دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 مرداد 1400 - 12:10
مرکز امنیت داخلی رژیم صهیونیستی؛

ایران همچنان در لیست تهدیدهای درجه یک رژیم صهیونیستی قرار دارد

ترور بشار اسد، گزینه روی میز اسرائیلمرکز امنیت داخلی رژیم صهیونیستی در آخرین گزارش خود، ایران را همچنان به‌عنوان یکی از تهدیدات درجه یک این رژیم قلمداد کرده است.
کد خبر : 597582
یئیر لاپید - بنی گانتز

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، یوئل گوزینسکی پژوهشگر مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی وابسته به دانشگاه تل‌آویو در گزارشی که به اسحاق هرتزوگ، رئیس جدید این رژیم ارائه کرده، به مهم‌ترین تهدیداتی که اسرائیل با آن مواجه خواهد شد، پرداخته و توصیه‌هایی به مراکز تصمیم‌سازی تل‌آویو کرده است.


طبق این گزارش و همانند پنج سال گذشته، مرکز مطالعات امنیت داخلی تأکید کرده ایران همچنان در لیست تهدیدهای درجه یک رژیم صهیونیستی قرار دارد و تصریح کرد، تهدیدهای جمهوری اسلامی ایران برای اسرائیل راهبردی و ماهیتی است.


حزب‌الله لبنان خطری راهبردی برای رژیم صهیونیستی


البته این مرکز بار دیگر تکرار کرد محسوب می‌شود. در عین حال توضیح می‌دهد که مقاومت لبنان دارای موشک‌هایی است که قادر به حمله به همه نقاط و عمق اسرائیل هستند و حتی می‌توانند رآکتور اتمی دیمونا را هدف قرار دهند.


همان‌طور که انتظار می‌رفت، مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی به نقش عربستان در منطقه پرداخت و یوئل گوزینسکی نوشت: عربستان قبل از روی کار آمدن محمد بن سلمان، ولیعهد خود به اتخاذ عناصری که سیاست خارجی آن را متمایز می‌کند، بازگشت.



وی افزود: دشواری‌هایی که بن سلمان در صحنه‌های داخلی و منطقه‌ای با آن مواجه شده، بسیاری از اسرائیلی‌ها و غربی‌ها را بر آن داشته است تا چندان رغبتی به پادشاه آینده عربستان نشان ندهند و توجه خود را به باتجربه ترین حاکم امارات، یعنی محمد بن زاید معطوف کنند.


این پژوهشگر اسرائیلی تأکید کرد: ورود رئیس‌جمهور جدید آمریکا به کاخ سفید که در حال مذاکره با ایران و انتقاد شدید از پادشاهی سعودی است، موجب تغییر نگرش‌ها نسبت به او در راهبرد سعودی‌ها شده است و شاهد آغاز کارزاری دیپلماتیک هستیم که شباهتی به گذشته ندارد. بن سلمان طبق معمول از همه جهات بی‌هدف شلیک می‌کند، اما این‌بار نه با اسلحه، بلکه با اتکا به توانایی‌های عظیم اقتصادی عربستان در خاورمیانه و سوءاستفاده از جایگاه خود به‌عنوان خادم حرمین شریفین تا بتواند جایگاه گذشته سعودی را بازیابد و با موقعیت بهتری تاج و تخت را از پدرش تحویل بگیرد.



دشواری‌هایی که بن سلمان در صحنه‌های داخلی و منطقه‌ای با آن مواجه شده، بسیاری از اسرائیلی‌ها و غربی‌ها را بر آن داشته است تا چندان رغبتی به پادشاه آینده عربستان نشان ندهند



این پژوهشگر صهیونیستی با تأکید بر اینکه ضعف عربستان در برابر ایران و ابهامات زیاد در زمینه تمایل آمریکا برای ایستادن در کنار پادشاهی سعودی، بیش از هر چیز دیگری راهبرد کنونی عربستان را با چالش مواجه می‌کند، عنوان کرد: در عربستان تردید زیادی در زمینه موفقیت عربستان در رفع تهدیدهای اصلی و بهبود موقعیت داخلی و خارجی این کشور وجود دارد و اوضاع چندان آرام به نظر نمی‌آید. علاوه بر این، برنامه‌های بن سلمان با منافع اسرائیل هم‌خوانی ندارد، به‌ویژه‌ هنگامی که هدفش برقراری رابطه و ایجاد تفاهم با ایران باشد که ازجمله عواقب آن، آسیب رسیدن جدی به بلوک منطقه‌ای اسرائیل علیه ایران است؛ بلوکی که به‌وسیله تل‌آویو و ریاض ایجاد شده و حفظ آن ضروری است.


حذف بشار اسد؛ راهبرد ضدایرانی اسرائیل در سوریه


به گزارش آنا، در ادامه گزارش ارزیابی چالش‌های رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۱ که مرکز مطالعات امنیت داخلی تل‌آویو به رئیس رژیم صهیونیستی ارائه کرد، بار دیگر حذف بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه از قدرت یکی از راهبردهای مقابله با حضور ایران در سوریه اعلام شده است.



در این گزارش آمده است: اسرائیل باید درک کند تا زمانی که بشار اسد در سوریه در قدرت باقی بماند، دیگر امیدی به خروج ایران از سوریه نخواهد بود. این یعنی راهبرد رژیم صهیونیستی برای مقابله با حضور ایران در سوریه باید از حذف بشار اسد از قدرت آغاز شود. این راهبرد پیش‌تر نیز به‌وسیله همین مرکز بیان شده بود.




بیشتر بخوانید:


بازداشت کارمند وزارت خارجه رژیم صهیونیستی به اتهام جاسوسی برای ایران


هشدار اسرائیل به آمریکا درباره ورود ایران به باشگاه کشورهای هسته‌ای




اما ساده ترین و محتمل‌ترین روش حذف بشار اسد از قدرت، ترور اوست؛ زیرا تلاش‌ها برای حذف وی با روش سیاسی و نظامی به‌وسیله آمریکا و رژیم صهیونیستی با شکست مواجه، بشار اسد به‌تازگی در انتخابات ریاست جمهوری سوریه پیروز شده و در جبهه نظامی این کشور نیز تا حد زیادی ثبات برقرار است.


راهبرد رژیم صهیونیستی در منطقه تغییر می‌کند؟


هر سال نهادهای تحقیقاتی و مرکز مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی گزارش‌های خود را به رئیس این رژیم ارائه می‌کنند تا سیاست‌های اسرائیل مطابق با آن تدوین و تنظیم شود، ولی سؤالی که باقی می‌ماند، این است که آیا با گزارش اخیر ارائه شده و با توجه به تحولات منطقه‌ای سیاست رژیم صهیونیستی نسبت به ایران و عربستان تغییر می‌کند؟


در پاسخ باید گفت، تغییر سیاست و رفتار صهیونیست‌ها در منطقه غرب آسیا وابسته به دو مؤلفه مشخص است: نخست، فشار آمریکا و دوم، روند بحران‌ها. اگر آمریکا در موضوعی خاص، سیاستی را بر رژیم صهیونیستی تکلیف کند، صهیونیست‌ها رفتار خود را با آن هماهنگ می‌کنند. همچنین در زمینه روند بحران‌ها، اگر تل‌آویو در بحران قرار بگیرد، تن به مذاکره و سازش می‌دهد.



با توجه به سوابق نفتالی بنت به نظر می‌آید روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا در دوره نخست‌وزیری او نزدیک‌تر و بهتر شود



در موضوع ایران، اگر انتخابات داخلی رژیم صهیونیستی و تغییر کابینه را به‌عنوان متغیر اصلی در نظر بگیریم، دچار نوعی ارزیابی شتاب‌زده شده‌ایم؛ مگر اینکه تکلیف آمریکا به‌دنبال برجام بر رژیم صهیونیستی و نفوذ منطقه‌ای ایران همراه با همکاری با کشورهای منطقه باشد. با وجود همه این تغییرات، نگاه ایران به صهیونیست‌ها ثابت و اصول مستحکمی دارد که از نظر ماهیتی این رژیم را نامشروع می‌داند. علاوه بر این، عملکرد تل‌آویو در جامعه بین‌المللی نیز نامشروع است و در حیات رژیم نامشروع اسرائیل چیزی جز جنگ، نقض قواعد حقوق بین‌الملل و نقض قواعد حقوق بشردوستانه وجود ندارد.


ایران با پرونده هسته‌ای و منطقه‌ای فشار حداکثری را معکوس کرده است


گزارش این مرکز درحالی است که حدود دو ماه پیش در بحبوحه مذاکرات احیای برجام در وین، مدیر مرکز مطالعات امنیت داخلی دانشگاه تل‌آویو در گزارشی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران با پرونده هسته‌ای و منطقه‌ای فشار حداکثری را معکوس کرده است، نوشت: اکنون ایران ترس از آمریکا و برخی اقدامات اسرائیل را از دست داده است، لذا می‌بینید فشار حداکثری (دونالد ترامپ) را معکوس کرده و حالا ایران است که فشار می‌آورد.


وی افزود: امروز ایرانیان اعتماد به‌نفس بالاتری دارند و احساس می‌کنند در مذاکرات و میدان نیرومندتر هستند. اکنون توازن قدرت میان غرب با ایران و محور مقاومت تغییر کرده است.


با توجه به سوابق نفتالی بنت به نظر می‌آید روابط رژیم صهیونیستی و آمریکا در دوره نخست‌وزیری او نزدیک‌تر و بهتر شود. در این وضعیت ضروری است ایران نگاه دقیق‌تری به تحولات سرزمین‌های اشغالی داشته باشد. با وجود این، شیوه‌ها، علل و عوامل نفوذ دستگاه‌های اطلاعاتی رژیم صهیونیستی ازجمله موساد در کشورمان نشان‌دهنده زنگ خطری برای ملت ایران است.


هم‌زمان عده‌ای در داخل کشور و وابسته به دولت غربگرا، در واپسین روزهای حیات سیاسی خود، دانسته یا ندانسته از درون ثروت ملت را به یغما می‌برند و عده‌ای از برون با نفوذ در درون، امنیت و ثبات کشور را به فروش می‌رسانند. در هر صورت سیاست‌های منجر به تحریم ملت ایران باید نابود شوند. تمنای تاراج کنندگان ثروت ملت ایران و آرزوی رژیم صهیونیستی برای تضعیف ایران؛ تداوم تحریم ایران به‌شمار می‌رود که باید آن را همچون گذشته به شکست کشاند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب