داورزنی دوست دارد پدرخوانده والیبال ایران باشد/ باید پوستاندازی در بدنه ورزش اتفاق بیفتد/ عذرخواهی تنها فرار رو به جلو است
بهنام محمودی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره عملکرد تیم ملی والیبال ایران در مسابقات المپیک گفت: از ۱۰ تا ۱۱ سال گذشته که داورزنی به والیبال ایران آمد؛ بازیکنان جوان بودند و با انگیزه بسیار زیاد پیوسته کار کردند. داورزنی هم راه یزدانی خرم را در والیبال ادامه داد و با کمک بازیکنان این رشته، والیبال روز به روز به موفقیتهای زیادی رسید. مردم هم از افتخارات و بردهای والیبال خوشحال و با هر باختی ناراحت میشدند. موفقیتهای والیبال ادامه پیدا کرد و روز به روز هم انتظارات از این رشته و بازیکنان بالا رفت. اما روند نزولی والیبال از زمانی آغاز شد که داورزنی بهعنوان رئیس فدراسیون، والیبال را رها کرد و به وزارت ورزش و جوانان رفت و بهعنوان معاون وزیر مشغول بهکار شد. حضور داورزنی در وزارت ورزش میتوانست این شرایط را برای والیبال ایران فراهم کند که از این ظرفیت استفاده و به والیبال بیشتر رسیدگی کند، البته به این معنی نبود که بین سایر رشتهها فرق بگذارد اما میتوانست مساعدتها و کمکهای به والیبال داشته باشد که این کار صورت نگرفت.
منیت و غرور به والیبال ایران ضربه زد
وی گفت: وقتی هم بهعنوان معاون وزیر مشغول به فعالیت بود؛ با ضیایی و پس از آن با افشین داوری به چالش خورد. همه این چالشها به والیبال ایران آسیب زد و متأسفانه ریشه همه آنها هم غرور و منیت است که در نهایت والیبال ایران را دچار چالش کرد. درست است که ضیایی بهخاطر بازنشستگی کنار رفت اما داورزنی هم یک بازنشسته است. وزیر ورزش و جوانان هم تخلف کرد و مجوز او را از هیئت دولت گرفت. در حالی که وزیر ورزش و جوانان مجوز ادامه فعالیت داورزنی را بهعنوان رئیس بازنشسته برای معاونت قهرمانی گرفته بود نه ریاست فدراسیون. به دلیل حساسیت بالایی که ریاست فدراسیونهای ورزشی دارند آنها اصلاً چنین مجوزی را صادر نمیکنند. با این حال همه این عوامل دست به دست هم دادند و در نهایت والیبال به این مرحله رسید. متأسفانه داورزنی همیشه دوست داشت پدرخوانده والیبال ایران شود و به همین خاطر تصمیماتی گرفت که به آینده این رشته ضربه زد. از آن طرف خیلی از افراد که به این وضعیت نقد داشتند و به عملکرد او خرده میگرفتند به گوشه رینگ رفتند.
بیشتر بخوانید:
وعدههای پوچ آقای رئیس با مربی گران قیمت روس/ چه کسانی خزان والیبال ایران را رقم زدند؟!
بازیکنانم را مورد غضب قرار ندهید/ هیچکس فکر این نتیجه را نمیکرد
والیبال ایران به لحاظ سرمایه اجتماعی ضعیف شده است
کاپیتان اسبق والیبال ایران اظهار کرد: در لیگ ملتها به دلایل مختلف از جمله نداشتن بازی به مدت طولانی، پا به سن گذاشتن بازیکنان، عدم برنامهریزی مدون، تیم عملکرد بسیار ضعیفی داشت. بعد از این رقابتها باید کمیته فنی برگزار میشد و دلایل ضعف تیم ملی و عملکرد بازیکنان را ارزیابی میکرد اما به خاطر نبود زمان این کار را انجام ندادند. داورزنی به دلیل ارتباطاتی که با وزیر ورزش و رئیس کمیته ملی المپیک دارد توانسته بود به والیبال پول تزریق کند، اما همه چیز پول نیست، در حال حاضر والیبال ایران به لحاظ سرمایه اجتماعی ضعیف شده است.متأسفانه اعضای هیئت رئیسه فدراسیون هم قدرت کافی نداشتند و برخی افراد دیگر که در هیئت رئیسه حضور داشتند در اقلیت بودند و حرفها اثرگذار نبود. همه ما بهعنوان خانواده والیبال از نتایجی که به دست آمد و باعث شد تا والیبال به این مرحله برسد بسیار ناراحت هستیم. البته ممکن بود اگر هر کسی دیگر غیر از داورزنی در رأس کار بود همین نتایج رقم میخورد اما حواشی که در این مدت به وجود آمد شرایط والیبال را سخت کرد. فدراسیون والیبال با آوردن یک مربی سرشناس و کارکشته به دنبال افتخارآفرینی بود، داورزنی پس از آمدن قول کسب سکو داد که به نظرم اصلا کار درستی نبود، پس از آن حواشی که مربوط به فرهاد قائمی به وجود آمد جو اردوی تیم ملی را ملتهب کرد. در میدان المپیک اتفاقات غیرقابل پیشبینی رقم میخورد و نمیتوان گفت فقط مقصر بازیکنان یا کادر فنی هستند، در این مسابقات بزرگ اتفاقات دور از انتظار رقم میخورد، به عنوان مثال همانطور که دیدید لهستان یکی از تیمهای قدرتمند دنیا است اما در نیمهنهایی مقابل آرژانتین شکست خورد و حذف شد.
از آلکنو نتوانستیم خوب آنالیز بگیریم
محمودی در مورد عملکرد آلکنو در این رقابتها گفت: واقعیت این است که آلکنو زمان کافی در اختیار نداشت. او یکی از مربیان بزرگ والیبال دنیاست اما در تیم ملی هم زمان در اختیار نداشت و هم اینکه نتوانستیم از او خوب آنالیز بگیریم. او بهعنوان سرمربی تیم ملی باید پاسخگوی نتایج تیم باشد و به ما توضیح بدهد که آیا در برخی موراد که بازیکنان ضعف داشتهاند در این مدت چقدر روی ضعف آنها کار کرده است و آیا بهتر شده است یا خیر؟! اگر نقصها برطرف شده چند درصد تأثیرگذار بوده است؟! این موارد همه باید آسیبشناسی شوند و پس از آن یک تصمیم درست گرفته شود. بعد از لیگ ملتها باید نقاط ضعف تیم ملی بررسی میشد اما اعلام شد که زمان در اختیار ندارند. به نظرم الان موقع خوبی است که این اتفاق بیفتد. از طرف دیگر معتقدم نه در والیبال بلکه در هر رشته ورزشی باید تغییر و تحولات صورت بگیرد. همانطور که شخص اول دولت رئیس جمهور در بازه زمانی ۴ تا ۸ سال فعالیت میکند و پس از آن کنار میرود، در مورد روسای فدراسیونها هم باید چنین اتفاقی رخ بدهد و تفکرات جدید در فدراسیون جاری شود. به هر حال پول بینالمال هزینه میشود و هر مجموعهای هم نیاز به پوستاندازی دارد. همانطور که ورزشکاران نیاز به پوستاندازی دارند تا نسل جوان و تازه نفس روی کار بیایند، در رأس مدیریت هم شرایط به همین صورت است.
باید در بدنه ورزش پوستاندازی صورت بگیرد
عضو کمیته فنی فدراسیون والیبال در واکنش به انتقادهایی که از عملکرد بازیکنان میشود، گفت: همه خروجی تیم ملی بازیکنان ستاره هستند، من اعتقاد دارم بازیکنان ما بد بازی نکردند اما خوب هم نبودند، در واقع عملکرد آنها متوسط رو به بالا بود اما موضوع مهمتر چرایی و علت آن است! ما باید این موضوع را بررسی کنیم چرا ملیپوشان عالی نبودند. چه عواملی باعث شد تا آنها مثل همیشه ظاهر نشوند، آیا پا به سن گذاشتن یا نبود انگیزه و نداشتن بازیهای تدارکاتی باعث شد تا آنها نتوانند در این میدان مثل همیشه ظاهر شوند. همانطور که گفتم باید در بدنه ورزش پوستاندازی صورت بگیرد و نه در رأس فدراسیونها بلکه در تمامی بخشهای ورزش این کار انجام شود. اینکه ما بعد از هر نتیجهای تنها به عذرخواهی اکتفا کنیم در واقع یک نوع فرار رو به جلو است.
بیشتر بخوانید:
از مردم عذرخواهی میکنیم/ نتوانستیم به اهدافمان برسیم
افرادی مثل سعید معروف باید حفظ شوند
محمودی همچنین در مورد خداحافظی سعید معروف از تیم ملی عنوان کرد: معروف یکی از بزرگان والیبال ایران است، اما بههر حال این چرخه طبیعی است و بازیکنان پا به سن گذاشته باید دیر یا زود باید جای خود را به نفرات دیگر بدهند.اما باید امثال معروف حفظ شوند. متأسفانه در ورزش ایران مسئولان خوش استقبال و بد بدرقه هستند. این نفرات اعتبار ورزش ایران هستند و باید حفظ شوند چرا که سرمایههایی هستند که برای آنها هزینه شده است.
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/