سجادی نباید تحت تأثیر سیاسیون قرار بگیرد/ ورزش ایران نیاز به خانهتکانی اساسی دارد
بهروز حیدرزاده در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره وضعیت ورزش و روی کار آمدن سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان گفت: متأسفانه نهتنها در چهار سال گذشته بلکه در دهههای پیشین وزارت ورزش و جوانان زیر سایه سیاسیون پنهان شده و مورد بیتوجهی قرار گرفته است. در همه این سالها تنها دو چهره ورزشی، یکی گودرزی که به نوعی چهره ورزشی-دانشگاهی بود و دیگری همین سجادی سکان هدایت وزارت ورزش و جوانان را برعهده داشتند. مابقی افراد سیاسی بودند که به وزارت ورزش و جوانان آمده بودند. در دوران گودرزی با توجه به شخصیت دانشگاهی که داشت، نظرات علمی و کارهای زیربنایی خوبی انجام میداد اما متأسفانه ورود سیاسیون باعث شد که اجازه کار به او ندهند. سجادی هم یکی از قهرمانان گذشته و تحصیلکردههای ورزش است و من بسیار خرسندم که یک قهرمان تحصیلکرده سکاندار ورزش کشور شده است.امیدوارم با توجه به اینکه خودش از بدنه ورزش بوده، در این چهار سال پیش رو، تصمیماتی درست و به جا بگیرد.
بدترین دوران ورزش مربوط به حضور سلطانیفر بود
مدیرکل سابق ورزش استان ایلام یادآور شد: دوران حضور سلطانیفر در وزارت ورزش و جوانان را باید بدترین دوران بنامیم. متأسفانه با وجود اینکه اعتبارات زیادی هم به ورزش تخصیص داده میشد اما به خاطر سوء مدیریت و ناآگاهی، ورزش در این دوران با مشکلات زیادی روبهرو شد. در بدنه وزارت در بخشهای ستادی یا مدیران کل افرادی ورود کردند که از بدنه ورزش نبودند یا اینکه به درخواست برخی افراد مشغول به فعالیت شدند که در نهایت باعث متضرر شدن ورزش ایران شد. من امیدوارم در دوره جدید وزارت ورزش و جوانان، سجادی تحت تأثیر سیاسیون قرار نگیرد و با برنامه و راهکار پیش برود. استفاده از نخبگان ورزش در دستور کار او باشد و از این ظرفیت به خوبی استفاده کند.
ورزش ایران نباید تحت تأثیر سیاسیون قرار بگیرد
کارشناس ورزش ایران به موضوع اقتصاد ورزش اشاره کرد و گفت: یکی از مشکلات اصلی اقتصاد ورزش است. کشور ما با توجه به ویژگیهای آب و هوایی و همچنین منابعی نفت و گردشگری که در اختیار داریم، میتواند محل خوبی برای فعالیتهای ورزشی باشد. در بحث گردشگری میتوان اماکن ورزشی تأسیس کرد و به خوبی از آن بهره برد. تبادلات ارزی و تبلیغات ورزشی در توسعه اقتصادی این حوزه میتواند کارآمد باشد. من معتقدم وزیر ورزش و جوانان باید در وهله اول باید اتحاد و همدلی را در این خانواده ایجاد کند. متأسفانه در این سالها متخصصان امر ورزش و پیشکسوتان مغفول ماندهاند. این افراد باید در کنار هم قرار بگیرند و با مشاورههای درست و برنامههای راهبردی، ورزش را به سوی آیندهای روشن سوق دهند. در صورتی ورزش ایران میتواند در این دوره موفق باشد که وزیر ورزش تحت تأثیر سیاسیون قرار نگیرد. اگر از همین حالا برنامهریزی درست و استعدادیابی در رشتههای پایه انجام شود، در مسابقات جهانی، المپیک و بازیهای آسیایی شاهد مدالآوری خواهیم بود.
به لطف کاراته یک مدال بیشتر از المپیک ریو کسب کردیم
قهرمان سابق کشتی جهان در بخش دیگری از صحبتهایش به عملکرد کاروان ایران در المپیک توکیو اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که کمتر به آن توجه میشود و همواره سلطانیفر به عنوان وزیر ورزش و جوانان روی آن مانور میداد، بحث تعداد مدالهای المپیک ریو و توکیو بود. ما در المپیک ریو موفق به کسب سه مدال طلا شدیم و در المپیک توکیو هم در بحث مدال طلا همین نتیجه تکرار شد اما کسی به این موضوع توجه نکرد که وقتی یک کشور به عنوان میزبان المپیک انتخاب میشود، یکسری امتیازهای ویژه هم دارد، مثل کشور ژاپن که در این دوره از المپیک میزبان شده بود و به همین خاطر رشته کاراته در جمع المپیکیها قرار گرفت. کاراته اولین و آخرین حضور خود را در المپیک تجربه میکرد و کاروان ایران موفق شد یک مدال طلا در این رشته کسب کند.
بیشتر بخوانید؛
هزار راه نرفته در وزارت ورزش و جوانان؛ سجادی ناجی ورزش ایران میشود؟!
سیاست زدگی در ورزش؛ آمارسازی به سبک مدیران وزارت ورزش
سجادی به رشتههای پایه نگاه ویژهای داشته باشد
وی اظهار کرد: در واقع کسی به این موضوع توجه نکرد که اگر کاراته در این دوره از المپیک حضور نداشت، مدالآوری طلای کاروان ایران نسبت به دوره قبل کاهش پیدا میکرد و ما تنها میتوانستیم دو مدال طلا بگیریم که این نتیجه نسبت به دورههای گذشته خیلی ضعیف بوده است. بنابراین حضور افتخاری کاراته به نوعی آبروی کاروان ایران را هم خرید و مسئولان ورزش مدام روی آن مانور میدهند. اگر کاراته در این دوره از المپیک حضور نداشت، نتیجهای که کاروان ایران کسب میکرد از ریو هم پایینتر بود. در المپیک ۲۰۲۴ این رشته ورزشی حضور ندارد و آنوقت مردم به خوبی متوجه این موضوع خواهند شد. بنابراین ورزش نهتنها پیشرفتی در این سالها نداشته بلکه افت هم خواهد کرد. البته وزیر ورزش میتواند با ایجاد اتاق فکر که متشکل از متخصصان ورزش در رشتههای مختلف و به ویژه پایه است، شرایط را بهبود بخشد. حتی من معتقدم در رشته ژیمناستیک و شنا اگر کار شود، کسب مدال آن دور از دسترس نیست. سجادی به عنوان کسی که قهرمان دوومیدانی ایران بوده به خوبی به اهمیت این ورزش پایه واقف است و امیدوارم با رویکردی مناسب شرایط را برای ورزشهای پایه هموار کند.
ورزش ایران نیاز به خانهتکانی اساسی دارد
وی تأکید کرد: رویکرد سیاسی که مدیران ورزشی در این سالها در وزارت ورزش و کمیته ملی المپیک داشتند، باعث شده در رأس فدراسیونها هم افرادی روی کار بیایند که از خانواده ورزش نباشند بلکه هدف حضور این افراد، جمع کردن رأی برای مجمع انتخاباتی کمیته ملی المپیک است. بنابراین با توجه به این شرایط، ورزش کشور از نوک هرم تا قاعده آن نیاز به خانهتکانی دارد. برخی از رؤسای فدراسیونها از بیرون وارد شدهاند و نیاز است که وزیر ورزش و جوانان بازنگری روی عملکرد آنها داشته باشد.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/