دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
04 مرداد 1400 - 16:13

با بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌های تاریخ آشنا شوید

وعده پرداخت سود هنگفت، وجه مشترک اصلی کلاهبرداری های بزرگ بوده است.
کد خبر : 596989
کلاهبرداری




به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، بازی پانزی به کلاهبرداری از طریق تطمیع سرمایه گذاران از طریق وعده سودهای کلان اطلاق می‌شود. در این طرح سود سرمایه گذاران قبلی از سپرده سرمایه گذاران جدید پرداخت شده و تا زمانی جوابگو است که سرمایه جدیدی وجود داشته باشد. در ادامه با برخی از بزرگ‌ترین کلاهبرداری‌های پانزی تاریخ آشنا می‌شوید:


۱- مانی ترون- ۱۹۹۱ میلادی


ژان پیر فان روسم فردی بود که ادعا کرد یک الگوی کامپیوتری ابداع کرده که مسیر آینده بازار بورس را پیش بینی می‌کند. سابقه وی در اقتصادسنجی باعث شد بسیاری از افراد از جمله برخی از اعضای خاندان سلطنتی بلژیک به وی اعتماد کنند و سرمایه‌های خود را در اختیار وی بگذارند. او در نهایت به پنج سال حبس محکوم شد. ارزش کل کلاهبرداری صورت گرفته توسط این فرد حدود ۸۶۰ میلیون دلار برآورد می‌شود.


۲- کاریتاس- ۱۹۹۴ میلادی


یان استویچا فردی بود که با راه اندازی یک شرکت و وعده سود ۸۰۰ درصدی پس از هشت ماه از دریافت وجه، پول کلانی از مردم رومانی به دست آورد. پس از آنکه مشخص شد وی حدود ۴۵۰ میلیون دلار بدهی دارد، دستگیر و به هفت سال زندان محکوم شد. ارزش کل کلاهبرداری صورت گرفته توسط این فرد بین یک تا پنج میلیارد دلار برآورد می‌شود.


۳- ام ام ام- ۱۹۹۴ میلادی


سرگی ماورودی از طریق تاسیس یک شرکت واردات قطعات الکترونیکی وعده داد به هر کس که سهام شرکتش را بخرد پس از یک سال ۱۰۰۰ درصد سود بدهد. او در سال ۲۰۰۳ دستگیر و به چهار سال حبس محکوم شد. ارزش کل کلاهبرداری صورت گرفته توسط این فرد حدود ۱۰ میلیارد دلار برآورد می‌شود.


۴- گریت مینیستریز- ۱۹۹۷ میلادی


جرالد پین از طریق راه اندازی یک بازی پانزی در فلوریدا حدود ۵۰۰ میلیون دلار کلاهبرداری کرد. وی در نهایت به ۳۷ سال حبس محکوم شد.


۵- پترزگروپ- ۲۰۰۴ میلادی


تام پترز یک خرده فروشی را در مینه سوتا تاسیس کرد که پس از تامین سرمایه اقدام به گمراهی سهامداران خود و برداشتن برخی از این پول‌ها کرد. او در سال ۲۰۱۰ به ۵۰ سال حبس محکوم شد. ارزش کل کلاهبرداری صورت گرفته توسط این فرد حدود ۳.۶ میلیارد دلار برآورد می‌شود.


۶- استنفورد گروپ- ۲۰۱۲ میلادی


این گروه که در آنتیگوا در منطقه دریای کاراییب تاسیس شد از طریق وعده سود هنگفت مبلغ هنگفتی از شهروندان آمریکایی کلاهبرداری کرد که ارزش آن حدود هفت میلیارد دلار بود. در نهایت آلن استنفورد- مدیرعامل این صندوق- به ۱۱۰ سال زندان محکوم شد.


منبع: ایسنا


انتهای پیام/




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب