عملکرد ورزشمان در المپیک توکیو همچون ادوار گذشته بود/ باید همچنان منتظر درخشش تک ستارهها باشیم/کار خاصی در ورزش ایران انجام نمیدهیم
مصطفی هاشمیطبا در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد کاروان ورزشی ایران در المپیک توکیو گفت: نتیجهای که به دست آمد، مثل المپیکهای ادوار گذشته است و تفاوت آنچنانی ندارد. در المپیک لندن کاروان ایران موفق به کسب ۱۳ مدال شد اما در سایر ادوار المپیک نتایجی که به دست آمد، تقریباً در یک حد و اندازه بود. در المپیک توکیو هم شرایط به همین صورت است. تنها تفاوتش این است که در این دوره از المپیک، رشتههایی مثل تیراندازی و کاراته موفق به مدالآوری شدند و در سایر بخشها همان رشتههایی که همیشه موفق به کسب مدال میشدند، مدالآوری کردند.
کار خاصی در ورزش انجام ندادهایم
وی افزود: ما در ورزش ایران کار خاصی را انجام ندادهایم که الان بگوییم شرایط بهتر شده است. زمانی که برنامهریزی منسجم و مدون وجود ندارد، نتایج به همین صورت خواهد بود. فدراسیونها هم تا حدودی تلاش میکنند اما مسائل دیگری مثل اینکه داوری رأی میدهد یا خیر، در نتیجه تأثیرگذار است. گاهی وقتها در یک مسابقه با حرکت داور، مدال طلا را از ما میگیرند یا بالعکس. در این دوره شمشیربازی تیمی ما شانس این را داشت که جزء چهار تیم اول قرار بگیرد یا در کشتی حسن یزدانی، داور میتوانست کمک کند اما چنین اتفاقی نیفتاد. بنابراین نتیجهای که کاروان المپیک کسب کرده، همانند دورههای گذشته است و اینکه ما هفت یا هشت مدال داشته باشیم، چه تفاوتی میکند؟
بیشتر بخوانید:
از ریو تا توکیو؛ عقبگرد ورزش ایران و ناکارآمدی مدیران!
یک جریان غیرفعال در ورزش وجود دارد
رئیس اسبق سازمان تربیتبدنی در واکنش به اینکه گفته میشود کاروان ورزش توکیو پرافتخارترین کاروان ایران بعد از المپیک لندن است، گفت: به نظرم اینطور نیست. ما به خاطر اینکه کار خاصی برای ورزش نمیکنیم، نتایجی را هم که به دست میآوریم مانند ادوار گذشته المپیک است. در واقع یک جریان غیرفعال در ورزش وجود دارد ولی بااینحال در المپیک بعدی اینطور نیست که توانایی کسب سهمیه را هم نداشته باشیم اما قطعاً نتیجهای که در آن المپیک هم به دست میآید، در همین حد و اندازه خواهد بود. در این دوره حضور والیبال و بسکتبال به عنوان رشتههای تیمی، تعداد ورزشکاران را بالا برد اما به لحاظ نتیجه، شرایط مثل دوران گذشته است.
باید منتظر حضور تک ستارهها در ورزش باشیم
هاشمیطبا عنوان کرد: به شرایط ورزش ناامید نیستم اما اگر به دنبال جهش هستیم، باید با برنامهریزی مدون پیش برویم و از طرفی مربیان دل به کار علمی بدهند تا بتوانیم عملکرد بهتری در آینده داشته باشیم. کشوری مثل فرانسه که در رشتههای مختلف موفق عمل میکند، به این خاطر است که از پایه و از آموزش و پرورش، کار را شروع کرده است که الان چنین نتیجهای در المپیک کسب میکند. در واقع کشورهای توسعهیافته کار خود را پس از پایان المپیک شروع نمیکنند. آنها از سه المپیک قبل برای کسب مدال برنامهریزی میکنند و از مدارس و آموزش و پرورش هم کار را شروع میکنند. با توجه به اینکه در ورزش ایران چنین اتفاقی رخ نمیدهد، ما تنها باید منتظر حضور تکستارهها باشیم. کشورهای توسعهیافته اولویت اصلیشان را کار در مدارس و آموزش و پرورش قرار میدهند و از آن زمان قهرمان المپیک را تربیت میکنند.
انتهای پیام/۴۰۵۷/پ
انتهای پیام/