دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 شهريور 1400 - 12:14
یادداشت/ محسن پیرهادی‌؛

چه‌کسی انقلابی است؟

محسن پیرهادی‌ طی یادداشتی نوشت: اساس انقلاب اسلامی باورمندی به کارآمدی شریعت در اداره جامعه، خواست مردم، برقراری عدالت، تامین استقلال و گسترش آزادی در کشور بود، اما طی سال‌های اخیر در روندی معکوس از بازنمایی واژه انقلابی و انقلابی‌گری این رویکرد و تفکر به جنجال‌آفرینی و حرکت‌های بی‌حساب و برنامه برخی افراد، تحریف و تقلیل داده شد.
کد خبر : 603799
محسن پيرهادی



به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، محسن پیرهادی‌ طی یادداشتی در روزنامه همشهری نوشت: در ۴۳سالی که از عمر انقلاب اسلامی و استقرار نظام جمهوری اسلامی می‌گذرد، شاید آنچه بیش از هر تفکر و دیدگاه سیاسی- اجتماعی مورد جفا و ظلم قرار گرفته است، نگاه انقلابی و انقلابی‌ماندن افراد و رویکرد انقلابی در مدیریت امور است.


اگرچه اساس انقلاب اسلامی باورمندی به کارآمدی شریعت در اداره جامعه، خواست مردم، برقراری عدالت، تامین استقلال و گسترش آزادی در کشور بود، اما طی سال‌های اخیر در روندی معکوس از بازنمایی واژه انقلابی و انقلابی‌گری این رویکرد و تفکر به جنجال‌آفرینی و حرکت‌های بی‌حساب و برنامه برخی افراد، تحریف و تقلیل داده شد.


در میان تعاریف و توصیفاتی که از انقلابی‌گری می‌توان ارائه کرد فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری در این‌باره روشن‌کننده چند و چون، دامنه و سبک فعالیت این رویکرد است. ایشان دیروز در دیدار با هیأت دولت تأکید کردند: «انقلابی بودن حتماً باید با عقلانیت و اندیشه‌ورزی و خردمندی همراه باشد و این شیوه جمهوری اسلامی از آغاز بوده است... حرکت انقلابی یعنی حرکتی بنیانی، خردمندانه، عاقلانه و برخاسته از اندیشه و حکمت، نه حرکت بی‌هوا و بی‌حساب...»از سوی دیگر نیز براساس الگوی مدیریتی دهه اول انقلاب و تحلیل رویکرد و منش مدیریتی آن دوران، انقلابی‌گری یعنی پیگیری و مدیریت بدون فوت فرصت امور و نیازهای جامعه براساس اهداف و آرمان‌های اولیه و اساسی انقلاب، روندی که محصولش امیدآفرینی، مردم باوری، پرهیز از اشرافی‌گری و در نهایت تقویت نظام و اعتماد اجتماعی به آن خواهد شد.


در این حوزه 3نکته محوری باید مورد توجه باشد:
اولا، تحریف مفاهیم انقلابی، تا همین جای کار هم صدمه‌ای اساسی بر کشور بوده است، چنان که واضح است، جریان تحریم که چالش اصلی دهه چهارم انقلاب بوده، خود برآمده از همین جریان تحریف است. لذا آگاه‌سازی‌ و بازتعریف و بازتبیین مفهوم انقلاب اسلامی و مفاهیم هم‌ارز آن باید فورا در دستور کار باشد.
ثانیا، انقلابی بودن همراه با تدبیر و مسئله‌ای زمان مبناست.


از باب نمونه، امام خمینی(ره) تسخیر لانه جاسوسی آمریکا به‌دست دانشجویان را مورد حمایت قرار می‌دهد و انقلاب دوم می‌نامد، اما مقام معظم رهبری 30سال بعد، دانشجویان را از تعرض به سفارت استعمارگر پیر باز می‌دارد. تصمیم و فهم انقلابی، تعقلی و غیرقیاسی است و مفسر اول مفاهیم و عمل انقلابی، باید امام جامعه باشد.


ثالثا، در استفاده از عنوان و تابلوی انقلاب باید بسیار دقت شود، چنان که اگر این عنوان به واسطه استفاده برخی جریانات ناهمتراز با انقلاب آسیب ببیند، خسارتش از آسیب مفاهیم دیگر شدیدتر است. چنان که مفهوم و تابلوی اعتدال و تدبیر در دولت گذشته به واسطه تفسیر ناصواب آسیب دید، اتفاقی که هرگز نباید گذاشت در مورد مفاهیم اساسی انقلاب اسلامی مردم ایران رخ دهد.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب