گوشی همراه جزء حریم شخصی محسوب میشود؟
به گزارش خبرنگار قضائی گروه جامعه خبرگزاری آنا، گسترش روز افزون فناوریهای دیجیتال حریم خصوصی اشخاص را تحت تاثیر قرار داده است. به عبارت دیگر توسعه فضای مجازی و فعالیت گسترده شبکههای اجتماعی باعث شده در جامعه پدیدهای تحت عنوان بررسی تلفن همراه یا دیگر وسایل ارتباطی در بین اعضای خانواده و به ویژه همسران افزایش پیدا کند. این در حالی است که قانون به هیچ فردی اجازه ورود و بررسی شخصیترین وسیله فرد همچون تلفن همراه را نداده چرا که این اقدام هک کردن گوشی محسوب میشود.
در حقیقت طبق قوانین هرگونه ورود بدون اجازه در حریم شخصی دیگران حتی همسر، شامل مجازات کیفری اعم از حبس و جزای نقدی میشود و تنها در موارد خاصی نظیر امنیت ملی و غیره که توسط دستگاههای ذیصلاح آن هم با صدور حکم مقام قضایی امکان هک کردن گوشی اشخاص وجود دارد.
بنابراین هک شبکههای اجتماعی و همچنین تلفن همراه حتی اگر توسط همسر شخص رخ دهد، جرم محسوب میشود و مطابق قوانین مربوطه برای مجرم، مجازاتهایی در نظر گرفته شده است کما اینکه قانون جرائم رایانهای مصوب سال ۸۸ در موارد ۸،۱۱،۱۲،۱۳ و ۱۷ درباره مجازات کسانی که به صورت غیر مجاز به دادههای اطلاعاتی افراد، شامل صوت ، تصویر یا متن گفتوگوها دستبرد میزنند مجازاتهایی همچون حبس تعزیری و جریمه نقدی در نظر گرفته است.
بنابراین بر اساس قانون همه قربانیان جرائم سایبری در حمایت کامل مراجع قانونی قرار دارند. در این قانون هیچ تفاوتی بین همسر یا اشخاص دیگر وجود ندارد، فرد هک کننده مطابق قانون مجازات میشود و تعیین دادسرای ویژه جرائم سایبری ، نشانه روشنی از اهمیت این موضوع برای قانونگذار است.
انتهای پیام/۴۱۵۸/
انتهای پیام/