دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
13 مرداد 1400 - 09:30
دانستنی‌های خانواده؛

از کودکان بیش‌فعال چه می‌دانید؟

بیش‌فعالی در کودکان زمینه ژنتیکی دارد و در صورتی که به موقع تشخیص داده شود قابل کنترل و درمان است.
کد خبر : 598528
کودک



به گزارش خبرنگار خانواده گروه جامعه خبرگزاری آنا، بیش‌فعالی در کودکان به دلیل جهش‌های ژنتیکی در مغز رخ می‌دهد. خانواده‌ها باید به رفتارهای کودک دقت و توجه کنند و در صورت مشاهده علائم بیش‌فعالی اقدامات لازم را انجام دهند تا از بروز آسیب‌های آن جلوگیری کنند.


از نظر علمی بیش‌فعالی به سه دسته تقسیم می‌شود


در نوع اول کودکان اغلب در تمرکز مشکل دارند و به راحتی حواسشان پرت می شود.


در نوع دوم کودکان به شدت پرجنب‌وجوش و غیرقابل کنترل هستند، زیاد صحبت می‌کنند، نمی‌توانند برای مدتی یک‌جا بایستد یا بنشیند و در بازی‌هایی که با هم‌سالان خود دارند همیشه باعث اختلال می شوند و در نوع سوم ترکیبی از هر دو نوع علائم را با هم مشاهده می‌کنیم.




بیشتر بخوانید:


چگونه کودک اجتماعی تربیت کنیم؟


از چه سنی محل خواب کودک را جدا کنیم؟




براساس تحقیقات انجام شده کارشناسان دختران دو برابر پسران در معرض بیش‌فعالی قرار دارند


در دختران بیش‌فعالی از نوع بی‌توجهی شایع‌تر بوده و به همین دلیل با رویاپردازی که در سنین ۴ تا ۱۷ سالگی شایع است اشتباه گرفته می‌شود و در نتیجه این مشکل با تاخیر تشخیص داده می‌شود.


همه کودکان بی‌قرار بیش‌فعال نیستند


بسیاری از والدین هنگامی که با علائمی مثل بی قراری، بی نظمی، عدم توانایی در گوش دادن و یا پیروی از دستورات در کودک مواجه می‌شوند تصور می‌کنند فرزندشان بیش‌فعال است که این تصور اشتباه است.


نشانه‌هایی که پزشکان برای تشخیص کودکان بیش فعال به آن توجه می‌کنند شامل ناتوانی در یادگیری، عصبانیت، افسردگی، اختلالات رفتاری، تاخیر در آموزش مهارت های گفتاری است.


درمان بیش‌فعالی به چه عواملی بستگی دارد؟


۷۰ تا ۸۰ درصد درمان بیش فعالی به درمان دارویی بستگی دارد. از آنجاکه روان‌درمانی علاوه بر کمک به یادگیری مهارت‌های جدید به کودک، به او یاد می‌دهد با دیگران تعامل داشته باشد. البته روش‌های درمان در همه کودکان یکسان نیست اما مدیریت استرس و خانواده درمانی روشی موثر در درمان بیش‌فعالی است.


کودکان بیش فعال می‌توانند ساعت های متمادی بازی‌های رایانه‌ای انجام دهند این موضوع به این دلیل نیست که کودکان بیش فعال به طور ارادی می‌توانند توجه خود را به موضوعی معطوف کنند بلکه برخی از موضوعات می‌تواند تمرکز کودکان را به خود جلب کند.


کودکان بیش فعال نیاز دارند مدام تحت کنترل پزشک باشند زیرا بیش فعالی یک اختلال پزشکی است و ناشی از بی نظمی و نبود اراده در کودک نیست. و باورهایی مبنی بر این‌که کودکان بیش فعال نیاز به انضباط بیشتر و تقویت اراده بیشتر دارند اشتباه است.


انتهای پیام/۴۱۶۱



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب