به کودکان خود برچسب نزنید
به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، کلمات و گفتار بزرگسالان تاثیر عمیقی بر روی ذهن در حال رشد و توسعه کودک میگذارد. نحوه صحبت کردن والدین با فرزندان، پیامدهای بسیاری به همراه خواهد داشت. حتی ممکن است تاثیرات منفی روی کودکان بگذارد به همین جهت والدین باید در انتخاب کلمات دقت کنند.
این القاب را به کودکان نسبت ندهید
رئیس
وقتی کودکی را رئیس صدا میزنیم غیر مستقیم به او القا میکنیم که همواره باید ریاست کند و در این شرایط کودک شروع به عیبجویی و انتقاد بیجا از دیگران میکند
لوس
زمانیکه کودک هرچه را میخواهد در اختیارش قرار دهیم و در مقابل خواستههای نابهجای او کوتاه بیاییم این باور در او شکل میگیرد که جق با اوست. زمانی این رفتار در کودک قوت میگیرد که والدین او را با چنین لقبی صدا کنند. در این شرایط کودک متصور میشود حق با اوست و باید به هرآنچه می خواهد برسد.
باهوش
زمانیکه زیاد به کودک بگوییم باهوش است این تصور در ذهن او شکل میگیرد گه با هوش و ذکاوت ذاتی به دنیا آمده است و میتواند با همان ذکاوت ذاتی همه مشکلات را حل کند. در واقع او احساس میکند که نیازی به تفکر خلاقانه، پشتکار و تمرکز ندارد و اما چنین کودکی که فکر می کند باهوش است و میتواند از پس تمام مشکلات بر بیاید، به مشکلی برمی خورد که حل شدنی نیست و در اینجا دچار " بحران هویت " می شود بنابراین به جای تعریف توخالی بهتر است زمانی که او یک مشکل را به تنهایی حل می کند، از هوش و توانایی کودکم تعریف کنید
احمق
بسیاری از کودکان میدانند این اصطلاح برای نشان دادن ضعف ذهنی استفاده میشود و شنیدن آن برایشان مخرب و آسیب زننده است. وقتی به آنها میگویید احمق، در تمام آینده شان تاثیر مخربی به جا گذاشته اید و این همان قدرت سواستفاده کلامی است که پیامدهای بسیاری دارد.
عوضی
والدین زمانی که رفتار نسنجیده ای از کودک خود میبینند و عصبانی میشوند این کلمه را خطاب به او می گویند. والدین باید بدانند برخی رفتارهای کودک مربوط به اقتضای سنی او است و بیان چنین کلماتی موجب میشود نقشها و خصلتهای منفی در ذهن کودک شکل بگیرد.
خودخواه
واقعیتی که وجود دارد این است که بچهها ذاتا و به طور طبیعی و به علت نحوه رشد مغز در دوران کودکی، خودمحور هستند و علت این موضوع توسعه نیافتن کامل فضای ذهنی آنها تا حدود ۳ سالگی است. توسعه نیافتن ذهن به این معناست که آنها توانایی درک این مسئله که دیگران میتوانند افکار و احساساتی متفاوت از آنها داشته باشند را ندارند و چنین القابی موجب میشود کودک احساس تنهایی کند.
بیشتر بخوانید:
دروغگو
این لقب کودک را به این فکر میاندازد که چرا برخی از اوقات بزرگتر ها دروغ میگویند اما هیچ اشکالی ندارد. بنابراین لازم است این نکته را بدانید که کودکان درک درستی از این که چه زمانی لازم است حقیقت را بگویند و چه زمانی لزومی برای گفتن حقیقت نیست، ندارند از اینرو زدن چنین برچسبی به کودک کار درستی نیست.
دلربا و جذاب
افرادی که فرزند خود را دلربا خطاب میکنند فکر میکنند در حال تعریف از کودک خود هستند اما باید بدانید این کلمه بسیار مخرب است زیرا زودتر از چیزی که باید، کودک را در فضای عشق و عاشقی و رابطه جنسی قرار میدهید شما به عنوان والدین کودک حق ندارید الگو های نادرست جنسیتی را در ذهن کودک حک کنید.
بیان برخی کلمات و تکرار آنها موجب شکلگیری نقشهای منفی در کودک میشود که میتواند اثر سوئی در آینده او داشته باشد از اینرو والدین باید در انتخاب کلمات حتی برای بیان احساسات و محبت به کودک دقت کنند.
انتهای پیام/۴۱۶۱
انتهای پیام/