معرفی ابزارهای چاپ سه بعدی
به گزارش گروه بازار خبرگزاری آنا، اولین فناوری چاپ سهبعدی در سال ۱۹۸۰ میلادی مشاهده شد. دکتر کودامای ژاپنی اولین بار این فناوری را به نام خود ثبت کرد. در آن زمان این فناوری نمونهسازی فوری خوانده میشد، این نامگذاری به این دلیل بود که این فناوری در واقع برای ساخت سریع و کمهزینهٔ نمونهٔ اولیه برای یک تولید انبوه طراحی شده بود.
مراحل چاپ سهبعدی
- ساخت فایل سهبعدی
- ساخت فایل STL مدل
- چاپ مدل
- جدا کردن قطعهٔ چاپ شده
- پسپردازش
مهمترین کاربردهای چاپ سهبعدی:
تجهیزات پزشکی و دندان پزشکی
برای تولید تجهیزات پزشکی و طراحیهای دقیق در این زمینه، و همچنین تولید اندامهای مصنوعی، نیاز به تولید طراحی قالبهایی با ابعاد و متریال بادوام است که چاپگرهای سهبعدی پاسخگوی این نیاز در علم پزشکیاند.
زیستچاپ سهبعدی اصطلاحی است که در تعریف کاربرد راهکارهای چاپ سهبعدی برای تولید ساختارهای زیستی، نظیر بافتها و اعضای بدن، استفاده میشود. زیستچاپ عمدتاً بر مبنای فنّاوریهای موجودِ چاپ، نظیر چاپ جوهرافشان و لیزری، توسعه یافته است؛ با این تفاوت که در آن از جوهر زیستی (تعلیقهایی از سلولهای زنده و محیط کشت سلولی) استفاده میشود، و ممکن است در مایکروپیپتها یا ابزاری نظیر آن آماده شده باشد که نقش کارتریج را در چاپگر ایفا میکند. اعضا و نسوجِ حاصل از فناوری زیستچاپ سهبعدی به کمک سلولهای بنیادی مشخصاً در خدمت پزشکی ترمیمی قرار میگیرند. این فناوری قادر است به بیماری که نیاز به پیوند اعضا دارند کمک شایانی کند. فناوری چاپ زیستی سهبعدی با چاپ اندامهای زنده به کمک سلولهای بنیادی و مواد زیستی میتواند این مشکل را حل کند.
در صنعت دندان سازی از پرینتر دنتال سه بعدی مدل SLA ، DLP و FDM برای ساختن مدلهای دندانی، روکش دندان ، دندان مصنوعی ، بریج ، گایدهای جراحی، پروتز موقت ، پرینت استخوان فک بیمار استفاده میشود.
دندانپزشک به جای قالب گرفتن از دهان بیمار، با یک اسکنر دیجیتالی دندانهای بیمار را اسکن میکند و سپس با استفاده از نرمافزارهای مخصوص قالب دندان را میسازد. که به کمک قالب میتواند روکش، بریج را بدون حضور مکرر بیمار آزمایش و آماده کرد.
خودروسازی
چاپ سهبعدی نمونه طراحی شده قطعات در خودروسازی و بررسی دقیق نمونه، قبل از تولید، از کوچکترین خطایی در تولید جلوگیری میکند و به طراحی دقیقتر تجهیزات کمک میکند. مهندسان میتوانند، با چاپ سهبعدی نمونهٔ قطعات با حجم کم، بررسیهای لازم را دقیقتر انجام دهند و از تولید و اشتباهات مکرر جلوگیری کنند. چاپ سهبعدی موانع نوآوری در تولید را میشکند و حرکت در راستای تولید مطمئن را سرعت میبخشد.
شرکت سوئدی کونیگزگ در سال ۲۰۱۴ یک ابرخودرو را معرفی کرد که بسیاری از اجزای آن از طریق تکنولوژی پرینتر سه بعدی طراحی و اجرا شده بود.نام این خودرو که نخستین خودرویی است که با این تکنولوژی ساخته شد Urbee میباشد.
مهم ترین مواد استفاده شده در چاپ سه بعدی:
ریختهگری رزین یکی از روشهای ریختهگری پلاستیک است که در آن قالب با مذاب رزین ترکیبی پُر و سپس سرد و سخت خواهد شد. این روش معمولاً برای تولید تعداد پایین قطعات مانند تولید نمونههای صنعتی استفاده میشود. همچنین این روش در دندانپزشکی نیز کاربرد دارد. این روش توسط افراد علاقهمند غیرحرفهای با سرمایهٔ کم قابل انجام است. همچنین میتوان برای ساخت اسباببازیها، مدلها یا اَشکال تزیینی از این روش بهره برد. همچنین یکی از کاربردهای مهم این روش تولید جواهرآلات در تعداد پایین است.
رزین ریخته گری ترکیبی در این فرایندها نقش مونومر را ایفا میکند؛ به این صورت که پلاستیک را به پلیمرهای ترموست تبدیل میکند. در حین انجام فرایند، رزین ترکیبیِ مذاب تبدیل به پلیمر میشود؛ در نتیجه، مذاب سخت میشود و به جامد تبدیل میگردد. انتهای پیام/ر
انتهای پیام/