دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1400 - 00:02
وقتی آفریقا به یک مصیبت دیگر دچار می‌شود؛

انتحار اتحادیه آفریقا با اعطای وضعیت ناظر به رژیم صهیونیستی/ نحسی اسرائیل، دامن قاره سیاه را هم گرفت

هفته پیش که وزارت خارجه رژیم صهیونیستی باافتخار اعلام کرد تل‌آویو توانسته بار دیگر وضعیت ناظر را در اتحادیه آفریقا به دست آورد تحلیلگران سیاسی نسبت به نفوذ رو به افزایش لابی صهیونیستی در میان اعضای تصمیم گیرنده در اتحادیه آفریقا هشدار دادند.
کد خبر : 597475
اسرائیل آفریقا



به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، بسیاری از فعالان سیاسی و رسانه‌ای در قاره آفریقا که کشورهایشان سال‌ها، ده‌ها و بلکه سده‌ها درگیر ظلم و جور استعمارگران غربی بوده وقتی به اسم اسرائیل و حضور این رژیم به‌عنوان عضو ناظر در اتحادیه آفریقا می‌رسند این سؤال را مطرح می‌کنند که چه کسی تصمیم گرفته است که اسرائیل را به‌عنوان یک عضو ناظر مجدداً در اتحادیه آفریقا ببیند؟


پاسخ روشن است. از زمانی که برخی افراد و جریان‌های غرب‌گرا در کشورهای آفریقایی با کودتا یا دسیسه به حکومت رسیدند و طرز تفکر خود را در این نهاد قاره‌ای جاری ساختند تابه‌حال تصمیم‌های بسیار زیانباری گرفته‌اند که نه‌تنها سودی برای کل قاره و مردم در بر نداشته بلکه در عوض همه داشته‌ها را به بالاترین پیشنهاد فروخته‌اند.


شباهت دوستی اتحادیه آفریقا و اسرائیل با سران قبایل و تاجران برده


بدنه تصمیم‌گیرنده در اتحادیه آفریقا درست مانند قرون ۱۴ میلادی به بعد که روسای قبایل در مقابل هر پیشنهادی مردم خود را به تاجران برده می‌فروختند عمل می‌کند. این رهبران خودفروخته که تا سال ۲۰۰۲ به اسرائیل عضویت ناظر در سازمان وحدت آفریقا را هدیه می‌کردند بعد از تبدیل آن سازمان به اتحادیه آفریقا بازهم سرسپردگی خود را به امپریالیسم جهانی اعلام کردند و نه‌تنها دست رد به سینه اسرائیل نزدند بلکه از تجربیات و منابع مالی این رژیم در سرکوب مردم کشورهای خود هم استفاده کردند.



برخی از رهبران کشورهای آفریقایی به صهیونیست‌ها اجازه می‌دهند در ازای فناوری جاسوسی و سلاح به منابع طبیعی قاره سیاه دسترسی داشته باشند تا بتوانند به سلطه خود ادامه دهند



به اعتقاد تحلیلگران سیاسی که با تاریخ قاره آفریقا و مبارزات مردمش علیه استعمارگران آشنا هستند از تصمیمات ضد مردمی برخی از رهبران اتحادیه آفریقا در کتاب‌های درسی تاریخ در آینده به‌عنوان خیانت یاد خواهند شد زیرا مردم این قاره زاده مبارزه علیه استعمار هستند و به‌هیچ‌وجه نمی‌توانند یک ماهیت استعماری و اشغالگر مانند رژیم صهیونیستی را در کنار خود تحمل کنند.




بیشتر بخوانید:


فایننشال تایمز: توافق اسرائیل و مغرب خطر وقوع جنگ در صحرای غربی آفریقا را افزایش می‌دهد


مقابله با نفوذ ایران؛ انگیزه سفر نتانیاهو به قاره سیاه




ساده‌ترین تفسیری که حتی مردم عادی در آفریقا از حمایت برخی از رهبران اتحادیه آفریقا از رژیم صهیونیستی ارائه می‌دهند این است که روزگاری رهبران قبایل قاره سیاه مردم خود را در مقابل اندکی شکر یا یک آینه می‌فروختند وهم اکنون نیز نسل جدید رهبران ناآگاه، ضدمردمی و خودرأی مردم خود را به فرزندان همان استعمارگران و تاجران برده می‌فروشند که خود را پشت ظاهری دمکراتیک پنهان کرده‌اند تا اهداف استعماری آن‌ها آشکار نشود.



Is Israel Really Surrounded By Enemies? – The Forward

تظاهرات ضدصهیونیستی در تونس


این سؤالی است که افکار عمومی در قاره آفریقا دارد: آیا تفاوتی بین این رهبران مدرن آفریقایی و کسانی که ما را به بردگی به استعمارگران فروختند وجود دارد؟ این سؤالی است که پاسخش کاملاً مشخص است زیرا در دنیای معاصر رسانه‌های اجتماعی این توانایی را به مردم داده‌اند که دست خائنان به مردم را رو کنند. به تازگی مشخص شده است که برخی از رهبران کشورهای آفریقایی افرادی هستند که به صهیونیست‌ها اجازه می‌دهند در ازای فناوری جاسوسی و سلاح به منابع طبیعی قاره سیاه دسترسی داشته باشند تا بتوانند به سلطه خود ادامه دهند.


برخی از تحلیلگران معتقدند که اگر اتحادیه آفریقا به اصول اولیه تاسیس‌اش در سال ۲۰۰۲ پایبند می‌ماند می‌توانست حتی از اسرائیل امتیازات زیادی بگیرد. اتحادیه باید پذیرش اسرائیل به‌عنوان عضو ناظر را منوط می‌کرد به تبعیت این رژیم از قطعنامه‌های سازمان ملل متحد. این فرصتی مناسب برای تحت‌فشار قرار دادن اسرائیل برای خروج از تمام سرزمین‌های عربی اشغال‌شده در لبنان، سوریه و فلسطین و تسهیل ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی بود.


دسترسی آسان دوستان آفریقایی رژیم صهیونیستی به جاسوس‌افزار پگاسوس


به‌هرحال اتحادیه آفریقا از این فرصت عالی استفاده نکرد اما دست‌کم باید مراقب توطئه‌های این رژیم باشد.


همین هفته، روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد که یک شرکت اسرائیلی جاسوس‌افزار پگاسوس را به تعدادی از دولت‌ها، ازجمله برخی در آفریقا، فروخته است که با آن حداقل ۱۴ رهبر جهان ازجمله سیریل رامافوسا رئیس‌جمهور آفریقای جنوبی و بسیاری از فعالان، روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر هدف عملیات جاسوسی قرار گرفته‌اند.


این فقط یک نمونه از معنای دوستی با اسرائیل است. یکی از رهبران آفریقایی که گفته می‌شود در عملیات جاسوسی از طریق فناوری پگاسوس نقش داشته، پاول کاگامه رئیس‌جمهور روآندا است. وی دوست شناخته‌شده اسرائیل است و روابطش با بسیاری از همسایگانش در آفریقا تیره‌وتار است. چنین روابطی بعد از افشاگری در خصوص پگاسوس بیش‌ازپیش آشکار شده است.



حضور رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا نتیجه سهل‌انگاری عرب‌ها و مسلمانان و شتاب عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود این رژیم در آینده به اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی هم راه خواهد یافت



کاگامه به تعقیب مخالفان سیاسی خود در هرکجا که باشند و ترور آن‌ها معروف است. به همین دلیل روابط وی با دولت آفریقای جنوبی متشنج است. وی همچنین با یووری موسونی رئیس‌جمهور اوگاندا، که وی را به جاسوسی با استفاده از همان نرم‌افزارهای جاسوسی پگاسوس متهم می‌کند، مشکل دارد. دولت بوروندی نیز از کاگامه به خاطر انجام همان کار شکایت دارد.




بیشتر بخوانید:


پادشاه مراکش نشست سران آفریقا را تحریم کرد


آفریقای جنوبی روابط دیپلماتیک با اسرائیل را کاهش می‌دهد




روآندا اخیراً نیروهای خود را در شمال موزامبیک مستقر کرده است. با توجه به وضعیت وجود جاسوس‌افزار پگاسوس در دسترس مقامات اطلاعاتی روآندا، چگونه "مجمع توسعه آفریقای جنوبی" که موزامبیک نیز بخشی از آن است، می‌تواند به ارتش روآندا که در کنار نیروهای خود کار می‌کند اعتماد کند؟ این چینش نیرو در یک مکان برای یک هدف مشترک می‌تواند بسیار اشتباه و حتی خطرناک باشد زیرا جنگ در کنار کسانی که از شما جاسوسی می‌کنند غیرممکن است. به این صورت است که اسرائیل نقش خود را به‌عنوان یک نیروی نفوذی ایفا می‌کند و با جذب یک کشور در جبهه خود بر دیگر کشورهای قاره آفریقا فشار وارد می‌آورد تا آنها را نیز به جبهه خود بکشد یا دست‌کم به جبهه دشمن ملحق نشوند.



تلفن همراه «برهم صالح»و پادشاه مراکش در فهرست جاسوس افزار«پگاسوس» - جستجوگر  خبر واشک - vashak

جاسوس افزار پگاسوس در اختیار دوستان رژیم صهیونیستی


این‌یک واقعیت است که هر جا اسرائیل می‌رود و مورد استقبال قرار می‌گیرد، مشکلاتی ازاین‌دست به وجود می‌آیند. کشورهای منطقه باهم درگیر شده و بی‌ثبات و ضعیف می‌شوند. این‌یک تاکتیک استعماری قدیمی است که باعث تفرقه و سلطه می‌شود.


به همین دلیل است که پذیرش اسرائیل به‌عنوان عضو ناظر دومین اشتباه جدی اتحادیه آفریقا نام گرفته است. اولین اشتباه این اتحادیه این بود که قبل از عقب‌نشینی مراکش از صحرای غربی اجازه بازگشت رباط به اتحادیه آفریقا را صادر کرد.


با تأیید عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا مطمئناً بی‌ثباتی در این قاره گسترده‌تر و عمیق‌تر خواهد شد. این واقعیتی است که آفریقا نباید اجازه محقق شدنش را بدهد. کشورهای عضو اتحادیه آفریقا باید به‌عنوان یک‌فوریت، تصمیم گرفته شده در مورد عضویت ناظر اسرائیل را لغو کنند، مگر اینکه اسرائیل به تبعیت از همه قطعنامه‌های سازمان ملل در مورد خروج از تمامی سرزمین‌های اشغالی و استقلال فلسطین گردن نهد. و اگر این رژیم اشغالگر استعماری از این کار امتناع ورزد، باید روابط رسمی بین تل‌آویو و اتحادیه آفریقا از دستور کار خارج شود.


عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه رأی الیوم در تحلیلی در واکنش به حضور رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا به‌عنوان عضو ناظر معتقد است این اقدام نتیجه سهل‌انگاری عرب‌ها و مسلمانان و شتاب عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و اگر اوضاع به همین منوال پیش برود این رژیم در آینده به اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی هم راه خواهد یافت. مسئله دردناک‌تر در خصوص این تصمیم اتحادیه آفریقا اینجاست که هیچ واکنش رسمی از سوی کشورهای عرب علیه این تصمیم جز از سوی الجزایر صورت نگرفته است.


انتهای پیام/۴۱۵۵/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب