ترویج آموزههای دینی تنها راه کنترل آسیبهای اجتماعی است
حسن داوری در حاشیه نشست علمی نقش دعا در کاهش آسیبهای اجتماعی در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا در رودان اظهار کرد: آسیبهای اجتماعی همزاد با زندگی جمعی شکلگرفته، اما پیشرفتهای تکنولوژی، تغییر سبک زندگی، توسعه فضای مجازی و فاصله گرفتن از معنویات موجب تنوع و تکثر آسیبهای اجتماعی شده است.
وی با تأکید بر اینکه تاریخ شهرستان رودان از قرنها پیش نشان میدهد این شهرستان پایگاه محبان اهلبیت عصمت و طهارت در جنوب شرق کشور بوده است، بیان کرد: اگر مجموعه نهادهای فرهنگی بهویژه مدارس و دانشگاهها درزمینهٔ ترویج معارف اهلبیت میان نسل نوجوان و جوان درست عمل کرده بودند، امروز شاهد آمار بالای برخی آسیبهای اجتماعی ازجمله اعتیاد و طلاق در این شهرستان نبودیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی رودان با تأکید بر ضرورت بازنگری در سبک زندگی افزود: سالهای اخیر جامعه ما به دلیل قرارگرفتن در دوره گذار بهطرف مدرنیته شاهد افزایش آسیبهای اجتماعی بوده و این موضوع برای جوامع درحالتوسعه تا حدودی طبیعی است.
این مسئول دانشگاهی اضافه کرد: راهحل غلبه بر مشکلات و آسیبهای اجتماعی تقویت آرامش روحی است که در سایه دعا، توسل ، تقویت دینباوری و ترویج آموزههای دینی محقق میشود.
دعادرمانی بهعنوان یک شیوه عملی در درمان برخی اختلالات روحی بهکار گرفته میشود
عضو هیئتامنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان بیان کرد: تحقیقات و پژوهشهای فراوانی در حوزه نقش دعا در کاهش آسیب اجتماعی انجامشده و آنچه بیشتر محققان و جامعه شناسان بر آن اتفاقنظر دارند، این است که میتوان با تقویت باورهای دینی و ترویج فرهنگ توسل و دعا بهسلامت روان کمک کرد و اصلاً امروزه دعادرمانی بهعنوان یک شیوه عملی در درمان برخی اختلالات روحی بهکار گرفته میشود.
داوری با تأکید بر اهمیت پژوهش در کنترل آسیبهای اجتماعی عنوان کرد: دانشگاهها و مراکز حوزوی باید تحقیق در علوم اجتماعی و رفتاری را در اولویت قرار دهند و برای کنترل آسیبهای اجتماعی با نگاه بومی راهکارهای میانمدت و بلندمدت ارائه کنند؛ چراکه دانشگاه و حوزه نمیتواند جدای از بدنه اجتماعی پیشرفت کنند.
وی اظهار کرد: در فضای امروز جامعه، نمیتوان آسیبهای اجتماعی را کتمان کرد و راه برونرفت از این بحرانها پیوند حوزه و دانشگاه و تقویت پژوهشها با محوریت نقش دین و توسل در کاهش آسیبهاست.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودان با تأکید بر اینکه این نشست علمی از برنامههای یازدهمین کنگره بینالمللی امام سجاد علیهالسلام است، بیان کرد: حاصل این کنگره بینالمللی که ۱۱سال مداوم در استان هرمزگان در حال برگزاری است، چند هزار مقاله، تحقیق و اثر پژوهشی با محور صحیفه سجادیه است.
این مسئول دانشگاهی افزود: صحیفه سجادیه از بزرگترین گنجینههای معرفت الهی بوده و حاوی ارزشمندترین و ظریفترین معارف دینی است.
داوری گفت: تردیدی نیست تقویت ایمان، توکل به منبع هستیبخش، عمل به وظایف دینی و سیره انبیا و اولیا، انسان را خداباور، مثبتاندیش و خیرخواه تربیت میکند و این وعده الهی است که با یاد خدا دلها آرام میگیرد.
انتهای پیام/۴۱۱۷/4062/
انتهای پیام/