دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 دی 1394 - 10:57
رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران:

آرتروز شایع‌ترین بیماری مفصلی در بین زنان و مردان

رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، عنوان کرد: آرتروز یا سائیدگی مفاصل در کل دنیا شایع‌ترین بیماری مفصلی در بین زنان و مردان به شمار می‌رود.
کد خبر : 59850

به گزارش گروه اجتماعی آنا، دکتر سید منصور رایگانی در آستانه برگزاری نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران، گفت: آرتروز در موارد زیادی علائم رادیولوژی و عکسبرداری دارد، اما برای بیمار علائم خاصی ایجاد نمی‌کند. این بیماری زمانی نیاز به درمان دارد که برای بیمار علائم بالینی ایجاد کرده باشد.


رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، یادآور شد: شایع‌ترین علائم بالینی آرتروز درد مفاصل است که عمدتا هنگام حرکت مفصل ایجاد می‌شود.


رایگانی عنوان کرد: پس از درد، انحراف مفاصل و ایجاد محدودیت‌های حرکتی برای بیمار جزو شایع‌ترین علامت آرتروز به شمار می‌رود.


وی تاکید کرد: دردهایی که در آرتروز ایجاد می‌شود، معمولا هنگام حرکت مفاصل بروز می‌کند، بنابراین اگر مفاصل وقت استراحت نیز دردناک باشند و این درد همراه با قرمزی و تورم و گرما باشد، ممکن است به دلیل درگیری‌های خاص مفصلی مانند رماتیسم یا عفونت باشد که نیاز به درمان سریع دارد.


رئیس انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران، گفت: هر دردی در مفاصل، ستون فقرات و اندام‌ها به معنای آرتروز نیست. مفاصل زانو، لگن، بند انتهایی انگشتان دست، شست پا، مفاصل ستون فقرات و سوراخ‌های بین مهره‌ها در گردن و کمر در آرتروز درگیر می‌شوند.


وی تصریح کرد: اگر ستون فقرات گردن یا کمر مبتلا به آرتروز شوند، علائم آن به صورت دردهای گردنی که به دست انتشار می‌یابد و یا دردهای کمری که در پاها منتشر می‌شود، خود را نشان می دهد.


رایگانی یادآور شد: این نوع از آرتروز را تحت عنوان تنگی کانال کمر یا گردن می‌نامند که در موارد شدید نیاز به اعمال جراحی دارد.


وی خاطر نشان کرد: مفاصلی مانند مچ دست، بندهای میانی دست، مفصل مچ پا و مفصل شانه و آرنج معمولا در آرتروز کمتر درگیر می‌شوند مگر اینکه آرتروز ثانویه باشد که در اثر ضربه یا عفونت رخ داده باشد.


رئیس نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در مورد روش‌های درمانی آرتروز، گفت: رایج‌ترین روش درمان آرتروز که به بیماران توصیه می‌شود، شامل کاهش وزن اضافی، محدود کردن فعالیت‌های بدنی و تعدیل فعالیت‌های شغلی است.


رایگانی افزود: قدم بعدی در درمان آرتروز تجویز درمان‌های ساده و موضعی مانند انجام برخی حرکات ورزشی و مصرف مُسکن‌های ساده مانند استامینوفن است.


وی ادامه داد: در مرحله بعد روش‌های طب فیزیکی و داروهای خوراکی قوی‌تر تجویز می‌شود و در صورت موثر نبودن از انواع تزریقات داخل مفصلی که رایج‌ترین آن تزریق کورتون است، استفاده می‌شود.


بر اساس گزارش آنا، نوزدهمین کنگره سالانه انجمن طب فیزیکی و توانبخشی با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی و علوم بهزیستی، شورای اسلامی شهر تهران و پژوهشکده پزشکی و مهندسی جانبازان در روزهای 14 تا 16 بهمن ماه در هتل المپیک برگزار می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب