وعدههای پوچ آقای رئیس با مربی گران قیمت روس/ چه کسانی خزان والیبال ایران را رقم زدند؟!
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، المپیک توکیو برای ملیپوشان والیبال ایران تلخ و دردناک تمام شد؛ شاگردان آلکنو روز گذشته در یک بازی حساس و نزدیک به هم مقابل ژاپن قدرتمند شکست خوردند و از راهیابی به مرحله بعد بازماندند. بلندقامتان ایران برخلاف لیگ ملتها، شروع طوفانی در المپیک توکیو داشتند؛ آنها توانستند مقابل لهستان قدرتمند پیروز میدان شوند و پس از آن هم برابر ونزوئلا قدرتمندانه درخشیدند اما در برابر کانادا، ایتالیا و ژاپن شکست و ناکامی نصیب ایران شد.
حضور تیم ملی والیبال کشورمان در میدان المپیک به سال ۲۰۱۶ برمیگردد، بلندقامتان ایران توانستند بعد از ۵۲ سال جواز حضور در المپیک را کسب کنند و در آن مسابقات عنوان پنجمی را به دست آوردند، از آن زمان به بعد ملیپوشان والیبال در اندیشه درخشش در المپیک توکیو بودند تا بتوانند هدف فدراسیون والیبال را که قرار گرفتن جزء چهار تیم برتر المپیک باشد را محقق کنند. فدراسیون هم برای این امر مهم اقدامات لازم از جمله جذب مربی طراز اول روس را در دستور کار قرار داد و ولادیمیر آلکنو سرمربی نامدار روس را برای نیمکت تیم ملی انتخاب کرد. اگرچه این انتخاب دقیقه نود صورت گرفت و همین موضوع هم پاشنه آشیل تیم ملی در میدان المپیک شد.
چه کسی مقصر نتایج تیم ملی در میدان المپیک است؟
بدون شک در کسب چنین نتیجه ضعیفی در میدان المپیک، همه مجموعه فدراسیون در آن دخیل هستند، اما شاید بتوان گفت نوک پیکان همه این اتفاقات به ریاست فدراسیون والیبال برمیگردد. محمدرضا داورزنی چهره نامآشنای والیبال ایران که موفقیتهای این رشته مرهون تلاشهای اوست در دوره ریاستاش از سال ۹۸ نتوانست انتظارات جامعه والیبال را برآورده کند. او پیش از این هم سکان هدایت فدراسیون والیبال را برعهده داشت اما در میانههای راه والیبال را رها کرد و از سال ۹۵ بهعنوان معاون وزیر ورزش و جوانان مشغول به فعالیت شد. پس از داورزنی، ضیایی هدایت فدراسیون را برعهده گرفت اما او تنها یک سال در این فدراسیون فعالیت کرد و پس از آن به خاطر اجرای قانون عدم به کارگیری بازنشستگان از سمت خود کنار رفت و والیبال بیشتر از یک سال با سرپرست اداره شد و وضعیت خوبی نداشت. تا اینکه دوباره داورزنی به والیبال ایران بازگشت و از سال ۹۸ سکان هدایت فدراسیون را برعهده گرفت. اما دیگر نتوانست والیبال را به اوج برساند و روز به روز این رشته روبه افول رفت. در اواخر سال ۹۸ ملیپوشان ایران در یک جدال حساس برابر چین سهمیهدار المپیک توکیو شدند. شیوع ویروس کرونا و مشکلاتی که برای جهان ورزش به خاطر این ویروس منحوس به وجود آمد باعث شد تا با تصمیم IOC المپیک یک سال به تعویق بیافتد. این تصمیم باعث شد تا فدراسیون والیبال هم با ایگور کولاکوویچ که هدایت تیم ملی را برعهده داشت و توانسته بود به سهمیه المپیک برسد قطع همکاری کند.پایان این همکاری به گفته فدراسیون والیبال به صورت توافقی بود اما پس از مدتی مشخص شد که ایگور کولاکوویچ با این موضوع چندان موافق نبوده ولی در نهایت آن را پذیرفت و فدراسیون والیبال هم وارد پروسه انتخاب سرمربی تیم ملی شد. مدت زمان زیادی طول کشید که فدراسیون والیبال سرمربی خود را انتخاب کند. هر بار که مسئولان فدراسیون با این سوال مواجه میشدند که قرار است چه زمانی تکلیف سرمربی تیم ملی مشخص شود، آنها با بیان اینکه زمان کافی در اختیار دارند این موضوع را به تعویق میانداختند.
بیشتر بخوانید:
از مردم عذرخواهی میکنیم/ نتوانستیم به اهدافمان برسیم
بازیکنانم را مورد غضب قرار ندهید/ هیچکس فکر این نتیجه را نمیکرد
در نهایت پس از کش و قوسهای طولانی قرعه به نام ولادیمیر آلکنو افتاد؛ او هدایت تیم ملی والیبال را برعهده گرفت و یک مربی نامدار روس و کسی که مدال طلای المپیک را در اختیار داشت سرمربی تیم ملی ایران شد تا آرزوی فدراسیون و بازیکنان تیم ملی را محقق کند. اما طبق برنامهریزی که از سوی فدراسیون اتفاق افتاده بود، آلکنو خیلی دیر به تیم ملی ایران ملحق شد. او در فاصله چهار ماه مانده به المپیک، هدایت تیم را برعهده گرفت و از نظر اهالی والیبال این فرصت برای شناخت بازیکنان برای میدان حساسی مثل المپیک بسیار اندک است. در نهایت اولین آزمون آلکنو و شاگردانش لیگ ملتها بود که البته فدراسیون و سرمربی تیم معتقد بودند این مسابقات برای شناخت از بازیکنان و آماده شدن برای میدان المپیک است. چرا که تیم ملی والیبال ایران از اواخر سال ۹۸ دیگر در هیچ مسابقه رسمی شرکت نکرده بودند و این رقابتها به آنها کمک میکرد تا به هماهنگی برسند، بنابراین نباید به نتیجه آن توجه کرد. تیم ملی در لیگ ملتها ضعیفترین عملکرد را به نمایش گذاشت و در جایگاه دوازدهم قرار گرفت. پس از آن در بحث حضور ملیپوشان در تیم ملی حواشی زیادی به وجود آمد. رئیس فدراسیون بدون مشورت با اعضای کادر فنی اقدام به دعوت فرهاد قائمی به تیم ملی کرد و پس از اینکه آلکنو در ایران حضور پیدا کرد، پس از اولین جلسه تمرینی، قائمی را کنار گذاشت. خط زدن این بازیکن از لیست تیم ملی حواشی زیادی داشت، او به شدت آلکنو را مورد هجمه قرار داد و این موضوع هم بازتاب بینالمللی پیدا کرد. در نهایت مشخص شد رئیس فدراسیون والیبال بدون هماهنگی با سرمربی تیم، این بازیکن را دعوت کرده بود و این حواشی به وجود آمد. در واقع از سوی فدراسیون حواشی خودساخته در آستانه المپیک رقم خورد.
المپیک؛ میدانی برای نمایش ضعیف باتجربههای ایران
تیم ملی در المپیک ۵ مرتبه به میدان رفت؛ بازی قدرتمند ملیپوشان برابر لهستان و برد شیرین این تیم مقابل قهرمان جهان، همه را به آینده والیبال ایران امیدوار کرد. اما شکست مقابل کانادا، ایتالیا و بهخصوص ژاپن آب سردی بر پیکره والیبال ایران ریخته شد. تیم ملی که از بازیکنان باتجربه تشکیل شده و از سال ۲۰۱۱ در کنار یکدیگر هستند، برابر حریف آسیایی خود پراشتباه ظاهر شدند و در نهایت در یک نتیجه بسیار نزدیک، بازی را واگذار و از صعود به مرحله بعد بازماندند. پس از این باخت تلخ، ولادیمیر آلکنو، سرمربی تیم ملی ایران گفت: «خواهش میکنم بازیکنانم را مورد غضب قرار ندهید. آنها هر چه در توان داشتند، انجام دادند.»
بیشتر بخوانید:
رویای فدراسیون والیبال محقق میشود؟
زنگ خطر برای حضور تیم ملی والیبال در المپیک به صدا درآمد
عذرخواهی؛ کلیدواژه داورزنی برای فرار رو به جلو!
محمدرضا داورزنی، رئیس فدراسیون والیبال نیز ضمن عذرخواهی از مردم گفت: «آلکنو یکی از بهترین مربیان دنیاست. زیر سوال بردن توانمندی او بیانصافی است. بازیکنان ما هم جزء بازیکنان خوب دنیا هستند. او همچنین نوسان تیم ملی را دلیل حذف از المپیک دانست و گفت: «میدان رقابت، طوری است که شما یک روز لهستان را میبرید و یک روز به کانادا میبازید. باید تلاش کنیم این نوسانات را از بین ببریم.» رئیس فدراسیون پس از شکست مقابل تیم ژاپن بارها از مردم ایران عذرخواهی کرد؛ درست مثل اتفاقی که در لیگ ملتها رقم خورد و پس از شکست و عملکرد ضعیف تیم، داورزنی از مردم ایران عذرخواهی کرد. اما اینکه چه اتفاقی افتاده است که بازیکنان باتجربه ایران که از سال ۲۰۱۱ در کنار یکدیگر هستند به این اندازه پراشتباه ظاهر شدند، سوالی است که باید رئیس فدراسیون در مورد آن پاسخگو باشد! شاید بیانگیزگی بازیکنان را بتوان دلیل اصلی آن بدانیم.البته رئیس فدراسیون که معتقد است دنیا به آخر نرسیده و زندگی در جریان است و به نوعی این نتیجه ضعیف را توجیه میکند، اما باید به این موضوع دقت کنیم، ما نسلی طلایی در والیبال ایران داشتیم که میتوانستند در آخرین حضور خود در المپیک بدرخشند و نام خود را همچون مسابقات مختلف که ماندگار کردند، در تاریخ المپیک هم به ثبت برسانند، اما مدیریت ضعیف، بیبرنامگی و بیهدفی فدراسیون این فرصت را از ملیپوشان گرفت. هر چند که بازیکنان هم دیگر مثل گذشته نبودند و بسیار پراشتباه ظاهر شدند. اتفاقی که در این چند سال اخیر از بازیکنان باتجربه مثل سعید معروف، میلاد عبادیپور، امیر غفور و... کمتر شاهد آن بودیم.
در آینده شکستهای بیشتری از والیبال میبینیم
ناصر شهنازی در گفتوگو با خبرنگار گروه ورزش آنا، درباره چرایی نتایج تیم ملی در المپیک میگوید:« اتفاقی که برای والیبال رقم خورد همه ما را شوکه کرد. اهالی والیبال پیش از این صحبتهای زیادی مطرح کرده بودند و نظرات خودشان را بیان کردند اما گوش شنوایی نبود. قطعاً الان کادر فنی و بازیکنان بیشتر از همه ناراحت هستند و ما هم برای اینکه آنها را بیشتر از این آزرده نکنیم صحبتی به زبان نمیآوریم، اما باید مشکلات والیبال ریشهیابی شود و این کار هم با حضور اهالی والیبال در فدراسیون انجام شود تا پیش از این والیبال ایران آسیب نبیند. قطعاً اگر شرایط والیبال به همین صورت ادامه پیدا کند و به صورت کارشناسی مشکلات آسیبشناسی نشود، ما در آینده باختهای بیشتری خواهیم داشت.»
بیشتر بخوانید:
از المپیک ریو تا توکیو؛ والیبال در سراشیبی/ آخر این قصه تلخ، شیرین است؟
به خاطر نتایج تیم ملی از مردم عذرخواهی میکنم
در کسب نتیجه ضعیف والیبال همه مقصر هستند
او مقصر این ناکامی را مجموعه فدراسیون میداند، و در این باره میگوید: «قطعاً وقتی نتیجهای حاصل نمیشود همه مجموعه مقصر هستند، اما نسبی است. به این معنی که نقش برخی افراد پررنگ و برخی دیگر کمرنگ است. بازیکنان ما ستارههای والیبال ایران هستند که در تیمهای باشگاهی خود در خارج از کشور بسیار خوب میدرخشند اما اینکه چرا در میدان المپیک چنین نتیجه ضعیفی کسب میکنند، موضوعی نیست که به راحتی از آن بگذریم. این مسائل باید در خانواده والیبال بررسی شود. در حال حاضر جامعه والیبال ملتهب است و من از کارشناسان این رشته تقاضا دارم که صحبتی نکنند تا شرایط بدتر نشود. درک میکنم که همه ناراحت هستند اما الان وقت عقدهگشایی نیست. باید به والیبال فرصت دهیم و از فدراسیون هم بخواهیم تا جامعه والیبال را کنار هم جمع و به حرفهای ما توجه کند.»
مربیان بلوک شرق برای سیستم والیبال ایران جوابگو نیستند
شهنازی که دستیار ولاسکو در تیم ملی ایران بوده است، در مورد عملکرد آلکنو میگوید:« با همه احترامی که برای مربیان بلوک شرق دارم اما معتقدم سیستم آنها به والیبال ایران نمیخورد و ما باید از همان ابتدا مربی را جذب میکردیم که از خطه اروپای غربی باشد چرا که سبک والیبال ما با آنها یکسان است. مربیان بلوک شرق در کشور خودشان و والیبالی که دارند جزء بهترینها هستند اما به درد ما نمیخوردند. اگر والیبال ایران قرار است از این شرایط بیرون بیاید باید مربی به این تیم بیاید که با سیستم والیبال ایران همخوانی داشته باشد.»
انتهای پیام/۴۰۵۷/
انتهای پیام/