دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 مرداد 1400 - 12:41

مقدرات فوتبال ایران همچنان در اختیار جریانات دلالی

فوتبال ایران در این سال‌ها زایش مدیران صالح نداشته و دلالانی که گرفته بودند پرقدرت‌تر از قبل وارد عمل شدند.
کد خبر : 601276
دلالان فوتبال



به گزارش گروه ورزش خبرگزاری آنا، برنامه «بدون توقف» شبکه سه سیما در ادامه مباحث خود در خصوص مسائل ورزشی با حضور جمعی از کارشناسان و خبرنگاران ورزشی رسانه‌ها در قالب مطالبات جامعه ورزشی از دولت جدید به طرح موضوعات مهمی از جمله دلالی و مربی سالاری و بازیکن سالاری در فوتبال پرداخت.


در بخش نخست برنامه بحث دلالی در فوتبال مورد بررسی قرار گرفته و با اشاره به اینکه دلالی شده یک ابزار رسانه‌ای که هر از چندگاهی به واسطه آن یک جنجال راه بیندازند، عنوان شد: همه این‌ها از نبود مدیریت است، وقتی ساختار ندارید این مشکلات قطعاً پیش می‌آید، قانون درستی نداریم به همین دلیل مدیران هم به دلال متوسل می‌شوند، قوه قضائیه و وزارت اطلاعات کجا هستند؟ در کجای دنیا یک نیروی امنیتی را به‌عنوان مدیرعامل یک باشگاه ورزشی انتخاب می‌کنند، اصلاً او این محیط را درک نمی‌کند، مدیر فوتبالی داریم که تابعیت آمریکا دارد و خانواده‌اش آنجا هستند معلوم است که اینجا دلالی می‌کند.


همچنین در ادامه مطرح شد: مدیرعامل خودش هم دلالی می‌کند، مگر می‌شود یک تیم سرمربی نداشته باشد و نقل و انتقالات کنند، این آدم هر سال هم مدیرعامل یک باشگاهی است. کمیته اخلاق فدراسیون فوتبال کجاست؟ فیفا گفت خودمان نهاد قضایی مستقل داریم، کمیته انضباطی برای مسائل داخل زمین و کمیته اخلاق برای مسائل خارج از زمین داریم، این تبانی لیگ اول و دوم را همه بینندگان هم می‌فهمند چطور این کمیته نفهمیده؟ چون مربیان و مدیران ما هم از دلالی سود می‌برند.


فرآیند ارزش‌گذاری برای خرید بازیکن از دیگر موضوعات مطرح شده در برنامه بود و اشاره شد: مشکل اینجاست که ما اصلا نمی‌دانیم بودجه باشگاه‌ها چقدر است و بر اساس چه میزان بودجه‌ای بازیکن خریداری می‌کنند، در حالیکه در همه دنیا در اول سال همه باشگاه‌ها موظفند بودجه خود را به فدراسیون‌ها اعلام کنند، دلال در جذب بازیکن، در جذب و انتخاب مربی نقش دارد، چه قانونی اجازه می‌دهد که مربی که تیم دارد با تیم دیگر مشغول مذاکره شده و مرتب تیم عوض کند، رسول خطیبی چند تیم عوض کرده وسط کار تیمش را رها کرده و رفته تیم دیگر.


در ادامه نیز تأکید شد: چند سال پیش موجی راه افتاد و دلالان را گرفتند حالا همان‌ها پرقدرت‌تر از قبل وارد عمل شدند، اینجا دستگاه امنیتی باید پاسخگو باشد، مدیران ما خودشان در جریان دلالی هضم شدند و جالب است که این پول‌ها همه برای دولت و در واقع از جیب ملت است که برای خرید و فروش هزینه ‌می‌شود. باید بگردیم انسان‌های سالم، توانمند و کارآمد را بر مسند امور قرار دهیم، فوتبال ما زایش مدیران صالح نداشت، نیروی انسانی آبرومند و خوب وارد فوتبال ما نشده است.


همچنین با اشاره به اینکه امروز مقدرات فوتبال در اختیار جریانات دلالی و سوءاستفاده‌گر است، تصریح شد: حل این مشکلات عزم آهنین و جدی می‌خواهد، آیا در فدراسیون فوتبال چنین عزمی وجود دارد؟ باید یک مدیر تحول‌خواه و انقلابی پیدا ‌شود که بتواند این اوضاع را متحول کند، در این کشور پر از جوانان مؤمن و انقلابی برای کار است، کسانی را می‌خواهیم که به این خاک علاقه داشته باشند.


از دیگر موضوعات مورد بررسی در این برنامه مربی سالاری و بازیکن سالاری بود که در این خصوص عنوان شد: از ساختار معیوب نتیجه‌گرایی حاصل می‌شود و زمانی که در ورزش کشور نتیجه‌گرایی حاصل شود همه برای رسیدن به مدال باید بنده آن ورزشکار شوید، اگر ورزش جدی گرفته شده و مدیریت اصلاح شود نتیجه‌گرایی از بین رفته و دلالی جمع می‌شود و بازیکن‌سالاری نخواهید داشت، اگر ساختار درست باشد فساد از آن بیرون نمی‌آید؟ باشگاه‌های ما غالباً دولتی هستند، چگونه شما می‌توانید قراردادی ببندید که پشتوانه مالی نداشته باشد، چرا نهاد بازرسی ورود پیدا نمی‌کند؟ البته نظام بودجه‌نویسی هم شفاف نیست.


همچنین در بخش دیگری از برنامه بر این نکته تأکید شد: اما مهم‌تر این است که چه کسی به مدیران مجوز داده که پول مردم را وارد ورزش حرفه‌ای کنند، اگر واقعا خصوصی‌سازی شود چرا اجازه دارند. الان پولی که سپاهان خرج می‌کند قابل توجه است، استقلال و پرسپولیس هم می‌خواهند عقب نمانند، صنعت مس با چه عقلانیتی پول مستضعفان را در این بخش خرج می‌کند؟ یک وقت هست که ورزش همگانی و مسئولیت اجتماعی است که خیلی هم عالی است، اما حق ندارند این پول را در ورزش حرفه‌ای هزینه کنند، همه چیز این ساختار معیوب به هم می‌آید.


در پایان نیز با اشاره به اینکه واقعیت چرخش مالی فوتبال ما این پول‌ها نیست، مطرح شد: مهاجم یک تیم لیگ برتری فصل قبل ۶۰۰ میلیون گرفته، سنش هم بالای ۳۰ سال است، قرارداد بعدی می‌شود ۵/۴ میلیارد و سرمربی می‌گوید یک میلیاردش مال من است که قرارداد آن مربی بالای ۱۰ میلیارد است، این فسادسالاری است، این ول شدن است، این بدبختی فوتبال ماست.


انتهای پیام/۴۰۴۸/



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب