دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
11 شهريور 1400 - 11:48

داعش خراسان را بیشتر بشناسید

داعش خراسان را خطرناک‌ترین گروه تروریستی منطقه می‌دانند؛ گروهی که در آموزه‌هایش کشتن هر فرد اعم از غربی یا اسلامی را که هم‌فکرشان نباشد، مباح می‌داند.
کد خبر : 604824
داعش خراسان

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، مشاهده افغان‌هایی که هراسان از چرخ‌های هواپیمای آمریکایی خود را آویزان و برخی از آن‌ها در هنگام پرواز به زمین سقوط کردند، ناظران منطقه‌ای را به یاد گذشته‌ای نه‌چندان دور در سال ۱۹۷۵ انداخت که رسانه‌ها تصاویر فرو افتادن انسان‌ها را از بالگردی که از بالای سقف سفارت آمریکا در سایگون به پرواز درآمده بود، ثبت کردند. این بالگرد قصد داشت تا آخرین نیروهای آمریکایی یا ویتنامی را که به آمریکایی‌ها در زمان تجاوز به ویتنام کمک کرده بودند، هوایی به خارج از شهر منتقل کند.


طبق این گزارش، تجاوز به افغانستان تکرار همان طرح و برنامه‌ای بود که آمریکا بعد از جنگ ویتنام به بهانه مبارزه با تروریسم مدعی آن بود و به آن بهانه بعد از حوادث ۱۱ سپتامبر و حمله به برج‌های تجارت جهانی به افغانستان حمله کرد. جورج بوش پسر، رئیس‌جمهور وقت آمریکا سراسیمه مقابل لنز دوربین تلویزیون حاضر شد و خبر حمله سراسری آمریکا به افغانستان را داد و با تعجب، ایران را که نقشی در حادثه ۱۱ سپتامبر نداشت «محور شرارت» خواند.



نگاه افراطی طالبان افغانستان باعث جذب افراد بریده از دیگر گروه‌ها و پیوستن به داعش خراسان شده است



در ۲۰ سال اخیر آمریکایی‌ها افغانستان را به ویرانه‌ای تبدیل کردند و مردم این کشور را به‌سان زندان گوانتانامو پشت میله‌های نقض حقوق اولیه انسان‌ها انداختند. آن‌ها مدعی شدند که می‌خواهند القاعده و اسامه بن‌لادن، سرکرده این گروه و دیگر گروه‌های تروریستی را از بین ببرند، اما درک نادرست آمریکا از خواست مردم افغانستان و هزینه‌کرد میلیاردها دلار در کشوری که بعد از ۲۰ سال اشغالگری، در آن اتوبان، جاده‌ یا نیروگاهی ساخته نشد و مردمان مظلومش شغلی ندارند، باعث شد مجبور شوند شبانه و با فضاحت این کشور را ترک کنند.




بیشتر بخوانید:


طالبان رهبر شاخه خراسان داعش را تیرباران کرد + عکس




سخن کارگران افغان این روزها شنیدن دارد، کسانی که می‌گویند آمریکایی‌ها در افغانستان امنیت برقرار نکردند و با وجود آن‌ها ناامنی بر سرتاسر این کشور گسترده شد. آمریکا و دولت افغانستان در مراکز ایالت‌ها حضور داشتند، ولی دیگر مناطق در کنترل طالبان بود؛ گروهی که از طیف‌های مختلف تشکیل شده و یکی از شاخه‌های معروفش گروه «داعش خراسان» است.


داعش خراسان چگونه شکل گرفت؟


جالب اینجاست که طالب‌ها تمایلی ندارند برای این گروه از صفت «طالبان» استفاده کنند. گروه ولایت خراسان که خود را شاخه‌ای از داعش یعنی «حکومت اسلامی عراق و شام» معرفی می‌کند، افراطی‌ترین و خشن‌ترین گروه جهادی مسلح است. تعبیر آن‌ها از خراسان همان خراسان بزرگ است که امروزه میان چند کشور منطقه تقسیم شده است؛ حد شرقی آن به چین و منطقه سین‌کیانگ و قوم اویغورها می‌رسد و حد غربی آن در داخل ایران با ری و تهران هم‌مرز است.


داعش خراسان را بیشتر بشناسید
نقشه داعش خراسان


این گروه ژانویه ۲۰۱۵ زمانی‌ که داعش در سوریه و عراق در اوج قدرت بود و ابوبکر البغدادی خود را سرکرده داعش و خلیفه خودخوانده معرفی می‌کرد، تشکیل شد. بیشتر اعضای این گروه طالب‌هایی هستند که در تضاد میان طالبان پاکستانی و طالبان افغانستانی، طالبان افغانستان را میانه‌رو می‌دانند.


طالبان افغانستانی با گروه داعش خراسان تفاوت عمده‌ای دارد و آن این است که طالبان افغانستان تشکیل امارت اسلامی در افغانستان را جزو برنامه‌های خود می‌داند، اما این گروه برخلاف طالبان افغانستان خود را بخشی از دولت اسلامی داعش می‌داند که وظیفه تشکیل امارت جهانی اسلامی را برعهده دارند و برای رسیدن به این هدف، غرب و نمادهای غربی را دشمن اصلی امارت اسلامی می‌دانند و به هر هدف غربی، بین‌المللی و بشردوستانه حمله می‌کنند.


ننگرهار، شاهراه ترانزیت قاچاق سلاح و مواد مخدر


مرکز اصلی داعش خراسان ولایت ننگرهار در شرق افغانستان است که شاهراه ترانزیت قاچاق سلاح و مواد مخدر به‌ شمار می‌رود. از تعداد نیروهای این گروه آمار دقیقی وجود ندارد و در حملات متعدد آمریکا و طالبان، نیروهای زیادی از آنان کشته و زخمی شده‌اند. حوزه ادعایی این گروه شرق ایران و بخش‌هایی از ترکمنستان و ازبکستان است.


بیشتر جذب این گروه از میان افراط‌گرایان سرخورده یا شکست‌خورده در عراق و سوریه است و حملات بی‌رحمانه‌ای را در داخل خاک افغانستان رقم زدند که خون‌بارترین آن، حمله به دانشکده حقوق دانشگاه کابل بود که ده‌ها نفر کشته و زخمی شدند. آن‌ها سپس حمله خون‌باری به مدرسه دخترانه‌ کابل انجام دادند که جان بیش از ۴۰ نفر را گرفت.


نگاه افراطی طالبان افغانستان باعث جذب افراد بریده از دیگر گروه‌ها و پیوستن به داعش خراسان شده است. فتح کابل از سوی طالبان و بازشدن درهای زندان باعث شد هزاران زندانی داعش خراسان از دو زندان کابل آزاد شوند. ابوبکر البغدادی که دست بیعت به ‌سوی گروه‌های تندرو دراز کرده بود، یکی از اعضای سابق طالبان به نام حافظ سعید خان را که تابعیت پاکستانی داشت، به‌عنوان امیر داعش خراسان به نیروهای تندروی افغانی معرفی کرد. وی در سال ۲۰۱۴ به همراه عده‌ای از طالبان تندرو پاکستانی با ابوبکر البغدادی بیعت کرده بود.


ترکیب عجیب داعش خراسان


در همین سال ابوبکر البغدادی، ‌عبدالرئوف کاظم، رهبر جنبش شاخه‌ای از طالبان افغانستان را به معاونت حافظ سعید ‌خان برگزید. ترکیب گروه داعش خراسان هم عجیب است؛ این گروه تروریستی ترکیبی متشکل از عناصر شبه‌نظامی سابق وابسته به گروه‌های سلفی مانند طالبان پاکستان، گروه‌های لشکرالاسلام، شبکه حقانی در افغانستان و گروه الدعوه و جنبش افراطی در ازبکستان است. حافظ سعید ‌خان نخستین سرکرده گروه داعش خراسان در سال ۲۰۱۵ در حمله پهپادی آمریکا به هلاکت رسید و آمریکایی‌ها مدعی شدند بیش از ۳۰ نفر از عناصر اصلی این گروه را کشتند.


داعش خراسان را بیشتر بشناسید
طالبان پاکستان ازجمله گروه های تروریستی وابسته به داعش خراسان است.


بعد از کشته‌ شدن سعید خان و معاونش، نوبت به یکی از اعضای افراطی به نام عبدالحسیب رسید که سرکردگی این گروه را برعهده بگیرد. وی که در قساوت و سنگدلی از حافظ سعید خان و معاونش معروف‌تر بود، تا سال ۲۰۱۷ گروه را هدایت کرد. مهم‌ترین اقدام گروه تروریستی داعش خراسان در زمان عبدالحسیب حمله به بیمارستان نظامی در کابل بود که بیش از ۵۰ نفر کشته و صدها نفر زخمی شدند. عبدالحسیب بعد از واقعه حمله به بیمارستان نظامی کابل مورد حمله پهپادهای آمریکایی قرار گرفت و در ولایت ننگرهار کشته شد.



مرزهای شرقی ما آبستن حوادثی است که باید به‌درستی مدیریت شود تا گروه خشن و خون‌ریز داعش خراسان از موقعیت سوء‌استفاده نکنند



جانشین عبدالحسیب فردی افراطی‌تر به نام «ابوسید» بود که مدت کوتاهی سرکردگی این گروه را برعهده داشت. او هم مانند رئیس سابق گروه عبدالحسیب در حمله پهپادی آمریکا به هلاکت رسید. سرکردگان بعدی داعش خراسان کمترشناخته‌شده هستند تا اینکه نوبت به فردی به نام «اسلم فاروقی» رسید. این فرد به‌وسیله طالبان بازداشت شد و امروزه با بازشدن درهای دو زندان معروف کابل معلوم نیست در میان آزادشدگان باشد.


بعد از بازداشت اسلم فاروقی در ژوئن ۲۰۲۰ تروریست افراطی دیگری که خود را «الشباب‌ المهاجر»، یعنی مهاجر جوان می‌نامید، قدرت را در دست گرفت. البته از او با القاب دیگر مانند «سناءالله» هم یاد می‌کنند. هم‌اکنون سرکردگی این گروه را ظاهراً سناءالله برعهده دارد و اخباری از کشته‌شدن او شنیده نشده است. وی یکی از فرماندهان مرکزی شبکه حقانی و حلقه وصل گروه حقانی به داعش خراسان نیز هست.


کشتن هر فرد غیر هم‌فکر مباح است!


از داعش خراسان به‌عنوان خطرناک‌ترین گروه تروریستی و محل جذب دیگر تروریست‌های بریده از گروه‌های مختلف یاد می‌شود؛ گروهی که طالبان افغانستان را شریک آمریکا می‌داند و در آموزه‌های خود کشتن هر فرد اعم از غربی یا اسلامی را که هم‌فکر با این گروه نباشد، مباح می‌داند.


داعش خراسان دشمن سرسخت ایران است. سابقه درگیری طالبان با گروه داعش خراسان نشانگر تقابل خون‌بار این دو گروه است. داعش خراسان تهدیدی جدی علیه ایران به‌شمار می‌رود؛ آینده افغانستان با این گروه خون‌بار باید مدیریت شود. مرزهای شرقی ما آبستن حوادثی است که باید به‌درستی مدیریت شود تا این گروه خشن و خون‌ریز از موقعیت سوء‌استفاده نکنند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب