داورزنی مقصر اصلی شکستها و سوختن نسل طلایی والیبال ایران است/ او هر چه سریعتر باید فدراسیون را ترک کند
اکبر نائینی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی والیبال ایران در مسابقات المپیک گفت: از یک سال پیش که فدراسیون والیبال تصمیم گرفت مربی خارجی برای تیم ملی در میدان المپیک انتخاب کند، من در یک مصاحبه گفتم که اگر ۵ سرمربی بزرگ دنیا با فدراسیون والیبال ایران توافق کنند و داورزنی بتواند یک نفر از آنها را به عنوان سرمربی و مابقی مربیان را به عنوان دستیار برای تیم ملی والیبال ایران استخدام کند، این تیم نتیجه نخواهد گرفت و جزء چهار تیم برتر المپیک قرار نمیگیرد. الان هم که نتایج تیم ملی در میدان المپیک مشخص شد دیدیم که حتی جزء هشت تیم هم قرار نگرفت.
والیبال ایران در المپیک در جایگاه آخر ایستاد
وی افزود: البته من معتقدم ما بازیکنان خوبی داریم اما متاسفانه فدراسیون قوی و فنیای نداریم و همین موضوع باعث شده که والیبال در دو دهه گذشته از حضور متخصصان و کارشناسان بزرگ این رشته خالی شود و از تجربیات آنها نتوانند استفاده کنند. در لیگ ملتها و المپیک، تیم ملی والیبال ایران تقریباً در جایگاه آخر قرار گرفت، چرا که کشورهایی مثل تونس و ونزوئلا بر اساس سهمیه قارهای به المپیک راه پیدا کردهاند که هیچ جایگاهی در والیبال جهان ندارند البته کشورهای بزرگ دیگری بودند که نتوانستند به سهمیه المپیک برسند، و درواقع ما در المپیک در جایگاه آخر قرار گرفتهایم و در لیگ ملتها هم بعد از ژاپن عنوان دوازدهم را کسب کردیم.
المپیک توکیو ۱- فرانسه ۲- روسیه ۳- آرژانتین
لیگ ملتها ۱- برزیل ۲- لهستان ۳- اسلوانی
پیشکسوت و ملی پوش سابق والیبال اظهار کرد: آلکنو در نشست خبری خود اعلام کرده بود شارلاتانها قول کسب سکو میدهند. به اعتقاد من او کاملا حرف درستی زده بود. در دنیای امروز والیبال هیچ کسی نمیتواند عملکرد تیمها را پیشبینی کند. در میدان المپیک توکیو تیمهایی فرانسه، روسیه و آرژانتین در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند. درست یک ماه قبل از المپیک این سه تیم با همین مربیان و بازیکنان نتوانستند در لیگ ملتها صاحب سکو شوند و تیمهایی مثل برزیل، لهستان و اسلوانی در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند. بنابراین حرفی که آلکنو زد، مبنی بر اینکه شارلاتان قول کسب سکو میدهند، بسیار صحبت به جایی بود. در دو تورنمنت لیگ ملتها و المپیک این ۶ تیم به فاصله یک ماه جایگاههای متفاوتی کسب کردند.
در والیبال بهخاطر ضعف مدیریتی بزرگنمایی میکنند
نائینی عنوان کرد: متاسفانه در والیبال ایران به خاطر ضعف مدیریتی خیلی از مسائل بزرگنمایی میشود تا افراد غیر والیبالی بتوانند با وعدههای همیشگی خود همچنان حضور داشته باشند. آنها پس از کسب نتایج غیر قابل قبول اولین کاری که انجام میدهند عذرخواهی است. در صورتی که به هیچ عنوان این عذرخواهی قابل قبول نیست. من امیدوارم هر کسی به عنوان وزیر جدید ورزش و جوانان انتخاب میشود در فدراسیون والیبال یک انقلابی ایجاد کند. متاسفانه در تمامی این سالها داورزنی یک تنه تصمیم گرفته است. کمیتههایی مربیان و فنی در فدراسیون والیبال وجود ندارد و سایر کمیتهها هم در اختیار افرادی هستند که از خانواده والیبال نیستند و در واقع بله قربان گوی تصمیمات رئیس فدراسیون هستند.
آلکنو هم زرنگی خاص خودش را داشت
وی با بیان اینکه آلکنو هم به فکر منافع خودش بوده است، اظهار کرد: به نظرم خود آلکنو هم به نوعی یک شارلاتان است. او میدانست تیم در این فاصله زمانی کم، نتیجهای نمیگیرد. اما همانطور که خودش گفته بود برای حضور در چهارمین المپیک و همچنین پیشنهاد مالی فدراسیون ایران که وسوسهانگیز بوده، هدایت تیم ملی را پذیرفته بود. البته او بهصراحت از اهداف خودش سخن گفت و نمیتوانیم به او خرده بگیریم. به هر حال او هم زرنگی خاص خودش را داشته است. در دورانی که مربیگریاش رو به پایان بود، با پیشنهاد ایران توانسته چهارمین حضور در المپیک را تجربه کند و از آن طرف میلیاردها پول هم به جیب بزند.
در اینجا فدراسیون والیبال باید پاسخگو باشد نه سرمربی تیم ملی. هدایت تیم ملی میتوانست به یک مربی ایرانی داده شود تا آنها هم تجربه حضور در میدان المپیک را کسب کنند. به اعتقاد من اگر مربی ایرانی هم هدایت تیم را بر عهده داشت، همین نتیجه کسب میشد، اما متاسفانه این فرصت به مربیان ایرانی داده نشد. ضمن اینکه آلکنو هم ایرادهای بسیار زیادی داشت، سن او بالا رفته و حتی دیدیم که در تعویضها و گرفتن تایمها مشکل داشت. اما با همه این اوصاف ایراد اصلی را نمیتوان به آلکنو گرفت، بلکه فدراسیون با تصمیمات نادرست شرایط را برای والیبال ایران سخت کرد.
بیشتر بخوانید:
آلکنو ظرافت کاری ولاسکو را نداشت
رئیس فدراسیون والیبال بدون مشورت با من قائمی را دعوت کرد
رئیسِ وعده و وعیدها کوتاه نمیآید/ قول داورزنی این بار برای قهرمانی در آسیا!
در والیبال اشتباهات گذشته را تکرار میکنند
پیشکسوت والیبال ایران تاکید کرد: من خارج از ایران زندگی میکنم و اگر حرفی هم بزنم در وهله اول به خاطر والیبال است و هیچ منفعت شخصی برای خودم ندارم. برای من مثل روز روشن بود که والیبال ایران از دو سال پیش با این مدیریتی که دارد راه به جایی نمیبرد. ما بارها آزمون و خطا کردهایم، اما همچنان روی تصمیمات اشتباه خود تاکید داریم. من به یاد میآورم، شش سال پیش در زمان مدیریت داورزنی پیمان اکبری هدایت تیم امید، دانشجویان و پیکان را برعهده داشت که به خاطر مشغلههای زیادی که داشت، نتوانست نتیجه بگیرد. الان چرا راهی که یک بار پیموده شده و آزمون و خطای خود را پس داده است، باید دوباره در فدراسیون والیبال تکرار شود!؟ جالبتر اینکه بهروز عطایی در آن زمان در مصاحبه ای گفت من فکر میکنم که در ایران مربی کم نداریم که یک نفر هم زمان سرمربی چند تیم باشد و این تصمیم کاملا اشتباه است، اما متاسفانه امروز خود عطایی جا پای پیمان اکبری گذاشته و همان راه را طی میکند. در حال حاضر عطایی هم هدایت تیم ملی والیبال بزرگسالان و هم تیم والیبال جوانان در دو تورنمنت به فاصله بسیار اندک برعهده دارد و اگر هم نتواند نتیجه بگیرد باید پاسخگو باشد.
داورزنی از سال ۲۰۱۳ قول سکو میداد اما همچنان محقق نشده است!
نائینی عنوان کرد: داورزنی از سال ۲۰۱۳ عنوان میکرد که در سال بعد و در لیگ جهانی ایران جزء چهار تیم برتر تورنمنت بوده و قطعا روی سکو خواهد رفت اما تا امروز که این مسابقات به لیگ ملتها تغییر نام داد نتوانستهایم روی سکو برویم. در این دوره در لیگ ملتها عنوان دوازدهمی را کسب کردیم و در المپیک هم در جایگاه نهم قرار گرفتیم. به اعتقاد من مشکل تیم ملی، مربیان و بازیکنان نیستند. ما یک نسل طلایی والیبال در اختیار داشتیم که میتوانستند حداقل دو سکوی جهانی مانند مسابقات لیگ ملتها و یا حتی المپیک را بگیرند. اما مدیریت نادرست و نبود افراد فنی در کنار آنها این فرصت را از ملیپوشان گرفت. امروز در والیبال دنیا پیروزی برابر تیمهای بزرگ افتخار نیست. متاسفانه در والیبال ایران بهخاطر عدم تخصص و ناآگاهی رئیس فدراسیون سالهاست که این مسائل را بزرگنمایی میکند. در صورتی که خاصیت والیبال الان غیرقابل پیشبینی بودن آن شده است. از زمانی که والیبال به شکل رالی برگزار میشود، پیشبینی در مورد برد یا باخت تیمها سخت شده است و تا لحظه آخر کسی نمیداند کدام تیم پیروز میدان میشود.
دبیر فدراسیون والیبال را در شهر خودش هم نمیشناسند!
کارشناس والیبال بیان کرد: داورزنی به خاطر عدم تخصص در والیبال حتی اگر ۲۰ یا ۳۰ سال دیگر هم به عنوان رئیس فدراسیون حضور داشته باشد نمیتواند تصمیمات درست بگیرد، البته دبیر و نایب رئیس او هم والیبالی نیستند. دبیر فدراسیون مدعی است که در استان خود والیبالیست بوده، اما من بعید میدانم در آنجا هم کسی او را بشناسد! از طرف دیگر چرا باید سرپرست تیم به یک بسکتبالی سپرده شود؟ اگر سرمربی تیم به هر دلیلی بخواهد کم کاری کند، وقتی فردی غیرمتخصص در کنار او باشد متوجه این موضوع نمیشود چون تخصص ندارد. متاسفانه در والیبال ایران غیروالیبالیها روی کار آمدند و تصمیم میگیرند. داورزنی هم برای اینکه سر و صداها را بخواباند برای مدتی تغییراتی را اعمال میکند اما تا زمانی که اهالی فن و متخصصان والیبال روی کار نباشند، شرایط به همین صورت خواهد بود. اگر هم والیبال در گذشته افتخاراتی به دست آورد به خاطر تغییر قوانین بود که به این رشته کمک کرد و والیبال ایران توانست در مقطعی نتیجه بگیرد.
یک نسل طلایی در والیبال ایران سوخت!
نائینی که در استرالیا ساکن است، به وضعیت ورزش آن کشور اشاره کرد و گفت: در کشور استرالیا برای ورزش از ردههای پایه هزینه میکنند. در مدارس دولتی، زمین تنیس، سالن والیبال و حتی استخر وجود دارد. آنها هزینه را هدر نمیدهند، بلکه امکانات اولیه را از ردههای پایه و از آموزش و پرورش برای دانشآموزان فراهم میکنند. نتیجه سرمایهگذاری در ورزش این میشود که استرالیا در المپیک توکیو با ۴۶ مدال در جایگاه ششم قرار میگیرد. با اینکه در این کشور، والیبال ورزش اول محسوب نمیشود، اما ما هر زمان که اراده کنیم سالن والیبال در اختیارمان قرار میدهند. در واقع مدیریت ورزش این است که به صورت اساسی سرمایهگذاری شود. متاسفانه در ایران میلیاردها پول هزینه میشود و در نهایت در المپیک در جایگاه بیست و هفتم قرار میگیرند. من امیدوارم وزیر آینده ورزش اولاً از خانواده ورزش باشد تا حرف ورزشیها را بفهمد. پس از آن به داد والیبال برسد. امیدوارم نمایندگان مجلس هم شکست کاروان ایران در میدان المپیک را ببینند و به سجادی که به عنوان وزیر پیشنهادی معرفی شده و از بدنه ورزش هم هست، رای اعتماد بدهند. متاسفانه به خاطر نبود مدیران ورزشی فرصتهای زیادی از دست رفته است. در همین والیبال یک نسل طلایی سوخت، در حالی که ما میتوانستیم نتیجه بگیریم. بازیکنان بزرگی مثل سعید معروف، امیر غفور و سید زحمات زیادی برای والیبال ایران کشیدند، اما غریبانه از تیم ملی خداحافظی کردند و حتی فدراسیون مراسمی در خور و شأن آنها برگزار نکرد.
بیشتر بخوانید:
داورزنی دوست دارد پدرخوانده والیبال ایران باشد
وعدههای پوچ آقای رئیس با مربی گران قیمت روس/ چه کسانی خزان والیبال ایران را رقم زدند!؟
از مردم عذرخواهی میکنیم/ نتوانستیم به اهدافمان برسیم
فدراسیون داورزنی مربی تربیت نکرد
وی به موضوع بازیکنسالاری در والیبال ایران اشاره کرد و گفت: من بارها دیدم که این موضوع را مطرح میکنند، اما به نظرم باید از زاویه دیگری به آن نگاه کرد. وقتی بازیکنان یک تیم از کادر فنی بیشتر بفهمند، این اتفاق خواهناخواه رقم میخورد که آنها به خاطر زحمتی که میکشند و دل سوزی که نسبت به تیم دارند و همچنین به خاطر عدمتوانایی فنی سرمربی، مجبور هستند که دخالت کنند. در واقع آنها وظیفه مربی را به دوش میکشند. متاسفانه داورزنی در همه این سالها تنها هدفش بازیکنسازی بود، در صورتی که او باید در کنار بازیکن سازی مربی هم تربیت میکرد، اما کمیته مربیان را منحل کرد و از تدارکاتچی تا سرپرستان را به عنوان سر مربی تیم های ملی انتصاب کرد.
ضعف اصلی والیبال ایران عدم پشتوانهسازی است
پیشکسوت و ملیپوش سابق والیبال گفت: ضعف دیگر والیبال ایران عدم پشتوانهسازی است. تیم فولاد سیرجان که قهرمان لیگ برتر والیبال شد، پاسوری ۴۲ ساله دارد. سه تیم برتر مسابقات لیگ سال گذشته پاسورهای پا به سن گذاشته دارند. الان که سعید معروف خداحافظی کرده، آیا این پاسورها میتوانند جانشین او شوند!؟ در مسابقات نوجوانان قهرمانی جهان در سال ۲۰۰۷ تیم ایران قهرمان شد، همان زمان داورزنی در فدراسیون والیبال حضور داشت و با مدیریت او این تیم به قهرمانی رسید. سوال من این است که چرا این قهرمانی در بزرگسالان تکرار نشد!؟ اگر بازیکنان مشمول صغر سن نبودهاند، پس قطعاً ضعف مدیریت داورزنی بوده که آنها نتوانست تا به امروز در بزرگسالان حتی یک مدال در مسابقات جهانی کسب کنند، پس در نتیجه دلیل این ناکامیها در تیم ملی بزرگسالان یا استفاده از بازیکنان مشمول صغر سن در نوجوانان و جوانان است و یا عدم مدیریت صحیح در فدراسیون داورزنی.
مقصر اصلی شکستها داورزنی است و هر چه سریعتر برود
وی تأکید کرد: با این حال معتقدم با مدیریت داورزنی و امثال او والیبال نتیجه نخواهد گرفت. من معتقدم حتی اگر همین تیم بدون حضور سرمربی و سرپرست به المپیک میرفت، نتیجه بهتری از آشی که آقای داورزنی برای آنها پخت بود، کسب میکرد. باید بگویم که کادرفنی و آلکنو مقصر اصلی این شکستها نیستند و مقصر اصلی فقط شخص داورزنی بوده چرا که این سیستم غلط از سالها پیش توسط او پیاده شده است. اگر داورزنی والیبال را دوست دارد، استعفا دهد چرا که بزرگترین خدمت او به والیبال استعفایش خواهد بود.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/