14محصول دانشبنیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد صوفیان به تولید انبوه میرسد
مهندس حسین خسرویفر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا، اظهار کرد: این واحد با حمایت از دانشجویان کارآفرین و ترغیب و تشویق آنان، تجاریسازی یافتهها و دستـاوردهای تحقیقاتی و رفع نیـــازهای جامعه را جزو مأموریتهای اصلی خود قرار داده و مصمم است در کنار حفظ و ارتقای کیفیت آموزش و پژوهش، موضوع حل مسائل و معضلات جامعه، تولید ثروت از دانش و فنـــاوری را نیز محقق سـازد و با فراهم کردن بسترهای لازم، شکلگیری شرکتهای دانشبنیان از سوی استادان و فارغالتحصیلان با حرکتی پرشتابتر دنبال شود به طوری که در زمینه اقتصادی اکنون دارای 14 نوع کالا و محصول قابل فروش هستیم.
خسرویفر گفت: این محصولات شامل: فیلتر هوای کاهنده مصرف و آلایندگی، رآکتور شیمیایی پیشرفته، میکسرهای پیشرفته دوجداره و سه جداره، مواد پیشرفته حفاظت از آثار باستانی، پوشش محافظ بتن و نچسب اعلامیه، رنگ ترافیکی و صنعتی بازیافتی، تجهیزات پیشرفته هیدرولیکی و پنوماتیکی، بیو رآکتور، پرسهای هیدرولیکی خاص، آسیاب های مدرن، تجهیزات تولید رنگ، قطرسنج دیجیتالی رینکها و غلتکهای کورههای دوار، کمربند رفع یبوست و مشکلات گوارشی و ماساژور بالشتکی لمسی است.
وی یادآور شد: این واحد بهعنوان تنها واحد پذیرفتهشده و منتخب برای شرکت در نمایشگاه فن بازار کشور در بین واحدهای دانشگاهی استان آذربایجان شرقی بود و بنا به دعوت معاون پژوهشی دانشگاه آزاد در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی تهران در واحد علوم و تحقیقات حضور فعالی داشت.
این مسئول خاطرنشان کرد: تیم تحقیقاتی واحد صوفیان پس از سالها تلاش مستمر توانسته است برای نخستین بار با تکنیک پیشرفته تمامی زائدات شهری، کشاورزی و صنعتی R.P.C پلاستیک و سلولز را بازیافت و به چند محصول قابل فروش اعم از چوب مصنوعی، رنگ ترافیکی و ... تبدیل کند که تکنولوژی و دستگاههای آن کلاً در داخل و توسط محققان ساخته شده و در نوع خود بینظیر است. این خط تولید اکنون بهصورت آزمایشگاهی ساخته شده و در مرحله تولید نمونه است. این طرح به همراه چند طرح دانشبنیان دیگر برای بررسی و تأمین اعتبار برای تولید انبوه به هیات امنای استانی و سازمان مرکزی ارسال شده است.
وی با تاکید بر اینکه اولویت اصلی واحد صوفیان تربیت دانشآموختگان کارآفرین و پیشرو و توانمند در تجاریسازی دستاوردهای علمی خود است، به آنا گفت: در این راستا مصمم هستیم با تأسی به اسناد بالادستی دانشگاه آزاد اسلامی در برنامه پنج ساله ششم خود، این واحد مسیر تبدیلشدن به دانشگاه کارآفرین و توانمند در عرصههای علمی و فرهنگی و پژوهشی را بپیماید تا با ارتقای سطح کمی و کیفی واحد در کنار توجه به فعالیتهای فرهنگی و استفاده از ظرفیت دانشجویان، استادان و فارغالتحصیلان که مهمترین دارایی خانواده دانشگاه آزاد اسلامی هستند، گامی مؤثر در پیشرفت و تعالی کشور عزیزمان ایران اسلامی برداریم.
به گفته خسروی فر، این واحد در نخستین گامهای خود در طول روزهای آتی شاهد افتتاح چند طرح ماندگار فرهنگی و رونمایی از محصولات دانشبنیان خود خواهد بود.
وی تاکید کرد: گسترش هدفمند فعالیتهای فرهنگی موجب رشد نشاط و بالندگی محیط علمی و اجتماعی خواهد شد به همین منظور در اجرای طرحهای ماندگار فرهنگی پس از تصویب طرحهای پیشنهادی، اکنون طرحهایی همچون کافه پژوهانه علم و فرهنگ، خانه فیلم و سینما، خانه موسیقی و المپیاد علمی فرهنگی معماری در مراحل پایانی خود هستند که امیدواریم در طول دهه فجر به بهرهبرداری کامل برسند.
این مسئول تعامل دانشگاه آزاد اسلامی با نهادها و سازمانهای شهر صوفیان را یادآور شد و به آنا گفت: شهر صوفیان دارای قابلیتهای زیاد سرمایهگذاری است که در زمینه های صنعتی و تولیدی یکی از شهرهای مهم استان آذربایجان شرقی از نظر اقتصادی به شمار میرود و این واحد در تعامل با شرکتهای صنعتی در زمینه انجام تحقیقات لازم برای بسترسازی حضور محققان در مراکز صنعتی و ایجاد تعامل علمی با سایر دانشگاهها و برگزاری جلسات و قرارداد همکاری با شرکتهای خصوصی برای برگزاری دورههای آموزشی کوتاهمدت آنان و همچنین انعقاد تفاهمنامه با نهادهای دولتی اعم از شهرداری در زمینه بازیافت پسماندهای شهری و رفع معضل زباله در محیط زیست و همچنین قرارداد فروش محصول رنگ ضد اسید ترافیکی برای استفاده در شهر از جمله مواردی بوده که در این راستا انجام شده است.
وی ادامه داد: از اهداف دانشگاه میتوان ارتقای جایگاه دانشگاه در تولید علم ارزشآفرین، تعمیق سطح بینش دینی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علمی جامعه مخاطب، توسعه و تقویت کمی و کیفی آموزش و تحصیلات تکمیلی با تأکید بر رشتههای نو و میانرشتهای، ارتقای سطح تعامل و همکاریهای علمی - پژوهشی دانشگاهی و فرادانشگاهی و بهکارگیری نظامهای نوین در فعالیتهای آموزشی – پژوهشی و فرهنگی را ذکر کرد.
خسرویفر بر تأثیر راهاندازی رشتههای کارشناسی ارشد مطابق با نیاز صنایع شهرستان برای ارتقای سطح علمی و توسعه تحقیقات در آنها تاکید کرد و افزود: توسعه تحصیلات تکمیلی در این واحد همگام با رشد قابلتوجه فعالیتهای پژوهشی دانشجویان و استادان انجام شده است و همچنین عملکرد قابل تحسین دانشگاه آزاد اسلامی در جذب نخبههای علمی کشور بهعنوان اعضای هیات علمی، موجب رشد پیشرفت علمی واحدهای دانشگاهی شده است که این مهم در سایه سیاستها و حمایتهای مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه ریاست عالی آن میسر شده است و جای قدردانی و تشکر دارد.
انتهای پیام/