دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 مرداد 1400 - 11:42
میرزایی حیدری:

رشته‌های دانشگاه آزاد اسلامی ایلام به ۱۳۵ رشته می‌رسد

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام گفت: سال‌های اخیر تعداد رشته‌های تحصیلی از ۹۲ رشته به ۱۲۰ رشته رسیده است و سال جاری به ۱۳۵ رشته خواهد رسید.
کد خبر : 599324
میرزایی حیدری



محمد میرزایی حیدری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا در ایلام درباره وضعیت آموزش عالی در دولت سیزدهم عنوان کرد: آموزش عالی باید مسائل استان ایلام و کشور را رفع کند در حالی که فضا برای نخبگان دانشگاهی مهیا نشده و از طرفی نخبگان دانشگاهی باید توانایی حل مسائل خود را داشته باشند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در ادامه توضیح داد: خروجی دانشگاه‌های ما برای استاد شدن دانش‌آموختگان است و به آموزش برای آموزش تبدیل شده که این یک سم است و باید به آموزش برای حل مسائل روز کشور و استان ایلام نگاه شود.


میرزایی حیدری در بخش دیگری از گفت‌وگو با آنا اعلام کرد: برخی از رشته‌های مورد نیاز مانند پرستاری، نفت، میکروبیولوژی و رشته‌های مدیریتی در دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام راه‌اندازی شده است.


وی تأکید کرد: در سال‌های اخیر تعداد رشته‌های تحصیلی از ۹۲ رشته به ۱۲۰ رشته رسیده و امسال هم به ۱۳۵ رشته خواهد رسید.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام درباره جذب دانشجو عنوان کرد: مهر ۹۸ به میزان ۳۲.۲ درصد و در بهمن ۱۰۱ درصد افزایش جذب دانشجو داشتیم که این میزان در مهر ۹۹ به ۲۳ درصد و بهمن همین سال ۱۳ درصد رشد داشته است.


میرزایی حیدری با اشاره به راه‌اندازی چند پژوهشکده کاربردی در دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام درباره پروژه‌های درآمدزایی تشریح کرد: برای کاهش وابستگی دانشگاه به منابع شهریه‌ای به پروژه‌هایی چون آب معدنی ایوان، زائرسرای مهران و مراکز تحقیقاتی در زمینه کشاورزی ورود کرده‌ایم.


وی، درآمدهای دانشگاه آزاد اسلامی واحد ایلام را در سال ۹۸ به میزان ۱۹.۵ میلیارد تومان، در سال ۹۹ به میزان ۳۱ میلیارد تومان و در پایان سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۴.۵ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی از پول مردم ساخته و توسعه یافته و در مسائل استان ایلام هرکجا مشکلی بوده، ورود کرده و اکنون در حال راه‌اندازی یک مرکز واکسیناسیون کرونا به کمک دانشگاه علوم پزشکی است که روزهای آینده افتتاح خواهد شد.


سیستم مدیریت استان ایلام از دیگر نقاط ناکارآمدتر بوده است


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در بخشی دیگر از گفت‌وگوی خود با توجه به آغاز کار دولت جدید به تشریح اوضاع مدیریتی در این استان پرداخت و گفت: اگرچه در سال‌های اخیر شاهد ناکارآمدی مدیریت در کشور بوده‌ایم؛ اما سیستم مدیریت استان ایلام از دیگر نقاط ناکارآمدتر بوده است.


وی با تشریح ظرفیت‌های استان ایلام عنوان کرد: داشتن طولانی‌ترین مرز غربی کشور و شرایط ویژه استراتژیک و ژئوپلتیک ایلام، یکپارچگی مذهبی و وفاق مردم استان ایلام از اقوام و ایلات مختلف، نیروهای انسانی توانمند و شجاع و امتحان پس داده، سابقه درخشان انقلابی‌گری و حضور در صحنه در طول انقلاب، موقعیت ویژه استان ایلام از نظر تنوع و مواهب محیط‌زیست، ذخایر بسیار مناسب نفت و گاز و معادن و آب و خاک و جنگل‌ها، مرز اصلی گردشگری مذهبی در کشور و زیارت عتبات و ... نشان از ظرفیت‌های خوب استان دارد.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام با بیان اینکه ضعف مدیریت ایلام موجب افت جایگاه این استان شده است، تأکید کرد: تغییر در لایه اصلی مدیران ایلام در راستای رضایت مردم و دغدغه‌های آنها می‌تواند ایلام را دچار تحول کند و مدیریت منفعل، خسته و غیرمردمی گذشته باید به مدیریت فعال، پیگیر، جهادی و انقلابی تغییر یابد.


میرزایی حیدری در تبیین شاخص‌های مدیریت انقلابی بیان کرد: مدیر انقلابی باید فسادگریز و فسادستیز باشد و اغلب مدیران ایلام فسادگریز هستند و خود را آلوده به فساد نمی‌کنند، اما فسادستیز نیستند و به فساد دیگران به‌دلیل قوم، قبیله، حزب، جناح سیاسی و دیگر ملاحظات، ورود نمی‌کنند، در حالی که مدیر انقلابی باید در عین مصون بودن از فساد، فسادستیز هم باشد.


ساده‌زیستی عملی و اعتقادی خصوصیات یک مدیر انقلابی است


وی، ساده‌زیستی عملی و اعتقادی را از دیگر خصوصیات یک مدیر انقلابی برشمرد و یادآور شد: مدیری که جای پارک خودرو اختصاصی، آسانسور اختصاصی، حتی در ورود و خروج اختصاصی و زندگی خانوادگی متفاوتی دارد، یک مدیر تراز انقلاب نیست. سطح زندگی و رفاه مدیر باید از نظر عملی از متوسط جامعه پایین‌تر باشد، حتی با مال و زندگی حلال و طیب، چراکه مردم باید حس کنند که مدیر از جنس خودشان است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام تبیین کرد: مدیر نباید سابقه سوء در مدیریت قبلی داشته باشد؛ چراکه ظرفیت تکرار آن سوء سابقه را خواهد داشت و در عین حال یک مدیر انقلابی باید بداند که طول خدمت مهم نیست؛ بلکه کیفیت آن مهم است؛ بنابراین نباید دل به صندلی ببندد و برای افزایش طول مدیریت و چسبیدن به صندلی تسلیم لابی‌های قدرت شده و امتیازی بدهد.


میرزایی حیدری با بیان اینکه مدیر باید معاونان خود را از جوانان متعهد، کارآمد، انقلابی و نخبگان مجموعه انتخاب کند و چنین مدیری اهل کادرسازی است، تشریح کرد: چنین مدیری باید به شایسته‌سالاری اعتقاد داشته و شهامت استفاده از افراد توانمندی که با وی اختلاف سلیقه دارند را داشته باشد، نه اینکه دائم از بستگان نزدیک قومی و سیاسی در ساختار خودش استفاده کند.


وی با بیان اینکه هر جراحی علاوه بر شفا یک درد نیز دارد، اظهار کرد: وقتی یک مدیر انقلابی دست به تغییرات می‌زند و قصد اصلاح ساختار دارد، ممکن است تعدادی هم از تصمیمات او ناراحت شوند؛ اما اگر این تصمیمات با حبّ و بغض نبوده و برای رضای خدا باشد، برکاتی خواهد داشت.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام افزود: برای ارتقای ایلام باید در عرصه مدیریت نگاه به رویش‌های جدید استان داشته باشیم و این افراد کارآمد در مناصب کلیدی قرار بگیرند که برای این کار باید شعار «مدیران پیر و مشاوران جوان» تغییر کرده و به «مدیران جوان و مشاوران باتجربه» تبدیل شود که در این صورت شاهد تحول‌های اساسی خواهیم بود.


میرزایی حیدری ادامه داد: مدیر مسن ممکن است در شرایطی محافظه‌کار بوده و در تصمیمات قاطع نباشد و مصلحت‌های گوناگونی را در نظر بگیرد؛ اما یک مدیر جوان می‌تواند برای استیفای مصالح نظام و انقلاب و مردم استان، قاطعانه به مسائل ورود کند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب