احتمال استفاده حزبالله از موشک نقطه زن علیه رژیم صهیونیستی
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، هنوز چند هفته بیشتر نیست که جنگ رژیم صهیونیستی علیه نوار غزه و عملیات موشکباران مقاومت پایان یافته است که توپخانهی ارتش این رژیم در نوار جنوبی لبنان فعالشده و بخشهایی از خاک جنوب لبنان را زیر آتش خود قرار داده است. البته در واکنش به این اقدام جنبش مقاومت حزبالله پاسخ بهجا و مقتضی داده است و بخشهایی از سرزمینهای اشغالی را هدف راکت باران خود قرار داد. این واکنش مجدداً با حمله توپخانهای اسرائیل همراه بوده است. درهرحال بعید است حزبالله نسبت به این حملات سکوت کند. باید توجه داشت که در چند ساعت اخیر حزبالله هنوز از موشکهای کلاس فجر-۵ و نقطه زن استفاده نکرده و تنها به حملات راکتی محدود بسنده کرده است.
طبق برآوردهای نهادهای امنیتی رژیم صهیونیستی، حزبالله از تعداد زیادی از موشکهای کلاس فجر-۵، ذوالفقار، بالستیکهای نقطه زن و راکتهای هوشمند برخوردار است که قدرت آتش آن میتواند امنیت شهرهایی چون حیفا و تلآویو را با چالشی بزرگ مواجه سازد.
به همین دلیل است که ادامه این حالت زدوخورد توسط رژیم صهیونیستی ادامه پیدا کند زیرا مقامات امنیتی این رژیم این آگاهی را دارند که هر نوع حمله به مواضع حزبالله میتواند به جنش مقاومت اسلامی لبنان بهانهی واکنش همتراز داده و حتی شرکای راهبردی در سوریه و نوار غزه را فعال نموده و رژیم صهیونیستی را با چالش بزرگتر مواجه سازد.
به عقیده کارشناسان، این حملات اسرائیلیها بیش از آنکه واقعیت میدانی داشته باشند برای تخلیه فشارهای اخیر و دادن وجهه به نفتالی بنت نخستوزیر جدید این رژیم است زیرا نفتالی بنت پیشتر ادعا کرده بود که آمادهی مبارزه با ایران و محور مقاومت است.
صهیونیستها خوب میدانند هر درگیری در منطقه علیه محور مقاومت و ایران میتواند منافع بسیاری از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی را درخطر انداخته و تلآویو را هدف آماجی از موشکهای بالستیک قرار دهد. صهیونیستها میدانند تهدید حیفا و "مرکز هستهای نگو" چه خطری برای حیات این رژیم دارد.
کارشناسان معتقدند این حملات برای تخلیه فشار اجتماعی و سیاسی پس از آبستراکسیون سیاسی علیه بنیامین نتانیاهو نخستوزیر سابق اسرائیل و جلوگیری از برگزاری انتخاب مجدد است.
مطمئناً صهیونیستها در شرایط ناپایدار سیاسی و امنیتی قرار دارند و اینگونه آتشبازیها علیه غزه و جنوب لبنان میتواند تا حدی بحرانها و کنشهای اجتماعی داخلی را برای مدتی کاهش دهد.
به نظر میرسد ظرف یکی دو روز آینده جنوب لبنان با آرامش امنیتی مواجه شود و این تبادل آتش فروکش کند.
بدون شک فقدان دولت مرکزی و بحران تشکیل دولت جدید در بیروت مشکلات زیادی پیرامون رسیدن لبنان به یک نگاه واحد ایجاد کرده است.
یک گمانهزنی دیگر هم وجود دارد. بعید نیست برآورد امنیتی رژیم صهیونیستی از اوضاع لبنان به این صورت باشد که فشار و درگیری و تلهی بحران جدید برای حزبالله سبب افزایش تنش در ساختار سیاسی بیروت شده و شکاف سیاسی موجود میان طرفداران عربستان و جناح مقاومت را بزرگتر سازد و درنهایت لبنان وارد یک جنگ داخلی شود.
بااینحال نباید فراموش کرد درصورتیکه حزبالله در قبال عملیات آفندی رژیم صهیونیستی از خود چهرهی بازدارنده نشان ندهد اجرای سناریوی جنگ داخلی محتملتر خواهد بود.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/