دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1394 - 13:57
رئیس کل سازمان نظام پزشکی:

تنها راه حل جلوگیری از تخلفات، قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار است/ بودجه‌ریزی در حوزه سلامت از جنس هزینه نیست

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به سه نگرانی جامعه پزشکی از اجرای طرح تحول نظام سلامت گفت: برای طرح تحول سلامت باید بودجه مستقل و پایدار تخصیص داده شود و صیانت از منابع بخش خصوصی در بخش خدمات سرپایی و حفظ حرمت جامعه پزشکی مورد توجه قرار گیرد.
کد خبر : 59938

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، علیرضا زالی رئیس کل سازمان نظام پزشکی با ابراز نگرانی از بودجه سلامت در سال 95 اظهار کرد: نگاهی به تحقق بودجه در سنوات گذشته نگرانی ما را افزایش داده است زیرا دولت در بحث سلامت سرمایه گذاری پیچیده‌ای کرده است که قابل عقب نشینی نبوده و نیازمند بودجه مستمر و پایدار است اما متاسفانه در اخبار بودجه سلامت امیدوار کننده نیست و جز افزایش اعتبارات عمومی در حوزه سلامت چاره‌‌ دیگری نیست.


وی حوزه سلامت را بسیار گران خواند و گفت: به دلیل سالمند شدن جمعیت، تغییرات بیماری‌های غیر واگیر،‌تغییرات بیماری‌های جهانی و نوپدید و همچنین گران بودن استتفاده از فناوری و تکنولوژی روز در روش‌های پزشکی این حوزه هر سال در حال گران شدن است البته هزینه در بخش سلامت نوعی از سرمایه‌گذاری است.


زالی با اشاره به مشکلات و چالش‌های حوزه سلامت ادامه داد: نگرانی‌‌هایی در خصوص کسری بودجه و اعتبار حوزه سلامت و همچنین نگرانی از عدم تحقق تخصیص بودجه وجود دارد بنابراین باید بودجه سال آینده سلامت به نحوی طراحی و تدوین شود که نگرانی در مورد کسری بودجه را کاهش دهد و یک بودجه مفصل را به این حوزه اختصاص دهند.


وی افزود: در سال جاری همه بودجه‌ تخصیص یافته به حوزه سلامت عملیاتی نشد و بنابراین اگر در سال آینده نیز این وضعیت ادامه داشته باشد مسلما حوزه سلامت با مشکلات و آسیب های بسیاری مواجه خواهد شد. آنچه در حال حاضر برای بودجه بیمه‌های پایه پیش‌بینی شده است، رشد ۱۲ درصدی است که این عدد خیلی ناچیز است بر همین اساس اگر بخواهیم به همین شکل برای سال آینده بودجه‌ریزی کنیم، حوزه سلامت در سال ۹۵ نیز سال خوبی را شاهد نخواهد بود.


رئیس کل نظام پزشکی ادامه داد: سال گذشته ۴۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار به حوزه سلامت اختصاص یافت اما متاسفانه این بودجه تنها روی کاغذ رشد خوب و مثبتی داشت و تاکنون تنها ۳۰ میلیارد آن محقق شده است.


وی تنها راه حل برطرف شدن مشکل هزینه‌های بیماران و جلوگیری از بروز تخلفات در این حوزه را قطع رابطه مالی بین پزشک و بیمار دانست و گفت: این فرمولی است که در دنیا مورد تایید بوده و فرمول بهتری در این زمینه وجود ندارد و اگر ما حتی فرمول جدیدی نیز بتوانیم ارائه کنیم باید به ما جایزه نوبل بدهند بنابراین بهتر از این فرمول دیگر وجود ندارد.


رئیس کل نظام پزشکی با انتقاد از عدم اصلاح کتاب تعرفه‌ها در ۲۰ سال گذشته گفت: باید برای افزایش بودجه تدبیری اتخاذ شود زیرا امروز شاهد آن هستیم که برخی بیمه‌ها اصلا کتاب جدید تعرفه را اجرا نمی‌کنند و با سرکوب تعرفه‌ها، نمی‌توان واقعیت‌های اقتصادی را کتمان کرد که اگر چنین رویه‌ای شکل بگیرد، قطعاً دوباره موضوع زیرمیزی اتفاق می‌افتد.




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب