دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

آمار فروش فیلم‌های سینمایی در نیمه مرداد ۱۴۰۰/ متوسط‌ها همچنان بی‌مشتری هستند

روند اکران در سینمای ایران همچنان بر پایه امید و انتظار تعریف می‌شود؛ امید سینماداران به حضور تماشاگران در سالن و انتظار تماشاگران برای نمایش فیلم‌های جذاب.
کد خبر : 599183
سینمای ایران

به گزارش گروه فرهنگ خبرگزاری آنا جریان اکران سینمای ایران در آستانه ماه محرم و صفر همچنان به حرکت کج دار و مریز خود ادامه می دهد. در این روزها با وجود ادامه فعالیت سالن‌های سینما استقبال چندانی از فیلم‌های روی پرده نشده است و به جز فیلم کمدی دینامیت، سایر آثار روی پرده همچنان با تماشگران بسیار اندک به اکران خود ادامه می‌دهند. از سوی دیگر فیلم‌های جدیدی هم که روی پرده رفته‌اند ظرفیت جذب مخاطب را ندارند و با میزان بسیار اندک فروش به کار خود پایان می‌دهند.


متوسط‌های نفروش زیر سایه «دینامیت»


در آخرین روز تیرماه اضافه شدن دو فیلم «قصه عشق پدرم» به کارگردانی محمدرضا ورزی و تهیه‌کنندگی محمدرضا شریفی‌نیا و «سیاه‌باز» به کارگردانی حمید همتی به فیلم‌های روی پرده تنوع بیشتری بخشید. البته همانطور که پیش بنی می‌شد فروش این فیلم‌ها بسیار پایین بود و بعید است که فیلم‌هایی در سطح مشابه آنها در هفته‌های آینده ریسک نمایش را به جان بخرند.«قصه عشق پدرم» تاکنون فقط ۷۵۶ مخاطب داشته و در مجموع حدود ۱۵ میلیون تومان فروش را تجربه کرده است. «سیاه‌باز» هم نتوانسته فروش خود را بیش از ۳۶ میلیون تومان برساند.


در ادامه، آمار فروش فیلم‌های روی پرده تا روز جمعه پانزدهم مرداد ماه۱۴۰۰ را مرور خواهیم کرد:


«دینامیت» / کارگردان: مسعود اطیابی/ تهیه‌کننده: ابراهیم عامریان


در خلاصه داستان این فیلم آمده است: با نقل مکان کردن دو جوان دانشجو به ساختمانی با همسایه‌های متفاوت، چالش‌ها و مشکلاتی پیش روی آنها قرار می‌گیرد. احمد مهران‌فر، پژمان جمشیدی، زیبا کرمعلی، نازنین بیاتی، امید روحانی و نادر سلیمانی بازیگران این فیلم هستند.


«دینامیت» در ۲۹۶ سالن به نمایش در آمده است و توانسته با جذب۲۴۰ هزار مخاطب،۶ میلیارد و ۶۶۲ میلیون تومان فروش را تجربه کند. به این ترتیب این فیلم در مدتی کوتاه به پرفروش‌ترین فیلم در حال اکران سینمای ایران بدل شد.


«خورشید» / کارگردان: مجید مجیدی/ تهیه‌کننده: امیر بنان


آخرین فیلم مجید مجیدی اولین بار در سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد و توانست در این جشنواره جایزه بهترین فیلم و بهترین فیلمنامه را دریافت کند. روح‌الله زمانی، بازیگر این فیلم توانست در جشنواره فیلم ونیز جایزه استعدادهای نوظهور این جشنواره را دریافت کند.


همچنین فیلم «خورشید» به‌عنوان نماینده ایران در جشنواره اسکار ۲۰۲۱ معرفی شد و جزو پانزده فیلم برگزیده‌ این مراسم قرار گرفت.


داستان فیلم درباره علی، کودک دوازده ساله‌ای است که همراه دوستانش با دزدی قطعات و کار در یک انبار لاستیک، زندگی‌شان را می‌گذرانند تا اینکه با پیشنهاد جدیدی از سوی خلافکاران محل مواجه می‌شوند. علی نصیریان، جواد عزتی، طناز طباطبایی، روح‌الله زمانی و ابوالفضل و شمیلا شیرزاد بازیگران فیلم خورشید هستند.


این اثر که از بیست و هفتم اسفند ۱۳۹۹ روی پرده رفته است، با در اختیار داشتن ۲۵۱ سالن با ۶۶ هزار مخاطب و یک میلیارد و ۵۲۶میلیون تومان فروش، دومین فیلم پرفروش در میان آثار روی پرده است.


«هفته‌ای یک‌بار آدم باش» / کارگردان: شهرام شاه‌حسینی/ تهیه‌کننده: مستانه مهاجر


فیلم «هفته‌ای یک بار آدم باش» روایتگر زندگی دو برادر با سبک متفاوت است که به‌واسطه بیماری پدر، آینده آنها دچار تغییر و تحول می‌شود.


پژمان جمشیدی، پژمان بازغی، رعنا آزادی‌ور و ساغر قناعت و علی استادی بازیگران این فیلم هستند.


«هفته‌ای یک بار آدم باش» در حال حاضر در ۲۶۳ سالن به نمایش درآمده و با بیش از ۶۳ هزار مخاطب و فروشی معادل یک میلیارد و۲۶۴ میلیون تومان سومین فیلم جدول اکران است.


«تک‌خال» / کارگردان: مجید مافی/ تهیه‌کننده: محمدحسین فرح‌بخش


کمدی «تک‌خال» با بازیگرانی همچون پوریا پورسرخ، سحر قریشی، شبنم قلی‌خانی، یوسف تیموری و امیر کربلایی‌زاده در ۲۳۱ سالن روی پرده رفته و تاکنون توانسته ۹۵۷ میلیون تومان فروش کند.


این کمدی موزیکال داستان مردی را روایت می‌کند که در میان بانوان متعدد گرفتار است. این مرد تلاش می‌کند با خویشتن‌داری، در مسیر راست قرار بگیرد اما درستکاری در روزگار غلبه ناراستی‌ها کار ساده‌ای نیست...


قصه عشق پدرم/ کارگردان: محمدرضا ورزی/ تهیه‌کننده: محمدرضا شریفی‌نیا


«قصه عشق پدرم» دومین فیلم به کارگردانی محمدرضا ورزی محصول سال ۱۳۹۱ است. زنده‌یاد چنگیز جلیلوند که بیشتر به عنوان یک دوبلور خاطره ساز در اذهان عمومی نقش بسته در این فیلم با ایفای نقش پدر، چهره تازه‌ای از هنر خود را به نمایش گذاشته است. قصه عشق پدرم داستان پدری است که سالهاست در انتظار بازگشت پسرش از جبهه، بارها به دفتر معراج مراجعه کرده و با وجود اینکه فرزندان دیگر و اطرافیان او را متقاعد می کنند که بازگشتی در کار نیست و فرزندش به شهادت رسیده، اما امید خود را از دست نمی‌دهد.


علاوه بر زنده‌یاد جلیلوند، مصطفی زمانی، محمدرضا شریفی‌نیا، امیریل ارجمند، بهنوش طباطبایی و هایده حائری از دیگر بازیگران این فیلم هستند.


«قصه عشق پدرم» که از آخرین روز تیرماه ۱۴۰۰ روی پرده رفته، تاکنون با جذب ۴۳۴ مخاطب در ۵۳ سالن، ۸ میلیون تومان فروش داشته است.


«خون شد» / کارگردان: مسعود کیمیایی/ تهیه‌کننده: جواد نوروزبیگی


مسعود کیمیایی که فروردین ماه امسال فیلمبرداری آخرین اثر خود یعنی «خائن‌کشی» را به پایان برده، این روزها فیلم «خون شد» را نیز روی پرده دارد. سعید آقاخانی، اکبر معززی، نسرین مقانلو، سیامک انصاری، لیلا زارع و هومن برق‌نورد بازیگران این فیلم هستند که در بهمن ۹۸ و در جریان سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر به نمایش درآمد.


داستان «خون شد» به مثابه خانه‌ای قدیمی است که همه چراغ‌هایش خاموش بوده و هیچ کس نیز در اتاق‌هایش ساکن نیست. در این میان یکی از ساکنان این خانه می‌آید و همه چراغ‌ها را روشن می‌کند…


«خون شد» هم با در اختیار داشتن ۱۶۵ سالن و ۸ هزار و پانصد مخاطب، ۱۹۱میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.


«لاله» / کارگردان: اسدالله نیک‌نژاد/ تهیه‌کننده: پروانه پرتو


این فیلم با بازی نیکی کریمی، همایون ارشادی، میترا حجار، سام قریبیان، آزیتا حاجیان و لیلا اوتادی هم از نوروز ۱۴۰۰ اکران خود را آغاز کرده است. «لاله» همان گونه که از نامش پیداست، درباره زندگی لاله صدیق، قهرمان اتومبیل‌رانی ایران است و چالش‌ها و مشکلاتی را که این راننده حرفه‌ای با آن مواجه بوده، به تصویر کشیده است.


«لاله» نیز با گذشت چهار ماه از آغاز اکران تنها ۹۰ میلیون تومان فروش را تجربه کرده است.


سیاه باز/ کارگردان: حمید همتی/ تهیه کننده: علی قائم مقامی


حمید همتی در نخستین تجربه کارگردانی خود با فیلم «سیاه‌باز» با بازیگرانی همچون سام قریبیان، افسانه بایگان، مهدی کوشکی و آتیلا پسیانی موضوعی به‌روز و اجتماعی را موضوع فیلم خود قرا داده است. سیاه باز قصه اجتماعی و پلیسی دارد و اولین فیلم ایرانی است که به موضوع بیت کوین ورود می‌کند. فردی که در زمینه بیت کوین فعالیت دارد ناخواسته وارد ماجراهایی شده و رازهایی برملا می‌شود.


این فیلم که از سی تیرماه ۱۴۰۰ روی پرده رفته، تاکنون با جذب ۱۲۳۰ مخاطب در ۷۸ سالن، ۲۷ میلیون تومان فروش داشته است.


با وجود اضافه‌ شدن فیلم‌های جدید به جریان اکران، به نظر می‌رسد تا زمانی که فیلم‌های جریان‌ساز که یا در دو جشنواره اخیر فیلم فجر درخشیده‌اند و یا نام‌های بزرگی را به‌عنوان کارگردان و بازیگر در کنار خود می‌بینند وارد چرخه اکران نشوند، همین روند نامطلوب گیشه ادامه پیدا کند.


از جمله این فیلم‌ها می‌توان به «درخت گردو» (محمدحسین مهدویان)، «آتابای» (نیکی کریمی)، «بی‌همه‌چیز» (محسن قرایی)، «تی‌تی» (آیدا پناهنده)، «روز صفر» (سعید ملکان)، «ابلق» (نرگس آبیار)، «منصور» (سیاوش سرمدی)، «شیشلیک» (محمدحسین مهدویان)، «روشن» (روح‌الله حجازی)، «زالاوا» (ارسلان امیری)، «مصلحت» (حسین دارابی) و «دوزیست» (برزو نیک‌نژاد) اشاره کرد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب