دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
06 شهريور 1400 - 12:00
المیادین گزارش کرد؛

گاوبندی داعش با سرویس‌های اطلاعاتی غرب در انفجارهای فرودگاه کابل

طالبان باید اثبات کند با داعشی‌ها همدست نیستحادثه انفجارهای اطراف فرودگاه کابل به‌گونه‌ای رقم خورد که نقش سرویس‌های اطلاعاتی غرب در آن مشهود است، گرچه داعشی‌ها مسئولیت آن را برعهده گرفته‌اند.
کد خبر : 603486
انفجار کابل

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وب‌سایت المیادین در گزارشی درباره حملات انتحاری گروه تروریستی داعش به اطراف فرودگاه کابل نوشت: هیچ کس نمی‌تواند باور کند خروج آمریکایی‌ها از افغانستان به شیوه‌ای مرموز، سریع و بدون برجا گذاشتن رد پا بوده است و آیا کسی باور می‌کند آمریکایی‌ها هیچ اطلاعی از نتیجه سپردن امور به دست طالبان یا گسترده‌تر شدن فعالیت داعش در افغانستان نداشته‌اند؟


طبق این گزارش، اوضاع افغانستان به‌طرز چشمگیری متشنج شد، به‌گونه‌ای که فرصتی برای عرض اندام قدرت‌های غربی به رهبری آمریکا باقی نگذاشت. به محض اینکه آمریکایی‌ها خروج از افغانستان را اعلام کردند، طالبان وارد عمل شدند و کنترل بیشتر ولایت‌ها و کل نواحی مرزی با کشورهای همسایه را گرفتند.


غافلگیری غرب از تسلط سریع طالبان بر افغانستان


المیادین می‌نویسد: «ورود نیروهای طالبان به حومه کابل غربی‌ها را نیز شگفت‌زده کرد، آن‌ها همچنان معتقد بودند طالبان به قول خود پایبند خواهند بود و به آن‌ها فرصت می‌دهند بی سر و صدا عقب‌نشینی و همه نیروهایشان و نیز افغان‌های همکار را از کابل تخلیه کنند. پایتخت افغانستان اینک صحنه آخرین حضور رسمی دولت بود؛ دولتی که ۲۰ سال برای حمایت و مراقبت از آمریکایی‌ها از هیچ کمکی دریغ نکرد. اکنون طالبان به‌گونه‌ای آن‌ها را مجبور به خروج کرد که گویی حدود ۳۰۰ هزار نظامی آموزش‌دیده و مجهز آمریکایی آنجا رهبری و فرماندهی نمی‌شدند.»


گاوبندی داعش با سرویس‌های اطلاعاتی غرب در انفجارهای فرودگاه کابل
تسلط فوری طالبان بر افغانستان بسیاری از طرف‌های جهانی را غافلگیر کرد.


این گزارش می‌افزاید: «غافلگیری‌های طالبان همچنان ادامه یافت و آن‌ها پس از به دست گرفتن کنترل پایتخت، موافقت خود را با اعلام ضرب‌الاجل یک‌ماهه به خارجی‌ها اعلام کردند و به غربی‌ها و کسانی که با آن‌ها همکاری می‌کنند، اجازه دادند محل‌های خود را تا پایان ماه جاری میلادی تخلیه کنند. در این میان نکته مبهم، اظهارات مقام‌های مسئول است که لابه‌لای اظهاراتشان درباره تخلیه خاک افغانستان در پایان ضرب‌الاجل، از حمله و تهدید امنیتی فرودگاه کابل خبر دادند. آن‌ها در ادامه از بمب‌گذاری انتحاری در یکی از ورودی‌های فرودگاه کابل ابراز شگفتی کردند، موضوعی که با توجه به خط‌مشی و سبک اقدامات تروریستی داعش چندان غافلگیرکننده نبود.»



نکته مبهم، اظهارات مقام‌های مسئول است که لابه‌لای اظهاراتشان درباره تخلیه خاک افغانستان در پایان ضرب‌الاجل، از حمله و تهدید امنیتی فرودگاه کابل خبر دادند



المیادین نوشت: «طولی نکشید که داعش حمله به فرودگاه کابل را به‌صراحت پذیرفت و با عبارتی کاملاً یکسان با بیانیه‌های گذشته خود که از بدو تأسیس به آن عادت کرده بودیم، اعلام کرد عامل انتحاری آن‌ها موفق شد با غلبه بر تمام استحکامات امنیتی، فاصله خود را به حداکثر پنج متری نیروهای آمریکایی برساند و در میان جمع زیادی از مترجمان و همکاران ارتش آمریکا در نزدیکی فرودگاه کابل کمربند انفجاری خود را بکشد و خود را در میان آن‌ها منفجر کند. این پیام سرآغاز یک تئاتر با انواع پیام‌های خونین بود.»


طالبان تأخیر نکرد (همان‌طور که در ابتدا تصور می‌شد) و انفجار شامگاه پنج‌شنبه در نزدیکی فرودگاه کابل را به‌شدت محکوم کرد. یک سخنگوی طالبان در این زمینه گفت، زمانی که حقایق در فرودگاه مشخص شد و نیروهای خارجی رفتند، دیگر چنین حملاتی رخ نمی‌دهد.


پشت‌پرده اطلاع سرویس‌های اطلاعاتی غرب از حمله داعش


در ادامه گزارش آمده است: «نکته‌ای حساسیت موضوع را بیشتر می‌کند و باید مورد توجه قرار بگیرد، این است که بیشتر سرویس‌های اطلاعاتی غربی که نگران خروج از افغانستان هستند، پیش از حمله داعش هشدار دادند و اعلام کردند این گروه تروریستی چنین حمله‌ای انجام خواهد داد. همچنین بسیاری از حقایق و داده‌های نامفهوم وجود دارد که شگفت‌انگیز است و هم‌زمان با شروع خروج آمریکا از افغانستان شاهد بودیم و آن راه ارتباطی مستقیم و غیرمستقیم طالبان و آمریکایی‌هاست. موضوعی که پیش از حملات طالبان و بعداً با کنترل طالبان بر تقریباً تمام افغانستان، به‌جز پنجشیر واقع در شمال کابل ادامه داشت.»


در اینجا، سؤالات زیادی پیش می‌آید که پاسخ به آن و دریافتن ماهیتش می‌تواند نقطه عطف بزرگی در منطقه شرق آسیا و چه بسا جهان باشد: «آیا طالبان مسئول بمب‌گذاری و انفجار انتحاری هستند؟ چرا حمله انتحاری و انفجارها هم‌زمان با فشار به غربی‌ها برای عقب‌نشینی از خاک افغانستان تا پایان آگوست انجام شد؟»




بیشتر بخوانید:


احتمال حملات هوایی آمریکا علیه داعش طی ساعت‌های آینده


مدعی رهبری جهان، ناکام از حفظ امنیت یک فرودگاه کوچک




این حمله درحالی انجام شد که طالبان نیاز مبرمی دارد اعتبار و جدیت خود را در برابر مردم افغانستان از سویی و در مقابل کشورهای خارجی از سوی دیگر به لحاظ پایبندی به تعهداتش طبق مهلت مقرر انجام دهد و آمریکایی‌ها را به عقب‌نشینی مجبور کند.


در این گزارش آمده است: «پایبندی طالبان به تعهداتش و خروج آمریکایی‌ها از افغانستان ازجمله مفاد توافق دوحه است و طالبان نمی‌توانند از آن عدول کنند یا خود را مردد نشان دهند. آن‌ها می‌خواهند نشان دهند قابلیت اداره و رهبری کشور را طبق سیستمی که به‌ گفته مقام‌هایشان خاص و جدید است، دارند. علاوه بر این، می‌خواهند مفاهیم طالبان قدیمی را که قبل از اشغال آمریکا در ۲۰ سال پیش مطرح بود، در حکمرانی جدید حفظ کنند و در برخی موارد مدرن بودن آن را نشان دهند.»


گاوبندی داعش با سرویس‌های اطلاعاتی غرب در انفجارهای فرودگاه کابل
سرویس‌های اطلاعاتی غرب از مدت‌ها قبل به طور مشکوکی از حمله داعش به فرودگاه کابل خبر داده بودند.


در این میان ابهامات دیگری مطرح می‌شود، ازجمله اینکه آیا داعش به‌تنهایی مسئول فاجعه فرودگاه کابل است؟ اگر چنین باشد، نمی‌تواند درصدی از حقیقت را درک کرد و ابهام دیگری شکل می‌گیرد که آیا اقدام غربی‌ها و به‌ویژه آمریکایی‌ها در به تأخیر انداختن خروج از افغانستان تا اینکه حمله رخ دهد، هدفمند و با برنامه قبلی بوده است؟ این حمله درحالی انجام شد که طالبان نیز درباره چنین حادثه‌ای هشدار داده بود.



نمی‌توان پذیرفت خروج مرموز، سریع و بدون برجا گذاشتن رد آمریکایی‌ها از افغانستان بدون اطلاع از حوادث بعدی بوده باشد



المیادین در بخش دیگری از گزارش نوشت: «اگر فرضیه همدستی طالبان با داعش را متصور باشیم، در آستانه تأسیس «دولت اسلامی» دیگری در افغانستان هستیم که قیاس کاملی با حکومت خودخوانده ابوبکر البغدادی، سرکرده سابق این گروه تروریستی دارد. نباید فراموش کرد آمریکایی‌ها بیش از ۲۰ سال است با حمایت‌های طولانی‌مدت و برنامه‌ریزی مستقیم، در حال بهره‌برداری از دستاوردهای تشکیل این گروه در منطقه‌ای هستند که حساس‌ترین و تأثیرگذارترین مثلث قدرت مخالفانش، یعنی ایران، روسیه و چین در آن قرار دارند.»


این گزارش می‌افزاید: «اگر طالبان در اظهارات و وعده‌های خود مبنی بر تمایز و مخالفت با داعش صادق هستند، همگان انتظار دارند عوامل دخیل در حادثه تروریستی را هرچند دشوار و حساس باشد، شناسایی کنند؛ در غیر این‌صورت قادر به کنترل داعش نخواهند بود. علاوه بر این، نخواهند توانست از نفوذ این گروه تروریستی در خارج از مرزها و در همه مناطق جلوگیری کنند و به همان نتیجه مورد انتظار خواهیم رسید؛ یعنی افغانستان مکانی برای ظهور و بروز هسته‌های گروه‌های تروریستی خواهد شد. این خطر درحالی است که آمریکایی‌ها ضامن آزادی دسته‌جمعی همه زندانیان دستگیر شده و محکوم در زندان‌های افغانستان شده‌اند و طالبان باید در زمینه آزادی آن‌ها توضیح دهند. آیا واقعاً طبق برخی اخبار تأیید نشده، در میان زندانیان آزاد شده هیچ عضوی از داعش یا القاعده وجود ندارد؟»


المیادین می‌نویسد: «طالبان با چنین رفتار غیرامنیتی و ناشی‌گری چگونه می‌تواند تعهداتش را برای جلوگیری از شکل‌گیری داعش یا القاعده و گسترش آن‌ها در افغانستان عملی کند؟ همه این موارد با هم تداخل دارند و در صحنه افغانستان در هم تنیده شده‌اند. فرض بر این است که دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا به‌خوبی از وضعیت اطلاع دارند و اوضاع را به‌خوبی می‌دانند؛ بنابراین قرار است از توانایی‌های طالبان و داعش در همه جنبه‌های نظامی، امنیتی و حتی تروریستی استفاده کنند.»


در پایان گزارش آمده است: «نمی‌توان پذیرفت خروج مرموز، سریع و بدون برجا گذاشتن رد آمریکایی‌ها از افغانستان بدون اطلاع از حوادث بعدی بوده باشد. آمریکایی‌ها خوب می‌دانستند پس از تسلط طالبان بر افغانستان چه اتفاقی در این کشور رخ خواهد داد و گسترش نفوذ داعش می‌تواند چه حوادثی را در کابل رقم بزند. آینده مشخص می‌کند آیا هم‌پیمانی داعش و طالبان در افغانستان شکل خواهد گرفت و آیا آمریکایی‌ها بهای گزاف همکاری خود با تروریست‌های داعشی را خواهند پرداخت؟»


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب