌شود اما در هر دو طرف ممکن است بروز کند.


نوع درد


در صورت داشتن سنگ کلیه، درد آن معمولاً حاد و بیشتر اوقات به صورت مداوم و عمیق خواهد بود. در حالت عفونت درد با حرکت بدتر نمی‌شود یا بدون درمان خود به خود برطرف می‌شود. اگر سنگ کلیه باشد با حرکت سنگ ممکن است درد نوسان داشته باشد. گاهی اوقات درد به کشاله ران یا پایین شکم گسترش می‌یابد. اگر فقط درد شکم و بدون کمر درد دارید، ممکن است این درد مربوط به کلیه‌ها نباشد.


شدت درد


درد کلیه بر اساس شدتی که دارد طبقه بندی می‌شود. سنگ کلیه معمولاً درد شدیدی ایجاد می‌کند و درد ناشی از عفونت معمولاً خفیف است. سنگ‌های کوچک کلیه اغلب از طریق دستگاه ادراری عبور می‌کند بدون این‌که درد زیادی ایجاد کند.


با این حال، سنگ‌های بزرگ می‌تواند دردی شدید و حاد ایجاد کند که وقتی از کلیه به حالب منتقل می‌شود، بدتر می‌شود. حالب‌ها لوله‌هایی هستند که کلیه‌ها را به مثانه متصل می‌کنند و بخشی از سیستم ادراری هستند.


معمولاً تا زمانی که مشکل برطرف نشود، هیچ چیز به صورت خودکار درد را بهتر نمی‌کند. در بیشتر موارد، درد کلیه مداوم است و ممکن است در طول روز کاهش یا افزایش یابد، اما به طور کامل برطرف نمی‌شود. با وجود این برخی از سنگ‌های کلیه ممکن است خود به خود و بدون درمان از بین برود.


عفونت یا سنگ کلیه


تب و لرز، استفراغ و حالت تهوع، ادرار تیره، نیاز فوری به ادرار کردن، درد هنگام ادرار کردن، عفونت مثانه، مشاهده خون در ادرار (این می‌تواند در هر دو مورد عفونت یا سنگ کلیه اتفاق بیفتد) و مشاهده سنگ‌های کوچک کلیه که مانند سنگ ریزه در ادرار به نظر می‌رسد.


علایم مشکلات شدید


بوی بد دهان، تنگی نفس، ایجاد تورم در پاها، مچ پا و دیگر اعضای بدن.


تشخیص کمردرد


کمر درد از درد کلیه شایع‌تر است و معمولاً به دلیل وجود مشکلی در عضلات، استخوان‌ها یا اعصاب پشت شما ایجاد می‌شود.


ویژگی‌های کمردرد


محل درد


کمر درد می‌تواند در هر نقطه از پشت شما اتفاق بیفتد، اما بیشتر اوقات در قسمت پایین کمر یا یکی از باسن‌ها احساس می‌شود.


نوع درد


درد عضلانی احساس دردی آرام است، اما اگر عصبی آسیب دیده یا ملتهب شده باشد، درد شدید است و ممکن است سمت پایین باسن، ساق پا یا حتی تمام پا را درگیر کند.


شدت درد


کمردرد براساس مدت زمان ابتلا به صورت حاد یا مزمن طبقه بندی می‌شود. درد شدید از چند روز تا چند هفته و درد مزمن بیش از سه ماه طول می‌کشد.کمر درد ممکن است با حرکت، نشستن یا ایستادن به مدت طولانی بدتر شود و اگر موقعیت خود را تغییر دهید یا کمی سرگردان شوید ممکن است بهبود یابد. عضلات کمر ممکن است خود به خود بهبود یابند و درد باید کاملاً برطرف شود.


علایم مرتبط با کمردرد


محل درد ممکن است متورم به نظر برسد، اسپاسم عضله در ناحیه دردناک، بی حسی یا ضعف در یک یا هر دو پا اگر متوجه شدید که از کمردرد رنج می‌برید و نمی‌توانید ادرار یا اجابت مزاج را کنترل کنید، احتمالا چیزی روی اعصاب ستون فقرات شما فشار می‌آورد؛ در این حالت شما باید به سرعت توسط متخصص معاینه شوید.


منبع: زنگی سلام


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب