دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 شهريور 1400 - 12:02
آنا گزارش می‌دهد؛

فدراسیون وزنه‌برداری؛ محل حذف مغضوبان آقای رئیس!/ مروری بر حذف‌شدگان المپیک توکیو

از سال 94 که سکان هدایت فدراسیون برعهده علی مرادی گذاشته شد این فدراسیون به محلی برای حذف مربیان و وزنه‌برداران بدل شده است.
کد خبر : 602468
وزنه‌برداری

به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، از سال ۹۴ که سکان هدایت فدراسیون وزنه‌برداری در اختیار علی مرادی قرار گرفت، اتفاقات زیادی در این فدراسیون رخ داد که در نهایت حذف و یا برکناری مربیان و برخی وزنه‌برداران را به همراه داشت. تا قبل از برگزاری المپیک موضوع اصلی حذف کیانوش رستمی و سهراب مرادی از رقابت‌های المپیک بود که البته هنوز پروژه حذف مرادی دارای ابهاماتی است. کیانوش رستمی از مدت‌ها قبل تمرینات انفرادی خود را دنبال می‌کرد و برخلاف دوره‌های گذشته چندان مورد حمایت فدراسیون نبود و به همین خاطر ثبت‌نام او برای حضور در مسابقات گزینشی سوئیس دیر انجام شد و در حالی که او در این مسابقات وزنه زد و تست دوپینگ هم داد، اما امتیاز آن مسابقه برای رستمی محاسبه نشد و به این ترتیب قهرمان طلایی المپیک ریو در راه رسیدن به توکیو امتیاز کم آورد و نتوانست در لیست وزنه‌برداران المپیکی قرار بگیرد.


جباری، مرادی و رستمی حذف‌شدگان المپیک توکیو


سهراب مرادی  در شرایطی که برای حضور در المپیک آماده می‌شد، دچار مصدومیت شد اما تعویق یک ساله المپیک به سود او تمام شد و توانست دوران ریکاوری خود را پشت سر بگذارد تا با آمادگی کامل در این مسیر قرار بگیرد، هر چند که او هم در لیست وزنه‌برداران المپیکی قرار نگرفت. مرادی در مسابقات قهرمانی آسیا اگرچه به گفته خودش طبق انتظارات وزنه نزد اما پس از بازگشت از این رقابت‌ها طبق محاسبات خود اعلام کرد سهمیه المپیک را براساس امتیازهایی که کسب کرده به دست آورده است، موضوعی که فدراسیون منکر آن شده بود و به او اعلام کردند برای کسب سهمیه و رسیدن به امتیازهای لازم باید در رقابت‌های کلمبیا هم وزنه بزند. به این ترتیب قهرمان طلایی المپیک به فاصله ۲۰ روز در یک مسابقه دیگر شرکت کرد تا بتواند جواز حضور در المپیک را از آن خود کند، هر چند که در این رقابت‌ها، دچار مصدومیت شد و طبق اعلام فدراسیون سهمیه المپیک را از دست داد. اما این پایان ماجرا نبود، زمانی که سهراب از رسیدن به المپیک بازمانده بود، در مسابقات دسته 96 کیلوگرم، وزنه‌برداری روی تخته آمد که به لحاظ رنکینگی دو پله پایین‌تر از سهراب مرادی بود و همچنین وزنه‌بردار قطری هم که رکوردش ۱۴ کیلوگرم با سهراب اختلاف داشت به مدال طلا رسید! همین ماجرا باعث شد تا سهراب مرادی به صراحت اعلام کند که بر سر سهمیه‌اش معامله کرده‌اند. البته دبیر فدراسیون وزنه‌برداری پیش از حضور در المپیک اعلام کرده بود که اگر نام سهراب مرادی را ارسال می‌کردند یک سهمیه می‌سوخت، چرا که او امتیازهای لازم را کسب نکرده بود. بیرانوند مدعی شده بود که تا ۴ صبح در اردوی تیم ملی همه زوایا حضور سهراب مرادی را در المپیک بررسی کردند و به این نتیجه رسیدند که او نمی‌تواند در این دوره از المپیک حضور داشته باشد. به این ترتیب نام سهراب مرادی ارسال نشد، اما وزنه‌بردارانی که در المپیک حضور پیدا کردند و به مدال رسیدند، از هر نظر از سهراب مرادی پایین‌تر بودند. البته فدراسیون پس از پایان رقابت‌ها بیانیه‌ای در مورد سهمیه‌ای سهراب منتشر شد، اما جایی برای تنویر افکار عمومی نبود و همچنان ابهاماتی باقی مانده است.


دبیر فدراسیون در نقش مربی و سرپرست در توکیو


اقدامات فدراسیون وزنه‌برداری جهت حذف افراد تنها به وزنه‌برداران محدود نشد و قبل از المپیک پروژه حذف علی جباری رقم خورد. در واقع حذف این مربی از رقابت‌های جهانی ۲۰۱۹ تایلند استارت خورد. این مسابقات برای کادر فنی تیم ملی وزنه‌برداری ایران خوشایند نبود و نتایج خوبی به همراه نداشت.  همین موضوع باعث شد تا جباری زیر تیغ نگاه رئیس فدراسیون برای حذف قرار بگیرد. هر چند که با پادرمیانی برخی افراد و به این بهانه که المپیک و گزینشی‌های مختلف در پیش است و برای موفقیت نباید شاکله فنی تیم از هم گسسته شود. بنابراین مرادی از این تصمیم صرفه‌ نظر کرد. اما پیش از اعزام به المپیک پروژه حذف جباری جدی‌تر از قبل به جریان افتاد به طوری که محسن بیرانوند به‌عنوان سرپرست تیم به همراه دو ملی‌پوش وزنه‌برداری عازم توکیو شد. نکته جالب توجه اینکه بیرانوند در میدان المپیک در کنار برخواه وزنه‌برداران را کچ می‌داد و این سوال پیش می‌آید چرا فدراسیون، مربی که چندین سال با کادر فنی بوده و زحمت زیادی کشیده در المپیک نیاید حضور پیدا کند. آن وقت دبیر فدراسیون در نقش سرپرست و مربی در کنار سرمربی تیم به المپیک اعزام شود! وزنه‌برداری ایران در المپیک توکیو دو ملی‌پوش داشت و قطعاً سرپرستی دو وزنه‌بردار کار سختی نبوده که مرادی به‌عنوان رئیس از پس آن برنیاید که در نهایت نیاز باشد دبیر فدراسیون جای مربی تیم ملی را بگیرد و در کنار تیم عازم توکیو شود.




بیشتر بخوانید؛


سناریوی حذف سهراب مرادی از المپیک به چه شکل طراحی شد؟


اگر سهراب مرادی را معرفی می‌کردیم یک سهمیه از دست می‌دادیم/ او امتیازهای لازم را کسب نکرده بود


سوءمدیریت مرادی وزنه‌برداری را به ویرانه تبدیل کرده است/ ادعای رایزنی برای سهمیه جهانفکریان کذب محض است/ رئیس فدراسیون تنها فرار رو به جلو دارد




اگر به لیست نفراتی که در دوران ریاست مرادی در فدراسیون وزنه‌برداری کنار گذاشته شده‌اند توجه کنیم به یک لیست بلندبالایی می‌رسیم که به چند مورد آن اشاره می‌کنیم:


بدون شک یکی از مهم‌ترین اتفاقاتی که در دوران ریاست علی مرادی اتفاق افتاد، برکناری حسین توکلی از هدایت تیم ملی وزنه‌برداری بود که هنوز هم ابهاماتی دارد. توکلی در اواخر سال ۹۴ که هدایت تیم ملی بزرگسالان را برعهده داشت از سوی تصمیم جنجالی علی مرادی کنار گذاشته شد. این اتفاق در شرایطی رقم خورد که مسابقات جهانی ۲۰۱۵ پیش‌رو بود و اگر هم تغییری در رأس کادر فنی باید رخ می‌داد قاعدتا باید بعد از این مسابقات انجام می‌شد نه زمانی که سرمربی تیم بر سر تمرین بود و با شاگردانش کار می‌کرد و خبر برکناری‌اش را شنید!


انوشیروانی هم دیگر سرمربی بود که از سوی علی مرادی حمایت نشد و برکنار شد. انوشیروانی بعد از حسین توکلی مسئولیت تیم را برعهده گرفت اما او که به شدت با تمرینات شخصی کیانوش رستمی مخالف بود، پس از یک سال حضور در تیم ملی و به خاطر حمایت مرادی از کیانوش رستمی از سمت خود استعفا داد. پس از انوشیروانی، محسن بیرانوند که‌ هم‌اکنون دبیر فدراسیون است در یک مقطع زمانی هدایت تیم ملی را برعهده گرفت؛ اما بیرانوند خوش‌شانس بود و ارتقا پیدا کرد و به‌عنوان دبیر فدراسیون در کنار علی مرادی قرار گرفت. پس از او برخواه هدایت تیم ملی را برعهده گرفت. مربی که به اعتقاد اهالی وزنه‌برداری حتی یک ساعت در کلاس‌های مربیگری حضور پیدا نکرده اما به سرعت به‌عنوان سرمربی بزرگسالان انتخاب شد! البته عملکرد برخواه هم در این چند سال چنگی به دل نزده و پس از هر مسابقه زمزمه تغییر او مطرح می‌شود.




بیشتر بخوانید؛


به راحتی مدال سهراب مرادی در المپیک را سوزاندند/رئیس فدراسیون به جای معذرت‌خواهی، از خودش تعریف می‌کند!


سهراب و کیانوش رستمی باید پیگیر سهمیه‌های خود باشند/ بعید است وزنه‌برداری در المپیک بعد حتی سهمیه بگیرد!




در کنار مربیانی که از سوی علی مرادی یکی پس از دیگری حذف می‌شدند باید به وضعیت وزنه‌برداران هم اشاره کنیم که در دوران ریاست او از وزنه‌برداری جدا شدند.


بهادر مولایی یکی از همان وزنه‌برداران بود که پس از اینکه از حضور در المپیک ریو بازمانده بود به خاطر شدت ناراحتی تصادف کرد و دچار مصدومیت شد. مولایی حتی پدربزرگ خود را در آن تصادف سخت از دست داد. او معتقد بود که به ناحق از حضور در المپیک بازماند و بارها این موضوع را مطرح کرد.


سعید علی حسینی که به مدت ۱۲ سال از وزنه‌برداری محروم بود با تغییر قوانین، محرومیت او به هشت سال کاهش پیدا کرد و در سال ۲۰۱۷ توانست پس از هشت سال دوری روی تخته برود و در اولین حضورش در مسابقات جهانی موفق به کسب مدال برنز شد. او طبق قانون باید در مسابقات گزینشی سوئیس شرکت می‌کرد تا بتواند در المپیک حضور پیدا کند، اما به خاطر دیر ثبت‌نام شدن این مسابقات را هم از دست داد و در نهایت تصمیم به خداحافظی از دنیای وزنه‌برداری گرفت.


محمدرضا براری هم یکی دیگر از وزنه‌برداران بود که در آبان ماه ۹۶ از تیم ملی کنار گذاشته شد. او پس از این اتفاق به شدت علی مرادی و شورای فنی را مورد انتقاد قرار دارد و گفت:« از آقایان مرادی و کاظمی نژاد سوال دارم باقری کجای وزنه‌برداری قرار دارد که برای من تعیین تکلیف می‌کند. در صورتی که ما افراد صاحب نظری مانند کورش باقری و رضازاده را داریم که بیرون از گود قرار دارند. شورای فنی چهار، پنج نفر از کارمندان و حقوق بگیران فدراسیون وزنه‌برداری هستند و معلوم است که هر چه رئیس فدراسیون بگویند آنها نیز آن را تأیید می‌کنند و از قبل چیده شده بود که من را خط بزنند. حق من این نبود و کسی را هم نداریم که از حق ما دفاع کند و علی مرادی سر من را برید.»


در حال حاضر وزنه‌برداری ایران حال و روز خوشی ندارد؛ این رفت‌ و آمدها از سال ۹۴ آغاز شده و با گذشت ۶ سال همچنان ادامه دارد. آخرین اقدام عجیب فدراسیون هم مربوط به حذف جباری، کیانوش رستمی و سهراب مرادی از المپیک توکیو بوده است. وزنه‌برداری ایران در المپیک توکیو با دو ملی‌پوش موفق به کسب مدال نقره شد، اما به گفته کارشناسان و اهالی وزنه‌برداری با این شرایط حتی در المپیک ۲۰۲۴ فرانسه هم نمی‌توانیم به سهمیه المپیک برسیم. این در حالی است که وزنه‌برداری یکی از ضلع‌های مدال‌آوری ایران در المپیک محسوب می‌شود اما هم‌اکنون حال و روز خوشی ندارد. از همه مهم‌تر اینکه بزرگان وزنه‌برداری هم بیرون گود نشسته‌اند و وضعیت به گونه‌ای است که افرادی برای فدراسیون تصمیم می‌گیرند که از بدنه این خانواده نیستند و همین موضوع سبب ناراحتی اهالی وزنه‌برداری از شرایط موجود و عملکرد رئیس فدراسیون شده است.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب