دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
14 مرداد 1400 - 12:09
آمادگی برای انتخاب رشته/۱؛

داوطلبان کنکور چگونه می‌توانند انتخاب رشته کنند؟

انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ از امروز از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شده است و داوطلبان باید به ضوابط پذیرش در دانشگاه‌ها توجه کنند.
کد خبر : 599043
واحد نجف آباد میزبان کنکوری های گروه علوم تجربی



به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ از امروز از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور آغاز شده است و تا روز ۱۸ مردادماه ادامه دارد.


پذیرش در رشته‌های تحصیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی از طریق آزمون سراسری به دو روش صورت می‌گیرد. یکی از روش‌ها پذیرش در رشته‌های با آزمون است. رشته‌هایی که ملاک پذیرش آن‌ها، نمره حاصل از آزمون و تأثیر سوابق تحصیلی برای متقاضیانی که مشمول اعمال سوابق تحصیلی می‌شوند، است.


روش دیگر پذیرش به‌صورت بدون آزمون است. رشته‌های صرفاً با سوابق تحصیلی (بدون آزمون) رشته‌هایی است که ملاک پذیرش در آن‌ها برای متقاضیان شاخه نظری با معدل کتبی نهایی دیپلم و متقاضیان شاخه فنی و حرفه‌ای یا کاردانش با معدل کل دیپلم آنان با توجه به ضریب تأثیر اعمال سوابق تحصیلی انجام می‌شود که متقاضی می‌تواند بدون توجه به نوع مدرک دیپلم و از تمامی گروه‌های آزمایشی نسبت به انتخاب رشته اقدام کند.


برای مثال چنانچه پذیرش رشته مهندسی برق دوره روزانه دانشگاه «الف» با آزمون بود فقط متقاضیان گروه آزمایشی ریاضی که مجاز به انتخاب رشته دوره روزانه هستند اجاره انتخاب آن را دارند اما اگر مهندسی برق دوره روزانه دانشگاه «ب» صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی بود متقاضیان تمامی گروه‌های آزمایشی مجاز به انتخاب آن خواهند بود و محدودیت گروه یا مجاز به انتخاب رشته بودن ندارد.


عدم نیاز به ثبت‌نام مجدد کنکوری‌ها


اگر متقاضی در آزمون سراسری ثبت‌نام کرده اما در جلسه آزمون حاضر نشده است در صورت تمایل به انتخاب رشته محل‌های پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی، نیازی به ثبت‌نام مجدد ندارد و می‌تواند منحصراً نسبت به انتخاب رشته محل‌های پذیرش صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی مندرج در این دفترچه اقدام کند.


هر متقاضی که در آزمون سراسری شرکت کرده در فرم انتخاب رشته خود که شامل ۱۵۰ کدرشته محل است، بر اساس علاقه‌مندی می‌تواند کد رشته محل‌های با آزمون (در صورتی که مجاز به انتخاب رشته‌های با آزمون باشد) یا صرفاً بر اساس سوابق تحصیلی را در یک فرم انتخاب کند. فرایند انتخاب رشته این دو جداگانه نخواهد بود.


داوطلبانی که در کنکور ثبت‌نام نکرده‌اند می‌توانند در رشته‌های بدون آزمون ثبت‌نام کنند و حق انتخاب ۱۵۰ کدرشته را دارند.


نکات مهم انتخاب رشته


داوطلبان با انتخاب رشته‌های با گزینش بومی، احتمال قبولی در دانشگاه‌های منطقه بومی یا مناطق نزدیک به آن بیشتر می‌شود. در دفترچه راهنما در جدول رشته‌های هر یک از گروه‌های آزمایشی، نوع گزینش کشوری یا بومی) استانی، ناحیه‌ای یا قطبی(و زیرگروه آن مشخص شده است.


اگر داوطلبان در تصمیم‌گیری برای انتخاب رشته، در موقعیتی قرار گرفته‌اند که بخواهند بین رشته محل بومی و غیربومی یکی را انتخاب کنید، باید بدانند که احتمال قبولی در رشته محل‌های بومی بیشتر از غیربومی است.




بیشتر بخوانید:


شرایط سنی پذیرش در دانشگاه فرهنگیان اعلام شد


دفترچه انتخاب رشته کنکور ۱۴۰۰ منتشر شد +لینک دانلود




اگر متقاضیان در زمان ثبت‌نام به هر دلیلی علاقه‌مندی خود را به دوره‌های غیرانتفاعی یا پیام نور اعلام نکرده‌اند می‌توانند در صورت مجاز بودن با پرداخت هزینه مربوط به‌صورت جداگانه، اعلام علاقه‌مندی کنند.


امکان انتخاب رشته مجازی از طریق نرم‌افزار راهنمای سازمان سنجش


در این میان فرآیند انتخاب رشته باعث سوءاستفاده برخی شده است و در این زمینه مبالغ هنگفت از داوطلبان دریافت می‌کنند. فاطمه زرین آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور درباره انتخاب رشته به خبرنگار آنا می‌گوید: فرآیند گزینش آزمون سراسری، فرآیندی علمی و مبتنی بر داده و اطلاعات مستند و معتبراست و مشاورهای انتخاب رشته در مؤسسات به‌طور احتمالی و در بهترین حالت بر اساس اطلاعات تعداد محدودی از داوطلبان سال گذشته نسبت به مشاوره و انتخاب رشته اقدام می‌کنند.


وی ادامه می‌دهد: نرم‌افزار انتخاب رشته مجازی سازمان سنجش با استفاده از اطلاعات داوطلبان سال جاری و اطلاعات رشته محل‌های سال گذشته و با رعایت تمامی شرایط و ضوابط، رشته‌هایی که شانس قبولی آن‌ها بیشتر است را معرفی می‌کند.


سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور اعلام می‌کند: نرم‌افزار انتخاب رشته در اولین گام پس از ورود داوطلب اطلاعات کلی و اصول و مبانی استفاده از سیستم را نمایش می‌دهد و پس از آن حداکثر تا ۳۰۰ رشته محل را به داوطلب نمایش می‌دهد. لازم به ذکر است در رشته‌های ارائه شده تا حدودی از بالا به پایین شانس قبولی افزایش می‌یابد.


زرین آمیزی ادامه می‌دهد: نرم‌افزار قابلیت جستجو و محدود کردن اطلاعات رشته محل‌ها بر اساس شرایط مورد نظر داوطلب نوع دوره (روزانه، نوبت دوم، پیام نور و ...)، مقطع دوره (دکتری حرفه‌ای، کارشناسی ارشد پیوسته، کارشناسی و... و.)، انتخاب حداکثر تا سه استان به‌عنوان محل تحصیل، انتخاب حداکثر تا سه رشته تحصیلی موردعلاقه و امکان قبولی دارد. البته می‌توان در گزارش‌های متفاوت جستجوهای متفاوتی را از نرم‌افزار درخواست کرد.


وی اضافه می‌کند: داوطلبان به این نکته توجه داشته باشند که اگر رشته محل‌های انتخابی خود را در نرم‌افزار انتخاب رشته اصلی ثبت نکنند از چرخه گزینش آزمون سراسری حذف خواهند شد. به عبارت بهتر نرم‌افزار انتخاب رشته مجازی صرفاً نقش راهنمایی و هدایت داوطلبان بر اساس گزینه‌های انتخابی و نیز آمادگی برای انتخاب رشته اصلی را دارد.


سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور بیان می‌کند: این نرم‌افزار دقیق‌ترین انتخاب‌ها را بر اساس علاقه‌مندی داوطلب و نمره حاصل شده در آزمون را تنها با پرداخت ۱۴ هزار تومان ایجاد می‌کند و داوطلب نیازمند پرداخت هزینه‌های گزاف نخواهد بود.


انتهای پیام/۴۰۴۰/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب