چرا زندگی بعضی زوج ها بعد از دهها سال به طلاق می رسد؟
به گزارش گروه رسانههای دیگر خبرگزاری آنا، جدیدترین گزارش مرکز آمار ایران درباره وضعیت اجتماعی و فرهنگی ایران، میزان طلاق، ازدواج و ... در سال 99 به تازگی منتشر شده است. در بخشی از این گزارش آمده است: «در سال ۹۹ طول مدت ازدواج ۱۱ هزار و ۷۱۵ طلاق ثبت شده کمتر از یک سال بوده است. از سوی دیگر ۷۸۰۹ رویداد طلاق هم با طول مدت ازدواج حدود ۲۹ سال در همین سال به ثبت رسیده است.»
این روزها گاهی دیده میشود زن و شوهرهایی که با بد و خوب و کم و کاستی یکدیگر کنار میآمدند و حرمت لحظههای تلخ و شیرینی را که طی سال های دراز در زندگی مشترک تجربه کرده بودند نگه می داشتند، کارشان به جدایی میکشد و میگویند که دیگر تحمل بودن با یکدیگر را ندارند. البته شاید هم گاهی به دلیل خجالت کشیدن از طلاق و ... به جدایی ختم نشود اما طعم زندگی مشترک را به کام آنها تلخ کند. واقعا علت این پدیده چیست؟ آیا از همان اول این دو نفر مناسب هم نبودهاند یا دلایل دیگری هم در این بین وجود دارد؟
عاقبت درمان نشدن مشکلات زوج ها در جوانی
واقعیت این است که طلاق پدیده چند علیتی است و وقتی در سنین بالا یعنی مثلا بعد از 30 سال رخ میدهد، بیانگر درمان نشدن دردهای سطحی و مشکلات بزرگ و کوچکی است که زوج ها در جوانی و شروع زندگی مشترک خود یا اهمیتی به آن ندادهاند یا معمولا دنبال فرصتی مناسب برای عملی کردن هدف خود یعنی جدایی بودهاند. واضح است که بیشتر این مشکلات راهکارهای ساده و قابل حلی دارند اما گذشت زمان باعث میشود تا درمانش پیچیدهتر شود.
کمبود محبت و افزایش توقعات
تعدادی از این زن و شوهرها معتقدند که من از اول او را نمیخواستم، سلیقه و صلاحدید پدر و مادرم بوده و ... . این یعنی کمبود محبت و تجربه نکردن عشق، ریشه طلاق در این سن و سال است. برخی دیگر دوام این چندین سال ازدواج را حضور فرزندان میدانند و منتظر بودند که همه فرزندان سر و سامان بگیرند و بعدش دلیلی برای با هم بودن نمیبینند و طلاق را پیش میگیرند که به قول خودشان، آخر عمری آرامش داشته باشند.
متاسفانه درک نادرست از ازدواج، مسئولیت پذیر نبودن، افزایش توقعات زوج ها از یکدیگر با افزایش سن و همچنین تلاش نکردن برای رفع مشکلات ساده و سطحی، کار زن و شوهرهای میان سال و مسن را به دادگاه و درخواست طلاق کشانده است.
الگوبرداری اشتباهی از زوج های جوان
الگو برداری از سبک زندگی زوج های جوان هم میتواند یکی از علل جدایی چنین زن و شوهرهایی باشد. تعداد زیادی از زوج های جوان، صبر و حوصله در زندگی به خرج نمیدهند و با کوچک ترین بحث، راه طلاق را در پیش میگیرند. متاسفانه کثرت این مسئله که دیگر برای هیچ فردی دور از انتظار نیست، راه جدیدی برای زوج های مسن باز کرده که چقدر حیف که ما هم زودتر به این فکر نبودیم و ... .
تلاش نکردن برای پرنشاط شدن زندگی مشترک
همچنین ماهواره و شبکههای اجتماعی برای افرادی که متاسفانه فرهنگ و سواد استفاده درست را ندارند، خیلی خطرآفرین است. زوج هایی که به جای زمان دادن برای حل مشکلات خودشان سر خود را با تماشای برنامههای جورواجور ماهوارهای نامناسب و گشت و گذار دایمی در شبکههای مجازی گرم میکنند، در چنین شرایطی چطور میتوان انتظار زندگی مشترک پرنشاطی از آنها داشت؟ وقت زیاد گذاشتن در این شبکهها باعث کم رنگ شدن روابط و گفتمان بین زوج ها، مقایسه نا به جا با سبک زندگی های متفاوت، آشنایی با افراد نامناسب و حتی خیانت میشود.
جالب است بدانید بنا بر تحقیقات انجام شده در کشورمان، مشاوره پیش از طلاق برای زوج هایی که سالهای طولانی از ازدواج شان گذشته، شانس موفقیت کمتری به خصوص در کوتاه مدت دارد. مشکلات عمیق و حل نشده را با چند جلسه مشاوره نمیتوان چاره کرد.
بنابراین برای این که کار به جدایی نرسد، بهترین کار عمل به همان ضرب المثل معروف است یعنی پیشگیری بهتر از درمان است، اجباری شدن جلسات مشاوره قبل از ازدواج شاید فانوسی به دست دختر و پسرهای در شرف ازدواج بدهد که یا به این نتیجه برسند که اصلا مناسب هم نیستند یا وقتی زندگیشان به خطر افتاد، راه حل درست کردنش را از همان ابتدا یاد گرفته باشند.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/