دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اولین مأموریت پرتاب راکت آلفا فایرفلای با شکست روبه‌رو شد

اولین راکت شرکت فایرفلای ائروسپیس پس از گذشت دو دقیقه‌ونیم از پرتاب در هوا منفجر شد.
کد خبر : 604945
فایرفلای 2



به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، راکت آلفا در ساعت ۶:۲۹ دقیقه صبح جمعه ۱۲ شهریور به وقت تهران از مجتمع پرتاب فضایی شماره دو واقع در ایالات متحده به هوا برخاست. این اولین تلاش شرکت فایرفلای ائروسپیس(Firefly Aerospace) برای پرتاب یک راکت به سمت خارج از جو زمین بود. در ثانیه‌های پایانی، شمارنده معکوسِ پرتاب به دلایل فنی نامشخصی قطع شد اما اپراتورها و کنترل‌کنندگان پرتاب، شمارش معکوس را برای بار دوم تنظیم کردند.


راکت حدود دو دقیقه‌ونیم پس از بلند شدن، قبل از اینکه به مرزهای فضا نزدیک شود شروع به غلتیدن کرد و سپس منفجر شد. شرکت فایرفلای در توییتر خود نوشت: «راکت آلفا در فاز اول صعود خود دچار ناهنجاری‌هایی شد که نقایص مزبور به از دست رفتن این حامل انجامید.» این شرکت گفته است که در آینده جزئیات بیشتری را ارائه خواهد کرد.




بیشتر بخوانید:


چین ۲ ماهواره راداری برای نقشه‌برداری سه‌بعدی پرتاب کرد


فضانوردان در کپسول نیوشفرد خلأ را تجربه کردند




احتمال می‌رود راکت نتوانسته باشد به درستی از پس فاز اول پرتاب برآمده باشد. براساس نمای کلی برنامه‌های مأموریت آلفا که توسط فایرفلای پیش از پرتاب به رسانه‌ها اعلام شد قرار بود این راکت ۶۷ ثانیه پس از بلند شدن به سرعت ۱ ماخ(حدود ۱۲۳۴ کیلومتر در ساعت) برسد و ۹ ثانیه بعد به حداکثر فشار دینامیک(dynamic pressure) خود دست یابد. با این حال اپراتورهای پرتاب تنها ۱۰ ثانیه قبل از زمان انفجار راکت یعنی وقتی دو دقیقه و ۲۰ ثانیه از بلند شدن راکت می‌گذشت، رسیدن به سرعت مافوق صوت را گزارش کردند.


راکت آلفا حدود ۹۲ کیلوگرم محموله را به سمت فضا حمل می‌کرد. این محموله شامل وسایل مورد نیاز برای اجرای برنامه موسوم به «مأموریت شتاب‌دهنده تحقیق و آموزش اختصاصی» (DREAM)بود؛ پروژه‌ای که توسط طراحان این شرکت برنامه‌ریزی شده بود.


مدیران شرکت قبل از پرتاب تأکید کرده بودند که این پرواز در درجه اول آزمایشی خواهد بود. برای مثال لورن لیونز(Lauren Lyons) مدیر ارشد اجرایی فایرفلای در طی تور رسانه‌ای این شرکت که یکم سپتامبر برگزار شد به اصحاب رسانه گفت: «هدف بزرگ ما رساندن راکت به خارج از جو است. اگر بتوانیم به مدار برسیم حتی بهتر است. ما می‌خواهیم راکت آلفا تا آنجا که می‌تواند از فضا اطلاعات جمع‌آوری کند.»


انتهای پیام/۴۱۶۰



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب