دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مرداد 1400 - 10:02
ابراهیم اینانلو در گفت‌وگو با آنا:

حواشی فدراسیون روی عملکرد تیراندازان تأثیر گذاشت/ برگزاری انتخابی بزرگترین اشتباه بود/ در تفنگ نداشتن تجهیزات یعنی قمار!

سرمربی سابق تیراندازی ایران گفت: پیش‌بینی شده بود که تفنگ بتواند در رقابت‌های المپیک به مدال برسد اما نباید تأثیر حاشیه‌ها را روی عملکرد ملی‌پوشان نادیده بگیریم.
کد خبر : 599747
تیراندازی



ابراهیم اینانلو در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیراندازی ایران در میدان المپیک گفت: ابتدا به جامعه تیراندازی بابت کسب مدال طلای جواد فروغی تبریک می‌گویم. فرقی نمی‌کرد که تفنگ یا تپانچه به مدال برسند، مهم این است که در میدان المپیک تیراندازی برای اولین بار به نشان طلای المپیک رسید. البته فینالیست شدن تیراندازان در دوره‌های گذشته روی عملکرد آن بی‌تأثیر نبود و در نهایت باعث شد که تپانچه به مدال برسد اما واقعیت این است که تیراندازان تفنگ نسبت به ادوار گذشته فاصله زیادی داشتند. البته تیراندازی را نمی‌توان با رشته‌های دیگر مقایسه کرد. در همین المپیک توکیو تیراندازی در رشته تپانچه حضور پیدا کرده بود که سابقه پنج المپیک را در کارنامه خود و ۵۰ سال سن داشت. نکته مهم این بود که او نیامده بود که تنها در المپیک شرکت کند بلکه واقعاً به عنوان قهرمان در این مسابقات حضور پیدا کرده بود.


مهیار صداقت عملکرد فوق‌العاده‌ای داشت


وی افزود: در اکثر مسابقات ۲۵ قهرمان المپیک حضور داشتند. کار برابر آنها بسیار سخت است. کشورهایی که سال‌ها برنامه‌ریزی مدون و منسجم داشتند، مثل هند، مجارستان و آلمان نتوانستند در این دوره به مدال برسند. پیش‌بینی این بود که تیراندازی ایران هم به خاطر عملکرد گذشته‌اش صاحب مدال شود اما واقعاً کار سخت بود. اکثر ورزشکاران، قهرمانان جهان و المپیک بودند که در این دوره حضور پیدا کرده بودند. تیراندازی مثل مهیار صداقت ۹ قهرمان جهان و المپیک را پشت سر گذاشته بود اما با این‌حال نتوانست به فینال صعود کند. او عملکرد بسیار فوق‌العاده‌ای داشت اما با توجه به اینکه تیراندازی مبارزه مستقیم نیست، کمتر کسی به این مسائل مشرف است. من تاکنون چنین مسابقاتی ندیده‌ام که در میدان المپیک با وجود این ورزشکاران قدرتمند رکوردها تا این اندازه بالا باشد، در حالی که با توجه به فشردگی مسابقات و رقابت شدیدی که بین آنها وجود دارد، پیش‌بینی می‌شود که رکوردها کمی پایین بیاید. با این‌حال من معتقدم در تفنگ بادی آقایان نتایج خیلی خوب بود.


حواشی فدراسیون روی عملکرد تیراندازان تأثیر گذاشت/ برگزاری انتخابی بزرگترین اشتباه بود/ در تفنگ نداشتن تجهیزات یعنی قمار!


حاشیه‌ها روی عملکرد تیراندازان تفنگ تأثیر گذاشت


اینانلو عنوان کرد: البته انتظارها از تیراندازی بسیار زیاد بود. پیش‌بینی شده بود که تفنگ بتواند در این رقابت‌ها به مدال برسد اما نباید تأثیر حاشیه‌ها را روی عملکرد ملی‌پوشان نادیده بگیریم. در رشته تیراندازی علاوه بر مسائل بدنسازی و آمادگی جسمانی تیراندازان، آن چیزی که اهمیت دارد، آرامش آنهاست که بتوانند با ذهنی آرام و به دور از استرس کار کنند. متأسفانه با توجه به حواشی که قبل از المپیک توکیو اتفاق افتاده بود، اردوها تعطیل شد و سرمربی تیم تفنگ تا مدت زیادی بلاتکلیف بود، تیراندازان نتوانستند به لحاظ روحی روانی در آرامش باشند. من خیلی دوست داشتم که بگویم این مسائل در عملکرد تیراندازان تأثیر نگذاشته است اما واقعیت این است که این اتفاق افتاد و عملکرد تیراندازان تحت تأثیر مسائل حاشیه‌ای قرار گرفت.


بیشتر بخوانید:


سقوط آزاد تیراندازی در المپیک توکیو


سقوط تیراندازان در رنکینگ فدراسیون جهانی


انتخابی تیم ملی تیراندازان را دچار استرس کرد


سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در مورد عملکرد بانوان تیراندازی گفت: اگر بخواهیم قضاوتی در مورد عملکرد دختران تیراندازی داشته باشیم، باید به نحوه تمرینات آنها در چند ماه گذشته برگردیم. آنها اردوی خوبی در مجارستان و صربستان داشتند اما نظر شخصی من این است که بحث انتخابی آنها را تحت فشار قرار داد و از نظر روحی روانی به هم ریخته شدند. انتظار می‌رفت نجمه خدمتی عملکرد بهتری داشته باشد اما حتی در چهره‌اش هم به‌هم‌ریختگی روحی روانی وجود داشت. او یکی از تیراندازان باتجربه ایران است. فاطمه کرم‌زاده هم رکوردهای خوبی ثبت کرده بود اما در میدان المپیک آن‌طور که انتظار می‌رفت ظاهر نشد. مسابقات انتخابی و اینکه چه کسی در چه رشته‌ای تیر بزند، فشار زیادی به تیراندازان وارد کرد. اعتقاد من بر این است که بهتر بود اگر انتخابی قرار بود برگزار شود، در مسابقات پاریس این کار اتفاق می‌افتاد. بعد از کسب سهمیه المپیک بحث انتخابی شرایط را برای ورزشکاران سخت کرد و فشار زیادی به آنها وارد شد چرا که آمادگی نداشتند.


برگزاری انتخابی برای تیراندازان در کشور ما هنوز جا نیفتاده است


اینانلو عنوان کرد: در مسابقات مجارستان اکثر تیراندازان به دنبال عملکرد مناسب در انتخابی بودند، در حالی که در این مسابقات به جای تمرکز روی این موضوع باید با آرامش تیر می‌زدند و عملکرد خود را تجزیه و تحلیل می‌کردند اما تمام فکر و ذکر تیراندازان این شده بود که بتوانند در انتخابی خوب تیر بزنند تا از ترکیب تیم ملی خط نخورند. فدراسیون تمایل داشت که بر اساس انتخابی تیراندازان در المپیک حضور پیدا کنند که در واقع یک نوع عدالت را هم برقرار کنند اما این کار به نظرم اشتباه بود چرا که به لحاظ روحی روانی به آنها فشار آمد. به نظرم بهتر بود که انتخابی در رشته میکس انجام شود و ورزشکارانی که در رشته‌های خود صاحب سهمیه شده‌اند، انتخابی برای آنها برگزار نمی‌شد. البته در خیلی از کشورها بحث برگزاری انتخابی جا افتاده است اما هنوز ورزشکاران ما در پذیرش این موضوع کمی مشکل دارند. در المپیک ریو تیرانداز آمریکایی در تفنگ بادی که عنوان قهرمانی را کسب کرد، سهمیه نگرفته و از طریق انتخابی به المپیک راه پیدا کرده بود. همان‌طور که گفتم در کشورهای دیگر این موضوع جا افتاده است و آنها هم آن را به عنوان قانون قبول کرده‌اند اما در ایران هنوز با این موضوع مشکل دارند.


بیشتر بخوانید:


از ریو تا توکیو؛ عقب‌گرد ورزش ایران و ناکارآمدی مدیران!


دیگر نباید الان دنبال مقصر باشیم


سرمربی سابق تیم ملی تیراندازی در پاسخ به این سؤال که چه کسی مقصر عملکرد ضعیف تیم تفنگ در المپیک است؟ عنوان کرد: اتفاقات زیادی دست به دست هم داد. بحث الهام هاشمی که مدتی در اردو نبود و تمرین تیم ملی تعطیل شده بود و فدراسیون به دنبال توافق با این مربی بود، روی مسائل روحی روانی تیراندازان تأثیر گذاشت. بحث انتخابی‌ها هم مزید بر علت شد اما معتقدم تمام این اتفاق‌ها گذشته است و دیگر نباید به دنبال مقصر باشیم. وقت این رسیده که نقاط ضعف را بررسی کنیم و با دید تجربه به آن نگاه کنیم تا در آینده چنین مشکلاتی به وجود نیاید. اینکه الان بگوییم چه کسی چه اشتباهی را انجام داده است، کاری را از پیش نمی‌برد.


در تفنگ حساسیت تجهیزات خیلی زیاد است


اینانلو در پاسخ به این سؤال که تپانچه و تفنگ به لحاظ تجهیزات چقدر با یکدیگر متفاوت هستند، اظهار کرد: می‌توانم بگویم به لحاظ تجهیزاتی این دو رشته تفاوت زیادی با هم دارند. همان‌طور که در دوومیدانی، پرتاب دیسک و دوی استقامت با یکدیگر متفاوت هستند. هر دوی این ماده‌ها جزء رشته دوومیدانی محسوب می‌شوند اما به لحاظ امکانات و شرایط با یکدیگر متفاوت هستند. در تیراندازی می‌توانم بگویم حتی کسانی که با این رشته ناآشنا هستند، اندازه سیبل تفنگ و تپانچه را می‌توانند تشخیص دهند که چقدر با یکدیگر متفاوت هستند. در تفنگ، تجهیزات حرف اول را می‌زند و اگر با ساچمه و فشنگ خوب تمرین نکنند، نمی‌توانند انتظار نتیجه خوب داشته باشند. در تپانچه هم بحث تجهیزات مهم است اما به حساسیت تفنگ نیست. در مسابقات تفنگ اگر تیرانداز ساچمه خود را فراموش یا گم کند، در واقع یک نوع قمار انجام داده و نمی‌داند که با ساچمه دیگر می‌تواند کار کند یا خیر. در مسابقات سه وضعیت حتی کار کردن با فشنگ تست شده هم ریسک است. بنابراین در تفنگ بحث فشنگ، ساچمه و لوله اهمیت بسیار زیادی دارد.


حواشی فدراسیون روی عملکرد تیراندازان تأثیر گذاشت/ برگزاری انتخابی بزرگترین اشتباه بود/ در تفنگ نداشتن تجهیزات یعنی قمار!


فروغی یک استثنا در تیراندازی ایران است


وی عنوان کرد: بحث جواد فروغی را باید از شرایط تیراندازی فاکتور بگیریم. در تیراندازی گاهی این اتفاق می‌افتد که از یک میلیون ورزشکار، یک نفر توانایی قهرمان المپیک شدن را دارد، به همین خاطر است که در کشور هند برای رسیدن به همان یک نفر، استعدادیابی‌های زیادی صورت می‌گیرد. باید بگویم ما خیلی خوش‌شانس بودیم که جواد فروغی در طبقه منفی ۲ بیمارستان که محل کارش بود، شروع به تمرین کرد و جزء همان افرادی بود که توانایی قهرمان المپیک شدن را داشت. باید از بابت حضور او تشکر کنیم. در تفنگ سه وضعیت در المپیک توکیو ۱۶ تیرانداز خانم و آقا به مرحله فینال راه پیدا کردند که از بین این افراد، فقط یک نفر از قاره آسیا بود. مابقی آنها اروپایی و آمریکایی بودند. این به خاطر این است که بحث لوله، فشنگ و ساچمه در کشورهای اروپایی حرف اول را می‌زند. در واقع آنها نان امکانات خود را می‌خورند. کشورهایی که چنین تجهیزاتی تولید می‌کنند، بهترین و با کیفیت‌ترین آنها را در اختیار تیراندازان خود قرار می‌دهند چرا که مدال المپیک مهم است. بنابراین باعث می‌شود که در مرحله فینال تنها یک آسیایی حضور دارد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب