اتهامزنی شاهزاده سعودی به ایران
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، شاهزاده سعودی سطام بن خالد آل سعود که مواضع وی هرچند وقت یکبار در رسانهها سروصدا به راه میاندازد، در گفتوگویی با روزنامه عکاظ این کشور اتهاماتی علیه ایران مطرح کرد.
وی در پاسخ به سؤال عکاظ درباره رفتار ایران در منطقه، در اتهاماتی بیپایه و اساس مدعی شد، رفتار ایران در منطقه بر چند اصل استوار است اولین آنها کینه فارسها نسبت به عربها و دوم طمعورزیهای ایران در منطقه است و نیز ایران از فرقهگرایی برای نفوذ به منطقه عربی استفاده میکند.
این شاهزاده سعودی در ادامه اتهامات خود گفت، ایران کشور سخاوتمندی نیست اما برخی کشورهای اروپایی به خاطر منافع خود به سمت ایران میشتابند. آنها همه اقدامات ایران علیه کشورهای منطقه، قانون بینالمللی و گسترش فرقهگرایی و تروریسم را نادیده میگیرند و این تنها یک تفسیر دارد، ایران برای کشورهای اروپایی منافع اقتصادی دارد.
عکاظ از شاهزاده مذکور پرسید ایران همواره میگوید دنبال سلاح هستهای نیست نظر شما چست؟ وی در پاسخ به اتهامات خود ادامه داد و گفت: ایران از این سیاست برای خرید وقت بیشتر استفاده میکند و غرب یقیناً میداند که این اظهارات دروغ و بیاساس است... . اگر ایران به این نوع سلاح دست پیدا کند مسابقه تسلیحاتی در کشورهای منطقه بهویژه سعودی، ترکیه، مصر و ... برای دستیابی به سلام مذکور برای حمایت از امنیتشان به راه میافتد؛ در آن زمان دیگر غرب حق ندارد مانع این کشورها شود زیرا مانع ایران نشده است.
سطام بن خالد در پاسخ به این سؤال که راهحل خروج لبنان از بحران چیست، شروع به اتهامزنی به حزبالله کرد و گفت، راهحل در لبنان این است که حزبالله در راستای منافع وطن و ملتش کار کند، ضمن بافت سیاسی باشد و دستور کارهایش را بهزور اسلحه بر لبنان تحمیل نکند.
وی در خصوص مسئله یمن و اینکه جنبش انصار الله چه زمانی از مقابله نظامی با ائتلاف سعودی دست برمیدارد، بار دیگر اتهاماتی به ایران وارد کرد و مدعی شد، اگر انصار الله قانع شود از راهحل نظامی چیزی به دست نمیآورد و مانند یک حزب عربی یمنی و نه حزبی که دستور کارهای ایران را اجرا میکند رفتار کند.
سطام بن خالد در خصوص عراق نیز مدعی شد، سلاحهایی که در دست برخی گروههای متحد ایران و نه دولت عراق هستند بهعلاوه فساد در تمامی زمینهها و ستمخواهیهای حزبی و فرقهای این کشور را تهدید میکند.
وی در ادامه مسئله فلسطین را مسئله تمام عربها و مسلمانان خواند و گفت، ریاض موافق تشکیل دولت فلسطینی است.
شاهزاده مذکور در حالی این اظهارات را بیان میکند که عربستان روابط خود با تلآویو را گسترش داده و از حدود دو سال پیش بیش از شصت فلسطینی ازجمله نماینده باسابقه حماس در ریاض را بازداشت کرده و حاضر به آزادی آنها نیست.
هفته جاری، همزمان با برپایی تظاهرات در بیروت در اعتراض به وضعیت موجود لبنان، فیصل بن فرحان وزیر امور خارجه عربستان سعودی با متهم کردن جنبش حزبالله، از سران لبنانی خواست که با این جنبش مقابله کنند.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/