دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 شهريور 1400 - 02:46
بلینکن:

هیچ ضرب‌الاجلی بر خروج نیروهایمان وجود ندارد

با طالبان تماس مستقیم داریموزیر خارجه آمریکا گفت: هیچ ضرب‌الاجلی برای کار ما و کمک به آمریکایی‌ها و افغان‌هایی که در عملیات ما در آنجا ایستاده‌اند وجود ندارد.
کد خبر : 603168
آنتونی بلینکن



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه ایالات متحده بامداد پنجشنبه در واشنگتن مقابل دوربین خبرنگاران حاضر شد و به سوالات درباره وضعیت افغانستان و نقش آمریکا در ایجاد بحران در این کشور جواب داد.


بلینکن درباره روند خروج از افغانستان گفت: «بیش از ۸۲ هزار نفر از روز چهاردهم آگوست به سلامت از افغانستان خارج شده‌اند. ما از زمان شروع عملیات موفق به تخلیه بیش از ۴ هزار آمریکایی شدیم. در طول بیست‌وچهار ساعت گذشته حدود ۹۰ هزار پرواز از افغانستان انجام گرفته و حدود ۱۹ هزار نفر را خارج کردند».


به نوشته رسانه‌های آمریکایی، وی همچنین افزود: «وقتی تخلیه را شروع کردیم ، ۶ هزار آمریکایی بودند که می‌خواستند آنجا را ترک کنند. از چهاردهم آگوست ، ما با هر آمریکایی در افغانستان که با ما تماس گرفته بود، ارتباط برقرار کردیم. ما با هر آمریکایی که در افغانستان است و برای کمک به خروج از آنجا در سفارت ثبت نام کرده‌اند، در تماس نزدیک هستیم».


وزیر خارجه آمریکا با بیان اینکه برنامه‌هایی برای خروج اتباع خارجی از افغانستان حتی پس از تاریخ ۳۱ آگوست (ضرب‌الاجل خروج ناتو از این کشور) دارند، اظهار داشت: «ما معتقدیم که تعداد آمریکایی‌هایی که برای خروج از افغانستان به دنبال کمک هستند کمتر از یک هزار نفر است. ۲۴ کشور از چهار قاره در اقدامات تخلیه از افغانستان مشارکت کردند و ما از این کشورها سپاسگزاریم».


بر این اساس، بلینکن ادامه داد: «ما در یک محیط خطرناک در شهر [کابل] و در کشوری که اکنون تحت کنترل طالبان است، کار می‌کنیم. احتمال حمله "دولت اسلامی در خراسان" بسیار واقعی است. همانطور که رئیس جمهور گفت، من مسئولیت اشتباه محاسباتی در افغانستان را بر عهده می‌گیرم و بعداً مسائل را دوباره ارزیابی می‌کنیم».


وی با بیان اینکه طالبان تا کنون به همه تعهدات خود عمل کرده است، با لحن تهدیدآمیزی گفت: «به نفع آنهاست که مسئولیت پذیر عمل کنند.


وزیر خارجه آمریکا با افشای اینکه واشنگتن سال‌هاست که با طالبان تماس دیپلماتیک داشته و خواهد داشت، تصریح کرد: «ما بر اساس منافع خود در مورد دولت بعدی قضاوت خواهیم کرد. روابط سیاسی ما با طالبان تحت عوامل متعددی تعیین می‌شود و ما بر اقدامات و تصمیمات آتی آنها نظارت خواهیم کرد».


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب