رئیسجمهور تونس، نخستوزیر و رئیس مجلس را برکنار کرد/ ارتش وارد میدان شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، قیس سعید رئیسجمهوری تونس در اقدامی غیرمنتظره رئیس پارلمان این کشور و همچنین نخستوزیر را از قدرت برکنار کرد و خود کنترل امور را به دست گرفته است.
برخی منابع خبری میگویند که سعید با کمک ارتش تونس دست به این اقدامات شبهکودتا زده است.
بعد از نشست اضطراری رئیسجمهوری با برخی از مقامات بلندپایه این کشور، ریاست جمهوری تونس در بیانیهای اعلام کرد که قیس سعید تصمیم گرفته اداره امور کابینه را خود برعهده بگیرد و ضمن تعلیق فعالیت پارلمان مصونیت سیاسی نمایندگان را نیز لغو کرده است. وی در بیانیه خود این تصمیمات را مطابق با اصل ۸۰ قانون اساسی تونس خوانده است.
به نوشته الجزیره، قیس سعید به معترضان نیز هشدار داده است که اگر بخواهند با سلاح به مقابله با دولت بپردازند با گلوله به آنها پاسخ داده خواهد شد. هرکسی که به فکر استفاده از سلاح بیافتد نیروهای امنیتی نیز با گلوله با آنها مقابله خواهند کرد.
بر اساس شبکه الجزیره، راشد الغنوشی رئیس پارلمان تونس فوراً این اقدامات قیس سعید را برای سرنگونی انقلاب تونس و همچنین انقلابی علیه قانون اساسی و آزادی این کشور خوانده است.
راشد الغنوشی که رئیس بزرگترین حزب سیاسی تونس نیز است همچنین اقدامات قیس سعید را بیپایه و اساس خوانده و گفته است که پارلمان توسط مردم انتخابشده است و همچنان به کار خود ادامه خواهد داد و معتبر است.
در حال حاضر اعتراضاتی نیز در تونس در اعتراض به برکناری هشام المشیشی نخستوزیر این کشور در جریان است و ویدئوهای منتشرشده نشان میدهد که عدهای از معترضان در میادین اصلی تونس جمع شدهاند. با این حال خبرگزاری رویترز گزارش داده است که در کنار مخالفان دولت، حامیان قیس سعید نیز در خیابانها حضور دارند و تصمیمات رئیسجمهور را بهترین تصمیمات سیاسی از زمان انقلاب این کشور میدانند.
نایبرئیس جنبش النهضه تونس در واکنش به تصمیمات رئیسجمهوری این کشور گفته، کاری که قیس سعید کرد یک کودتای تمامعیار علیه نهادهای دولتی است.
وی تأکید کرده است که اوضاع بسیار ناپایدار و مبهم است و ما تلاش میکنیم تونس را آزاد و دموکراتیک نگه داریم.
علی العرائیده با اشاره به سرنوشت هشام المشیشی نیز گفته، هیچکس از محل بازداشت وی خبر ندارد و ما اعتقاد داریم که وی در کاخ ریاست جمهوری نگهداری میشود.
طی روزهای گذشته مردم شهرهای مختلف تونس در اعتراض به سوء مدیریت دولت در مبارزه با کرونا و همچنین شرایط سخت معیشتی دست به اعتراضات خیابانی زده بودند.
رئیسجمهور تونس به معترضان هشدار داده بود که جوانان این کشور به خاطر فقر خود، در این کشور هرجومرج ایجاد نکنند.
خبرگزاری رویترز این تحولات را بزرگترین بحران سیاسی تونس از زمان انقلاب سال ۲۰۱۱ که به برکناری بن علی منجر شد، خوانده است.
انتهای پیام/۴۱۰۶/
انتهای پیام/