گرانی جهانی، ارز 4200 را بلعید
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، طی چهار ماه نخست امسال، به منظور واردات کالاهای اساسی و ضروری حدود ۱۵ میلیارد دلار تأمین ارز شده است که نسبت به دوره مشابه سال گذشته رشدی بیش از۲۷ درصدی دارد.در ضمن تأمین ارز به منظور واردات کالاهای اساسی، تجهیزات پزشکی و دارو (نرخ ترجیحی) با افزایش ۷۰ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به 6/4 میلیارد دلار رسیده است.
جزئیات اختصاص ارز 4200 در ۴ ماه نخست سال
به گزارش بانک مرکزی از مجموع واردات کالاهای اساسی با ارز 4200، حدود 1.5 میلیارد دلار برای ذرت، جو و گندم، 1.1 میلیارد دلار برای دانههای روغنی و روغن خام، 1.1 میلیارد دلار برای دارو و تجهیزات پزشکی و ۳۴۸ میلیون دلار کنجاله سویا تأمین ارز شده است. علاوه بر آن برای سایر کالاها 4/10 میلیارد دلار با نرخ نیمایی تأمین ارز شده است که رشدی بیش از۱۵ درصد را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان میدهد.
بنابر گزارش اعلامی اداره صادرات بانک مرکزی، صادرکنندگان همچنین طی دوره مد نظر، حدود 8 میلیارد دلار با نرخ میانگین موزون دلاری معادل ۲۱ هزار و ۸۰۰ تومان در سامانه نیما اقدام به فروش ارز کرده اند که این رقم در مقایسه با دوره زمانی مشابه سال قبل حاکی از رشد حدود ۵۵ درصدی است.
گرانی جهانی کالاهای اساسی تا ۷۰درصد
اختصاص 4.6 میلیارد دلار ارز 4200 در چهار ماه امسال در شرایطی رخ داده است که قرار بود امسال 8 میلیارد دلار ارز 4200 اختصاص یابد و اکنون اختصاص این میزان ارز 4200، نشان می دهد که بیش از برنامه تعیین شده نیاز به ارز 4200 داریم اما دلیل این مسئله چیست؟ به نظر میرسد مشکل به افزایش شدید قیمت کالاهای اساسی وارداتی در بازارهای جهانی برمی گردد.
بررسی های خراسان نشان می دهد که کالاهای اساسی وارداتی با ارز 4200 طی یک سال اخیر بعضا تا بیش از 70 درصد افزایش قیمت داشته است. به این ترتیب برای واردات کالاهای اساسی به اندازه سال گذشته نیاز به ارز به مراتب بیشتری است. در جدول جزئیات افزایش قیمت چند قلم اصلی کالاهای مشمول ارز 4200 در بازارهای جهانی طی یک سال اخیر آمده است.
وزیر جهاد کشاورزی: ارز 4200 برای تمام مدیران گرفتاری ایجاد کرده است
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تمام مدیران گرفتاری ایجاد کرده است،تصریح کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی باید از روی نهادههای دامی با تیزهوشی و کار کارشناسی دقیق برداشته شود.
به گزارش صدا و سیما، کاظم خاوازی که در برنامه ای تلویزیونی سخن می گفت، افزود: به عنوان یک کارشناس، با تجربهای ۱۵ ماهه معتقدم ارز ۴۲۰۰ تومانی باید از روی نهادههای دامی با تیزهوشی و کار کارشناسی دقیق برداشته شود.
پیشنهاد این اتفاق را چندین بار در دولت مطرح کردیم و تمام جوانب را طوری دیده بودیم که به مردم هم آسیب نرسد، اما در این خصوص باید سطحی بالاتر از دولت تصمیم بگیرد. وی اضافه کرد: برای مثال شورای عالی اقتصادی میتواند به این موضوع ورود کند؛ وجود ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تمام مدیران گرفتاری ایجاد کرده است.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/