نبرد سنگین پشت دروازه های هرات
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، بحران در افغانستان روزبهروز تشدید میشود. هر روز اخبار جدیدی درباره تصرف بخشی از خاک افغانستان به دست نیروهای طالبان منتشر میشود. در حالی که مقامات نظامی افغانستان میگویند موفق شدهاند نیروهای طالبان را از شهر لشکرگاه، مرکز استان هلمند عقب برانند، درگیریها در حومه هرات نیز بالا گرفته است. لشکرگاه دومین پایتخت استانی است که در روزهای اخیر نیروهای طالبان توانستند وارد آن شوند.
نیروهای نظامی ارتش افغانستان همچنین با کمک حملات هوایی آمریکا چندین منطقه اطراف فرودگاه هرات را بازپس گرفتند.به نوشته بی بی سی، طی دو روز گذشته دامنه درگیریهای طالبان و نیروهای دولتی افغانستان به حومه و داخل چند شهر بزرگ از جمله به نزدیک مرکز هرات، در غرب و به شهر لشکرگاه، مرکز هلمند و شهر قندهار در جنوب رسید. در هلمند، یک عضو شورای ولایتی به بیبیسی گفته بود تقریبا تمام ولسوالیهای ولایت هلمند به تصرف طالبان درآمده و نیروهای دولتی تنها در بخشهایی از ولسوالی کجکی و گرشک حضور دارند. دولت افغانستان در این باره اظهار نظری نکرده است.
در همین حال سازمان ملل متحد اعلام کرد که بیش از 200 غیرنظامی در نبردهای دو هفته گذشته در نزدیکی شهر قندهار زخمی شدهاند. این در حالی است که ساختمان اصلی سازمان ملل در هرات افغانستان هدف حمله قرار گرفت.در این باره، سازمان ملل با انتشار بیانیهای حمله صورت گرفته در هرات را به شدت محکوم و اعلام کرد که در نتیجه این حمله حداقل یک نیروی پلیس افغانستان کشته و تعدادی دیگر زخمی شدند.
آن گونه که در گزارش سازمان ملل آمده، حمله اخیر در هرات ورودیهای ساختمان نمایندگی این سازمان را هدف قرار داده و از سوی واحدهای شبه نظامی مخالف دولت کابل صورت گرفته است.در این حمله البته هیچ کدام از کارکنان سازمان ملل آسیب ندیدهاند.
حمله علیه نمایندگی سازمان ملل در هرات افغانستان همزمان با آن انجام شده که طی چند روز گذشته نواحی حومه هرات شاهد درگیری سنگین میان نیروهای امنیتی افغانستان و نیروهای طالبان بوده است.
چند ساعت پیش از این حمله، منابع دولتی افغانستان اعلام کرده بودند که گروه طالبان در افغانستان متحمل تلفات سنگین شده و این تلفات به طور عمده در حاشیه شهر هرات مرکز استان هرات بوده است که در آن جا نیروهای امنیتی با حمایت نیروهای بسیج عمومی حداقل ۵۲ نیروی طالبان را از پای درآوردند و ۴۷ تن از آنها را نیز زخمی کردند.
هنوز گروه طالبان یا دیگر گروههای مسلح در افغانستان واکنشی به این حمله نداشتهاند، اما از زمان آغاز خروج بی مسئولانه آمریکا از افغانستان، اوضاع امنیتی این کشور به شدت دچار تنش شده و گروه طالبان به پیشرویهای قابل توجهی در میدان نظامی دست یافته است. گفته میشود شماری از سربازان ارتش افغانستان در پی پیشروی نیروهای طالبان مواضع خود را ترک کرده و از وحشت انتقام آنها به نقاط دیگر گریختهاند.
مقاومت فقط تا زمستان؟
ارزیابی دولت آلمان از اوضاع افغانستان نیز مجال چندانی برای امیدواربودن به پایداری دولت افغانستان و ارتش این کشور در برابر حملات طالبان باقی نمیگذارد. روزنامه تاگساشپیگل با استناد به ارزیابی محافل دولتی آلمان به دو سناریو درباره آینده افغانستان اشاره کرده است. بر اساس ارزیابی «خوشبینانهتر»، دولت اشرف غنی قادر به مقاومت تا زمستان امسال است.
همین موضوع میتواند به دولت اجازه تنفس تا بهار سال آینده را بدهد. گفته میشود با سردشدن هوا و بارش برف، راههای ارتباطی در بسیاری از نقاط افغانستان غیرقابلعبور میشوند و همین موضوع میتواند در تداوم حملات طالبان وقفه بیندازد.
بر اساس ارزیابی دوم، نیروهای طالبان در ماههای پیشرو و قبل از فرا رسیدن فصل زمستان کار را یکسره میکنند و کنترل قندهار، هرات و کابل را به دست خواهند گرفت. در ارزیابی دولت آلمان وقوع چنین اتفاقی منتفی نیست.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/