معرکهگیری سفیر آمریکا در لبنان علیه ابتکار حزبالله/ غربگرایان لبنانی با آویزان شدن از هواپیمای آمریکایی میگریزند؟
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «سوخت ایران در حال حاضر برای لبنان همانند دستگاه تنفس مصنوعی است که بیمار را از مرگ نجات میدهد». این تعبیری است که چندی پیش فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر عراقی در زمینه ارسال سوخت ایران به لبنان با کمک حزبالله لبنان انجام داد. اقدامی که در بدو امر با واکنش جاسوسخانه آمریکا در بیروت مواجه شد؛ آنها که غافلگیر شده بودند و البته سیاست محاصره خفقانآور علیه ملت لبنان را ناکارآمد میدیدند، درصدد برآمدند در برابر وعده نقد حزبالله، وعده نسیه ارائه بستههای کمکرسانی و طرحهای اقتصادی را مطرح کنند. دوروتی شیا، سفیر آمریکا مأمور ارائه پیشنهاد شد و نخستین طرحشان وارد کردن برق از اردن بود و دومین پیشنهادی که به بیروت مطرح کردند؛ ارائه تسهیلات در زمینه انتقال گاز مصر از خاک اردن و سوریه به لبنان است.
فاطمه عواد الجبوری، تحلیلگر عراقی در گزارشی که روزنامه فرامنطقهای رأیالیوم منتشر کرد، نوشت: بهتدریج گرد و غبار از روزمرگیهای زندگی مردم لبنان زدوده شد و همه اینها به لطف اقدام جسورانه محور مقاومت با هدف حل مشکلات، هرچند موقت است. اصرار سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله برای واردات نفت و بنزین از جمهوری اسلامی ایران مواضع خبیثانه طرفهای لبنانی و سرمایهگذاریهای نافرجام آنها را زمینهساز محاصره مردم لبنان شده است، برملا کرد.
آیا بهتر نبود جعجع از متحدان خود در عربستان و امارات بخواهد بهجای تلاش برای تحریم، نفتکشهایشان را برای حل مشکلات لبنان بفرستند؟
طبق این گزارش، سیدحسن نصرالله در سخنرانی خود در چهارمین سالگرد آزادسازی منطقه شرقی الجرود تأکید کرد، مقدمات حرکت سومین کشتی از ایران به سمت لبنان درحال انجام است؛ اقدامی که در مخالفت آشکار با تحریمهای آمریکا و نقش آنها در فقر و گرسنگی مردم لبنان بهشمار میرود. علاوه بر این، این روزها در بیروت صدای سفارتخانههای خارجی شنیده نمیشود و به نظر میآید دوروتی شیا، سفیر آمریکا مشغول متقاعد کردن مشتریان خود در داخل لبنان است تا به آنها بقبولاند اوضاع لبنان با آنچه در افغانستان رخ داده، متفاوت است و همکارانشان در سفارت مجبور نخواهند شد برای فرار از لبنان بال هواپیماهای آمریکایی را نگه دارند.
اقدام ایران و حزبالله توطئهچینان لبنان را به چالش کشید
این گزارش میافزاید: فرار آمریکاییها از افغانستان، چهره واقعی شکستخورده این کشور را بیش از پیش افشا کرد و نقابشان پیش دوست و دشمن بر زمین افتاد. امروز دیگر همگان قواعد بازیای را که آمریکا و دوستانش در منطقه تعریف میکنند، درک میکنند و نیاز به توجیه سیاستها نیست. در مقابل سیاستهای مزورانه آمریکا، جمهوری اسلامی ایران مثال روشنی از آموزههای بشردوستانه دین اسلام را به مردم منطقه نشان داد که مصداق عینی آن کمک به همنوعان و نیازمندان در مواقع نیاز و دستگیری از آنهاست. تهران وقتی جهان علیه سوریه بسیج شده بود، به یاری این کشور شتافت و پیروزی بر قدرتهای جهانی و تروریسم را شانه به شانه ارتش و مردم سوریه جشن گرفت. کمک تهران به دمشق درحالی انجام شد که خود زیر شدیدترین فشارها و تحریمها قرار داشت، ولی در کنار دولت و ملت سوریه ایستاد. ایران مأمن جاسوسها نیست و برای محاصره هیچ ملتی نقشه نمیکشد.
تحلیلگر عراقی مینویسد: کسانی که سوریه را محاصره کردند، آمریکاییها و مزدوران عربشان بودند که قانون سزار را وضع کردند، سوریها را زیر شدیدترین فشارها قرار دادند و از نفت، برق، نان و دارو محروم کردند. جمهوری اسلامی ایران و حزبالله در لبنان با وجود محاصره و حملات ظالمانه آمریکا و اعراب، بر دور زدن تحریمهای آمریکا اصرار کردند، دو نفتکش حامل سوخت فرستادند و سومین نفتکش نیز در حال پیمودن آبهاست تا به بیروت برسد. این اقدام چالشی برای همه نیروهای خارجی و کسانی است که شبانهروز برای مردم لبنان نقشه میکشند.
بیشتر بخوانید:
فصل جدید همافزایی اقتصادی ایران و حزبالله برای کمک به دولت لبنان
خرید سوخت از ایران خواست ملی لبنانیهاست/ نقش برجسته حزبالله در شکست محاصره اقتصادی غرب
الجبوری نوشت: نکته قابل تأمل این است که در داخل لبنان برخی جریانها که به خود زحمت حل مشکلات و جستوجوی راحلها را نمیدهند از چنین دستاورد بزرگی غافل شدند و شروع به اتهامزنی علیه ایران و حزبالله کردند. در رأس آنها سمیر جعجع، رئیس حزب نیروهای لبنانی قرار دارد که انتقادات و اتهامات تندی را علیه سیدحسن نصرالله مطرح و به وی توصیه کرد به ایران بگوید بهجای حل مشکل سوخت لبنان، اول مشکل سوخت سوریه را حل کند. ظاهراً این مرد باهوش! فراموش کرده روند حرکت نفتکشهای ایرانی به سمت بنادر سوریه همچنان ادامه دارد و جمهوری اسلامی با دولت جدیدی که انقلابی است، بیش از هر زمان دیگر مصمم است در مقابل استکبار جهانی و آمریکا بایستد. آیا بهتر نبود جعجع بهجای این پیشنهادات از متحدان خود در عربستان و امارات بخواهد در عوض تلاش برای تحریم، نفتکشهایشان را برای حل مشکلات لبنان بفرستند؟ همگی در لبنان از ملت سخن میگویند، اما جعجع از همپیمانان جدید خود در عربستان درخواست کمک نکرد و وقتی دید محاصره علیه ملت لبنان درحال شکست خوردن است، دیوانهوار به صحنه آمد و به همراه همپیمانان خود خشمگین شدند.
چرا رهبران برخی جریانهای داخلی لبنان خشمگین شدند؟
بهنوشته این تحلیلگر عراقی، جعجع بهجای رویکرد طائفهگری و دلبستن به منازعات مسیحی-اسلامی در عکار، باید بهدنبال حفظ انسجام حزب خود باشد، آن هم درحالی که شکافهای عمیقی در آن رخ داده و نظرات اخیر سیزار معلوف، عضو فراکسیون جعجع در مجلس لبنان نشاندهنده عمق بحران درون حزب نیروهای لبنانی است. جعجع درحالی بر طبل تفرقه و حزبگرایی میکوبد که معلوف موضع ملیگرایانه دارد و گفت، سفیر آمریکا در بیروت حاکم لبنان نیست و امروز نفت ایران است که میتواند همه مردم را از هر فرقه و گروهی نجات دهد. معلوف از کشتی حامل سوخت برای ملت لبنان که مشکلات لبنانیها را حل خواهد کرد، استقبال و اقدام سفیر آمریکا را دیرهنگام توصیف کرد. با وجود این، اگر حزب نیروهای لبنانی هم بخواهد معلوف و مواضعش را نادیده بگیرد، با خیل عظیم مردم این کشور که طرفدار چنین نگرشی هستند و در میان آنها چندین رئیس جریان و تشکیلات حضور دارند، چه میکند؟
موضوع نفتکشهای ایرانی نهتنها ضربه دردناکی به آمریکا و اسرائیل وارد کرد، بلکه اختلافات زیرپوستی جریانهای لبنانی را نشان داد
فاطمه عواد الجبوری نوشت: موضوع نفتکشهای ایرانی نهتنها ضربه دردناکی به آمریکا و اسرائیل وارد کرد، بلکه اختلافات زیرپوستی جریانهای لبنانی را برملا کرد و نشان داد بیروت باید در حوزه داخلی برای کمک به مشکلات مردم در ساختار جریانهای سیاسی بازنگری کند و اصلاحات انجام دهد. اگر روند جاری ادامه یابد معادلات جدید منطقه که شکست آمریکا در افغانستان را رقم زد، باعث تکرار شکست آنها در لبنان پس از ناکامی در سوریه، عراق، ایران و یمن میشود. همه باید امروز درک کنیم آمریکا در حالی از منطقه فرار میکند که نمیتواند از مشتریانش محافظت کند، زیرا خود به کسی نیاز دارد که محافظتش کند و خون آنها رنگینتر از خون مردم منطقه نیست.
به گزارش آنا، محاصره تحمیلشده علیه ملت لبنان برای گروه یا طایفه خاصی نیست و مسیحیان، مسلمانان و دروزیها را هم دربر میگیرد. جریانهای سیاسی لبنان اگر از بطن جامعه لبنان هستند نباید خود و همکیشانشان را در راستای سیاستهای آمریکا و اعراب متحدش تحریم کنند و همراه سیاستهای اعمال فشار واشنگتن باشند. مردم لبنان به آنها رأی دادند که باری از روی دوش خود بردارند و رفاه را تضمین کنند، بنابراین نباید با سیاستهای خودخواهانه و حزبیگری مردم را داخل اختلافات خود کنند و بر آتش فتنه و تحریم بدمند. مردم لبنان شخصیتی همچون معلوم میخواهند که در عین سیاسیگری، منافع ملی را در شرایط حساس دریابد.
بیتردید با اقدامی که حزبالله لبنان انجام داد، بر میزان محبوبیتش در سراسر لبنان افزوده شد و اکنون همه اقشار از اقدامات خیرخواهانه این گروه مردمی حمایت میکنند. مردم لبنان بارها در اعتراضات خود تأکید کرده بودند همگان در زمان بحران باید برای حل مشکلات تلاش کنند و از توطئهچینی برای دستیابی به منافع جناحی دست بردارند؛ توطئههایی که میتواند لبنان و مردمانش را تا لبه پرتگاه پیش ببرد.
انتهای پیام/۴۰۳۳/
انتهای پیام/