دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
21 مرداد 1400 - 02:12

رئیس سازمان سیا در تل‌آویو به دنبال چیست؟

کاخ سفید که دریافته ایران تحت فشار حاضر به دادن هیچ امتیازی نیست و ممکن است روند مذاکرات در بن‌بست بماند، تمام تلاش خود را به کار بسته تا رفتار خام و عجولانه نفتالی بنت در تشدید تنش را کنترل کند. در واقع؛ سفر رئیس سازمان سیا به تل‌آویو را می‌توان در این راستا ارزیابی کرد.
کد خبر : 600477
ویلیام برنز



به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، هم‌زمان با تشدید تنشها از سوی رژیم صهیونیستی و التهاب‌آفرینی علیه ایران، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، دیروز سه‌شنبه نوزدهم مرداد وارد سرزمین‌های اشغالی شد.


این نخستین بار از زمان ریاست «ویلیام برنز» بر سی آی ای در اواخر اسفند سال گذشته است که او به تل‌آویو سفر میکند.


چنانچه رسانه‌های اسرائیلی گزارش کرده‌اند، برنز قرار است در این سفر با «اسحاق هرتسوگ» رئیس رژیم صهیونیستی، «نفتالی بنت» نخستوزیر، «یائیر لاپید» وزیر خارجه، «داوید بارنئا» رئیس موساد و شمار دیگری از مقامات اسرائیلی دیدار کند.


این رسانه‌ها گفته‌اند؛ مقامات اسرائیلی در مذاکرات با برنز میخواهند به پاسخ این پرسش برسند که آیا دولت «جو بایدن» با وجود روی کار آمدن «ابراهیم رئیسی» در مقام ریاست جمهوری ایران، هنوز در صدد احیای برجام است یا نه؟


یک روز پیش از آغاز سفر ویلیام برنز به سرزمین‌های اشغالی، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ از تلاش دولت بایدن برای یافتن «راههای جایگزینِ مذاکرات احیای برجام» با ایران خبر داده بود. در همین حال، پیامی که چند روز پیش از طریق یک واسطه از سوی لندن برای تهران ارسال شده بود، تاکید داشت که انگلیس در حل مسائل پیش‌آمده از مسیرهای دیپلماتیک با ایالات متحده هم نظر است.


از دو هفته پیش به این سو و در آستانه تحلیف ریاست جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی به پشتیبانی لندن و واشینگتن اقدام به یک عملیات روانی گسترده و البته مبتنی بر دو دروغ بزرگ با ادعای نقش ایران در حوادث رخ داده در دو کشتی در خلیج فارس و دریای عمان کرد تا ضمن ناامن‌نمایی این منطقه، با اجماع‌سازی علیه تهران فشارها برای امتیازگیری غربی‌ها در مذاکرات وین را بیشتر کند.


این سناریو البته با شکست مواجه شد و نه تنها نتوانست اعضای شورای امنیت سازمان ملل را قانع کند، بلکه با تغییر رویکرد آمریکا و انگلیس از تهدید به پاسخ متقابل به پیگیری مسیر دیپلماتیک، عملا راه به جایی نبرد.


با این وجود، شواهد امر حاکی از اصرار تل‌آویو بر تداوم تنش‌زایی و شرارت است، چنانچه استقرار ایستگاه سایبری موساد در امارات و عبور پنهانی یک زیرسطحی همراه با اسکورت دو ناو از کانال سوئز و ورود به دریای سرخ از این امر حکایت دارد.


از سویی؛ کاخ سفید که دریافته ایران تحت فشار حاضر به دادن هیچ امتیازی نیست و ممکن است روند مذاکرات در بن‌بست بماند، تمام تلاش خود را به کار بسته تا رفتار خام و عجولانه نفتالی بنت در تشدید تنش را کنترل کند. در واقع؛ سفر رئیس سازمان سیا به تل‌آویو را می‌توان در این راستا ارزیابی کرد.


منبع: نورنیوز


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب