دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 مرداد 1400 - 12:37
دانشجو، مهارت، اشتغال/۶ صابری در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

آغاز فرآیند ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای در اقلید/ مدارس عالی مهارت با دانشکده‌های کارآفرینی تداخلی ندارند

توجه ویژه به اشتغال دانش‌آموختگان در مدارس عالی مهارتمعاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید عنوان کرد: از ابتدای شهریور پروژه ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد و از مهر ۱۴۰۰ برای جذب دانشجو اقدام خواهیم کرد.
کد خبر : 602241
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ دوازدهم بهمن ۹۹ با صدور بخشنامه‌ای، نظام‌نامه «نظام آموزش فنی، حرفه‌ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی» -که به تصویب شورای گسترش دانشگاه رسیده بود - ابلاغ شد که براساس آن، آموزش‌های فنی، حرفه‌ای و مهارتی در دانشگاه آزاد اسلامی براساس رویکردهای «تدوین استانداردهای آموزشی مبتنی بر شایستگی‌های حرفه‌ای»، «برنامه‌ریزی گسترش انواع آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی بر اساس تقاضای بازار کار»، «توسعه رشته‌ها در قالب خوشه‌های حرفه‌ای، متناسب با آمایش ملی و استانی»، «گنجاندن پرورش روحیه کارآفرینی در تمامی شئون برنامه‌های آموزش» و «آموزش توأمان نظری و عملی برای افزایش توانایی سرمایه انسانی» برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود.


خرداد ۱۴۰۰ «آیین‌نامه نحوه تأسیس و اداره امور دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی» به رؤسای استانی و واحدهای ویژه دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ و تأکید شد؛ این آیین‌نامه که به تفصیل دراختیار واحدهای دانشگاهی قرار گرفته، شامل مواردی از جمله مقدمه و تعاریف، تأسیس دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، اداره امور دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی، آموزش‌های کوتاه مدت و... است.




بیشتر بخوانید:


توسعه مهارت‌آموزی با پیوند دانشگاه و بازار کار


تربیت نیروهای متخصص برای ورود به صنعت و بازار کار


توجه ویژه به اشتغال دانش‌آموختگان در مدارس عالی مهارت




واحدهای دانشگاهی براساس بندهای آیین‌نامه و بنا به مقتضیات سند مأموریت و آمایش، برنامه‌ریزی و کارآفرینی دانشگاه و شرایط ناحیه‌ای با تأمین امکانات می‌توانند دانشکده مهارت و کارآفرینی تأسیس کنند. در این راستا طبق مصوبه شورای دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی در واحدهای دانشگاهی راه‌اندازی شدند و آموزشکده‌های فنی‌حرفه‌ای سما در این دانشکده ادغام و وظایف جدیدی برعهده گرفتند.


معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی هم اعلام کرد که برای اجرایی‌کردن مصوبه شورای دانشگاه علاوه‌بر ظرفیت‌های سایر بخش‌های دانشگاه، آموزشکده‌های سما به دانشکده مهارت و کارآفرینی تبدیل می‌شوند و متولی اصلی اجرای آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و مهارتی در واحدهای دانشگاهی خواهند بود و مدارس عالی مهارت هم به زیرمجموعه دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی منتقل می‌شوند.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید با توجه به ظرفیت منطقه و شهرستان درصدد راه‌اندازی مدرسه عالی مهارت در زمینه تولید بذر و نهال اصلاح شده و پرورش دام است.خبرنگار آنا با توجه به نقش مهم مهارت در اشتغال فارغ‌التحصیلان و اقدام دانشگاه آزاد اسلامی در ایجاد دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی با مسئولان دانشگاه و معاونان آموزش‌های عمومی و مهارتی واحدهای دانشگاهی گفت‌وگو کرده است که در این شماره گفت‌وگو با غلامرضا صابری معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید را می‌خوانیم.


صابری در گفت‌وگو با خبرنگار آنا با ارزیابی ایده بازنگری در ساختارهای قبلی نظام مهارت‌آموزی دانشگاه آزاد اسلامی (ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای) و تولد دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی اظهار کرد: با توجه به نیاز جامعه به رشته‌های مهارتی و کارآفرینی این ایده می‌تواند در تحقق این هدف بسیار مؤثر و مفید واقع شود.


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید با بیان اینکه از ابتدای شهریور پروژه ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای صورت می‌گیرد، عنوان کرد: از مهر ۱۴۰۰ برای جذب دانشجو اقدام خواهیم کرد.


چالش‌های پروژه ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای چیست؟


وی، یکی از چالش‌های پروژه ادغام آموزشکده‌های فنی و حرفه‌ای را اضافه شدن اعضای هیئت علمی و کارکنان آموزشکده‌های سما به واحدهای دانشگاهی عنوان کرد و گفت: با توجه به وجود نیروی مازاد این طرح ممکن است تبعات مالی برای واحدهای دانشگاهی ایجاد کند.




بیشتر بخوانید:


نبض بازار کار در دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی می‌زند


توسعه کارآفرینی مستلزم طراحی نظامی جامع




صابری، تعداد دانش‌آموزان در مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید را ۳۰۰ نفر عنوان و تبیین کرد: این دانشگاه امکانات بسیار خوبی از قبیل کارگاه‌ها، آزمایشگاه‌ها و مزرعه کشاورزی در راستای مهارت و کارآفرینی دارد.


وی به اهداف نظام‌نامه نظام آموزش فنی، حرفه‌ای و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی اشاره و تأکید کرد: هدف عمده این نظام آموزشی کسب مهارت، اشتغالزایی و تلفیق صنعت با دانشگاه است.


بایدها و نبایدهای حوزه مهارت، کارآفرینی و اشتغال سما


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید در بخش دیگری از گفت‌وگو با آنا، امضای قرارداد با ادارات فنی و حرفه‌ای را در راستای کسب مهارت و کارآفرینی برشمرد و برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت را از برنامه‌های این مرکز آموزشی دانست.


صابری با تشریح فعالیت‌های مدارس سمای دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید بیان کرد: با برنامه‌های پیش رو مدارس سما به سمت مهارت و کارآفرینی پیش خواهند رفت و در آینده نزدیک مدارس سما جزء مدارس برتر کشور در زمینه مهارت خواهند بود.


وی، بایدها و نبایدهای حوزه مهارت، کارآفرینی و اشتغال سما را ارتباط تنگاتنگ با حوزه صنعت، کشاورزی و تجهیز مدارس به کارگاه‌ها و آزمایشگاه‌های به‌روز، جدید و حمایت از این گونه مدارس دانست.


معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید اضافه کرد: مدارس عالی مهارت یکی از ایده‌های موفق برای آموزش گروه‌های هدف است و هیچ‌گونه تداخل کاری با دانشکده‌های مهارت و کارآفرینی نخواهند داشت.


صابری توضیح داد: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اقلید با توجه به ظرفیت منطقه و شهرستان درصدد راه‌اندازی مدرسه عالی مهارت در زمینه تولید بذر و نهال اصلاح شده و پرورش دام است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب