عملکرد شرکت تعاونی کارکنان سازمان سنجش زیر ذرهبین نمایندگان مجلس
به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و کنکور گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، موضوع تحقیق و تفحص از سازمان سنجش آموزش کشور مدتی است که در میان نمایندگان مجلس مطرح میشود تا اینکه نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز دوشنبه ۲۸ تیرماه با ۱۶۰ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۱۰ رأی ممتنع با تقاضای تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان سنجش آموزش کشور از سال ۱۳۹۱ موافقت کردند.
خشنودی سازمان سنجش از انجام تحقیق و تفحص
بهمحض اینکه طرح تحقیق و تفحص از سازمان سنجش به تصویب نمایندگان رسید، سازمان سنجش آموزش کشور اطلاعیهای را در این زمینه صادر کرد. در این اطلاعیه به سابقه ۵۳ ساله سازمان سنجش آموزش کشور در برگزاری آزمونها اشاره شده است و اینکه این سازمان توانسته برقراری عدالت آموزشی را از طریق برگزاری آزمونها ایجاد کند.
همچنین در این اطلاعیه سازمان سنجش آموزش کشور اعلام کرده که برای هرگونه تحقیق و تفحص ازسوی نهادهای رسمی کشور در زمینه آزمونها، نحوه برگزاری، آزمونسازی و شرکت تعاونی خدمات آموزشی کارکنان سازمان سنجش آموزش کشور آماده است.
محورهای تحقیق و تفحص
حال سؤال مهم این است که نمایندگان مجلس دقیقاً میخواهند از چه چیزی در سازمان سنجش آموزش کشور تفحص کنند. بر اساس محورهای اعلام شده درباره تحقیق و تفحص قرار است عملکرد حوزه معاونت فنی و آماری که شامل دفتر فناوری اطلاعات، دفتر ارتباطات نوین، دفتر طرح و آمار، حوزه صدور مجوزهای آزمونهای زبان بینالمللی و همه حوزههای مربوطه است، حوزه معاونت امور آزمونها که مسئولیت ساخت آزمون، طراحی سؤال و برگزاری میدانی آزمونها را برعهده دارد و حوزه معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع، که شامل امور مالی و اداری است، مورد بررسی قرار گیرد.
بررسی عملکرد شرکت تعاونی کارکنان محور اصلی تحقیق و تفحص
یکی دیگر از محورهای این تحقیق و تفحص مربوط به شرکت تعاونی خدمات آموزشی سازمان سنجش است. این شرکت متعلق به کارکنان سازمان سنجش است و به اعتقاد نمایندگان موافق تحقیق و تفحص این شرکت در سالهای اخیر تبدیل به حیاط خلوت مدیران سازمان شده است.
احمدحسین فلاحی، نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره تحقیق و تفحص از سازمان سنجش آموزش کشور به خبرنگار آنا میگوید: «مهمترین محور تحقیق و تفحص مربوط به شرکت تعاونی خدمات آموزشی سازمان سنجش آموزش کشور است.»
وی معتقد است که وجوهی از طریق این شرکت تعاونی وجود دارد که باید مورد بررسی قرار گیرد. فلاحی ادامه میدهد: «این شرکت با مسئولان ارشد سازمان سنجش آموزش کشور ارتباطاتی دارد که برای نمایندگان مجلس جای سؤال است. همچنین نحوه استفاده مسئولان از امکانات سازمان سنجش آموزش کشور برای نمایندگان مبهم است و در این زمینه نیز سؤالاتی دارند.»
بیشتر بخوانید:
اعلام آمادگی سازمان سنجش برای تحقیق و تفحص مجلس از آزمونهای کشوری
مجلس کمک سازمان سنجش به گسترش موسسات کنکوری را پیگیری میکند!
این نماینده مجلس میگوید: «به نظر میرسد که بحثهای دیگری درباره سازمان سنجش آموزش کشور مطرح باشد که نمایندگان تحقیقکننده در جلسه علنی مجلس به آنها نپرداختند و خواستار برگزاری جلسه غیرعلنی شدند تا بتوانند راحتتر درباره برخی مسائل دیگر صحبت کنند که متأسفانه با این درخواست نمایندگان موافقت نشد.»
درعینحال بسیاری از فعالان حوزه آموزشی معتقدند که برگزاری آزمون آزمایشی و کلاس کنکور و چاپ کتاب تست توسط شرکت تعاونی سازمان سنجش که با سوءاستفاده از نام «سنجش» و القای پیشبینی کنکور صورت میگیرد باعث شده که فروش این شرکت تعاونی چندین برابر شود و به این ترتیب کنکور از یک پدیده علمی به یک پدیده تجاری تبدیل شده است.
با این حال باید منتظر بود تا نتیجه تحقیق و تفحص از سازمان سنجش آموزش کشور منتشر شود. فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس درباره اجرای این تحقیق و تفحص میگوید: با تصویب نمایندگان، طرح تحقیق و تفحص ابلاغ میشود و باید منتظر استقرار تیمهای تحقیقاتی در سازمان سنجش آموزش کشور باشیم.
انتهای پیام/۴۰۴۰/پ
انتهای پیام/