دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
10 شهريور 1400 - 13:12

موساد نگران خروج آمریکا از عراق است

رئیس سابق سازمان اطلاعات رژیم صهیونیستی از خروج آمریکا از عراق ابراز نگرانی کرد.
کد خبر : 604662
یوسی کوهن



به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، یوسی کوهن رئیس سابق دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی (موساد) در گفت‌وگویی با روزنامه عبری‌زبان یدیعوت آحارانوت که امروز (چهارشنبه)، منتشر شد، به مسئله خروج آمریکا از منطقه پرداخت.


بر اساس گزارش پایگاه خبری عرب ۴۸ به نقل از یدیعوت آحارانوت، رئیس سابق موساد دراین‌ارتباط گفت که خروج آمریکا از افغانستان باید ما را به تفکر وادارد و همچنین ما را در خصوص خطر ملموس و نهفته خروج محتمل دیگر آمریکا از عراق نگران کند.


یوسی کوهن مدعی شد که هرگونه خروج شتاب‌زده و بی‌حساب‌وکتاب ممکن است منجر به فروپاشی کلی عراق در میان طوایف مختلف این کشور شود.


کوهن در ادامه گفت که این اقدام، آنچه را حضور نظامی، افراطی، سیاسی و تروریستی ایران در داخل عراق خواند، افزایش می‌دهد.


رئیس سابق دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی اضافه کرد: برپایی یک ساختار ایرانی مکمل در بخش شمالی خاورمیانه پس از خروج محتمل آمریکا و صحنه‌های هولناک در افغانستان و سقوط سریع این کشور به دست جنبش طالبان، نیازمند آمادگی است؛ آمادگی برای این احتمال که گام مشابه آمریکا در عراق منجر به فروپاشی برخی از بخش‌های مرکزی خاورمیانه می‌شود که اساساً شکننده است.


کوهن افزود: ایران تا این لحظه از تلاش برای نهادینه کردن جایگاه نظامی خود در منطقه ما دست برنداشته است. او همچنین گفت که در کنار حضور ایران در سوریه و لبنان، حضور این کشور در عراق ملموس و نگران‌کننده است.


رئیس سابق موساد با اشاره به اینکه خروج آمریکا از افغانستان در کنار گفت‌وگوها در خصوص توافق هسته‌ای صورت گرفته، بیان کرد که اسرائیل در میان خروج و چشم‌دوختن آمریکا به تماس با ایران در خصوص یک توافق هسته‌ای محتمل در یک دوراهی سرنوشت‌ساز قرارگرفته است که هر دوی این رویدادهای دراماتیک بر ارتباط‌های بین‌المللی تل‌آویو با طرف‌های قدرتمند خاورمیانه، روسیه، اروپا و اساساً آمریکا تأثیر خواهد گذاشت.


یوسی کوهن در بخش دیگری سخنانش در ارتباط با توافق هسته‌ای ادعا کرد:‌ این مشخص است و همه قدرت‌های بزرگ قبول دارند که ایران به تلاش برای توسعه توانمندی‌های تولیدات هسته‌ای پیشرفته ادامه خواهد داد؛ از راه غنی‌سازی در زیر زمین و به‌ویژه در دو تأسیسات معروف "فوردو" و "نطنز" و همچنین از راه یک فناوری مرتبط با سوخت و غنی‌سازی به‌ویژه توسعه سانتریفیوژهای بسیار پیشرفته. ایران همچنان به یک سری از توانمندی‌های علمی خود که می‌تواند در راستای خدمت به طرح سلاح هسته‌ای به کار گرفته شود، ادامه می‌دهد.


رئیس سابق دستگاه جاسوسی رژیم صهیونیستی همچنین به دیدار اخیر میان نفتالی بنت نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی و جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا پرداخت و آن را موفقیت‌آمیز خواند.


کوهن با اشاره به ادعای بنت در خصوص عدم اجازه به ایران برای توسعه توانمندی‌های هسته‌ای، گفت: پس ما باید یک چالش در برابر توافق کنونی قرار دهیم زیرا این توافق به ایران این اجازه را می‌دهد که تقریباً بدون هیچ مانعی پیش برود.


او همچنین با بیان اینکه اسرائیل و سران آن باید یک راهبرد ایجاد کنند و برای سیاست‌های جدید تل‌آویو اهدافی روشن مشخص نمایند، گفت که خواسته تل‌آویو بایست در راستای جلوگیری از موضع‌گیری ایران در طول منطقه باشد و به ایران اجازه تبدیل‌شدن به آنچه کشور در آستانه تولید بمب هسته‌ای خوانده‌شده،‌ داده نشود.


یوسی کوهن در پایان اظهاراتش با اشاره به روابط خوب تل‌آویو و واشنگتن، ابراز امیدواری کرد که پیام‌های این رژیم موردقبول سیاست‌گذاران آمریکایی قرار بگیرد.


انتهای پیام/۴۱۰۶/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب