آمریکا احتمالاً پایگاه عین الاسد را به اردن انتقال دهد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا از الاخبار، مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق تأکید دارد که توافق اخیر بغداد و واشنگتن خروج کامل نظامیان آمریکایی از خاک عراق را در بر میگیرد و نیروهای باقیمانده در عراق مستشاری و تمرینی خواهند بود.
در همین خصوص، یکی از همراهان قاسم الاعرجی مشاور امنیت ملی عراق در گفتوگو با روزنامه الاخبار خبر داد: «پس از خروج، تنها مربیان و مستشارانی که عراق خواستار کمک آنها شده، باقی خواهند ماند و همچنین یک سری خدمات لجستیک که حضور آنها مستلزم آن خواهد بود، به دست آمریکاییها خواهد بود».
این منبع که اشارهای نیز به نام او نشده، اضافه کرد: «این خروج مطابق با توافق سال ۲۰۰۸ و بدون هیچگونه تغییری به اجرا درخواهد آمد؛ توافقی که مربوط به اولین خروج آمریکاییها در سال ۲۰۱۱ بود؛ پیش از بازگشتشان در سال ۲۰۱۴».
وی ادامه داد: «این توافق شامل خروج کامل دو هزار و ۵۰۰ نیروی حاضر در عراق است ازجمله افراد مستقر در فرودگاه بغداد و همچنین برچیده شدن دو پایگاه عین الاسد در غرب بغداد و [پایگاه] الحریر در اربیل».
طبق اطلاعاتی که این روزنامه لبنانی به دست آورده است، آمریکاییها تمایل دارند که پایگاه عین الاسد را به اردن منتقل کنند زیرا این کشور را محل بهتری برای تأمین امنیت رژیم صهیونیستی و رهگیری موشکها میدانند.
اما در ارتباط با پایگاه الحریر نیز اطلاعات حاکی از آن است که این پایگاه به کشور کویت منتقل خواهد شد.
منبع مذکور میگوید: «ایرانیها در انتظار هستند تا ببیند آیا خروج، خواسته آنها را که بیرون راندن نیروهای آمریکایی از کشور [عراق] باشد، محقق میکند یا خیر؛ مطالبهای که پس از ترور شهید قاسم سلیمانی و شهید ابو مهدی المهندس آن را مطرح کردند».
وی ادامه داد: «اگر مشخص شود که عملاً خروج صورت گرفته است، این یک دستاورد راهبردی برای آنها (ایرانیها) در راستای هدف بزرگترشان که همان خروج نیروهای آمریکایی از غرب آسیا باشد، خواهد بود بهویژه آنکه ایران به دنبال جنگ مجانی با آمریکاییها در عراق نیست و همچنین به جنگ با آمریکا تنها در صورت دفاع از خود توجهی ندارد».
این منبع همچنین اظهار داشت که آمریکا در تلاش است تا تغییر مأموریت نیروهایش در عراق به مستشاری و تمرینی آنهم به درخواست بغداد را بهعنوان یک دستاورد برای خود به نمایش بگذارد به این معنا که آمریکا در آیندهسازی عراق سهیم است. آنهم پس از سرخوردگیهای این کشور در افغانستان و یا حتی در خود عراق پس از فرار از این کشو در سال ۲۰۱۱ و همچنین در سوریه.
این اظهارات پس از پایان دور چهارم و پایانی گفتوگوهای راهبردی میان بغداد و واشنگتن مطرح میشود؛ گفتوگویی که در آن بر ضرورت خروج نیروی رزمی آمریکا از عراق در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ تأکید شد.
مصطفی الکاظمی نخستوزیر عراق شامگاه دوشنبه هفته گذشته در دیدار با جو بایدن رئیسجمهور آمریکا با او درباره مسائل مختلفی گفتوگو و بر ضرورت خروج نیروهای رزمی آمریکا از عراق در ۳۱ دسامبر ۲۰۲۱ تأکید کرد.
بااینحال، منابع خبری با مقایسه بیانیه جدید و بیانیه پیشین خبر دادند که بیانیه جدید تفاوتی با بیانیه دور سوم ندارد و فقط نامگذاریها تغییر کرده است.
روزنامه العربی الجدید، روز چهارشنبه هفته گذشته، در گزارشی در این خصوص نوشت: «به نظر نمیرسد که توافق دور چهارم و پایانی گفتوگوهای راهبردی آمریکا و عراق که پریروز صورت گرفت و شامل خروج نیروهای رزمی [آمریکایی] تا ۳۱ دسامبر آینده بود و در آن، عنوان حضور نظامی آمریکا در عراق به مستشاری و آموزشی تغییر یافت، مسئله جدیدی باشد یا منجر به محدود کردن نقش نظامی آمریکا در عراق شود».
العربی الجدید خاطرنشان کرده بود که بیانیه رسمی مشترک دور سوم گفتوگوها میان دو طرف در تاریخ هفتم آوریل گذشته بر همین موارد تأکید کرده بود بهنحویکه در آن عنوانشده بود: «با توجه به توسعه توانمندی نیروهای امنیتی عراق، دو طرف به این نتیجه رسیدند که نقش آمریکا و نیروهای ائتلاف اکنون به مأموریتهای آموزشی و مشورت دهی تغییر یافته است».
این در حالی است که پارلمان عراق در دیماه سال ۹۸، در پی اقدام جنایتکارانه آمریکا در ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده شهید نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و شهید ابومهدی المهندس نائب رئیس شهید سازمان الحشد الشعبی عراق، طرح اخراج نظامیان آمریکایی از خاک این کشور را تصویب کرد؛ اما بااینحال، آمریکا همچنان بر نقض این مصوبه و باقی ماندن در خاک عراق اصرار میورزد.
انتهای پیام/۴۱۵۵/
انتهای پیام/