دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 مرداد 1400 - 12:00
در گزارش آنا بخوانید؛

تکرار تجربه افغانستان این‌بار در عراق/ مقاومت یانکی‌ها را به خانه می‌فرستد؟

تلاش آمریکا برای دور زدن مصوبه مجلس عراقتجربه ۲۰ سال اشغالگری آمریکا در افغانستان و خروج آن‌ها اکنون در عراق در حال تکرار است و گروه‌های عراقی تأکید می کنند دستاوردهای گسترده آن‌ها علیه تروریسم، بیانگر ظرفیت‌های عظیم داخلی برای برقراری ثبات و امنیت بوده و ‌نیازی به حضور آمریکا نیست.
کد خبر : 596666
نظامیان آمریکا عراق

گروه جهان خبرگزاری آنا - مجتبی اسماعیلی، در چهارمین دور گفت‌وگوهای راهبردی میان عراق و آمریکا، چندین نشست برگزار شد که نشست کمیته نظامی-فنی مشترک از آن جمله بود. در این نشست هیئت عراقی به ریاست قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق و هیئت آمریکایی به ریاست لوید آستین، وزیر دفاع حضور داشتند. همچنین فؤاد حسین، وزیر امور خارجه عراق با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود دیدار کرد.


نکته جالب توجه این است که روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال بدون اینکه منتظر نتیجه نشست‌ها و حتی دیدار جو بایدن و مصطفی الکاظمی شود، اعلام کرد بیانیه پایانی خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق تا اواخر سال جاری خواهد شد.


قاسم الاعرجی پس از این نشست‌ها در اظهاراتی خبر از احتمال خروج نیروهای آمریکایی از عراق داد و این‌گونه استنباط می‌شود ۳۱ دسامبر سال جاری میلادی در تقویم عراقی‌ها آخرین روز حضور اشغالگران آمریکایی در خاک عراق باشد. آن‌گونه که از اظهارنظر مقام ارشد امنیتی عراق بر می‌آید، احتمالاً نیروهای رزمی آمریکا، عراق را تخلیه خواهند کرد و باقی نیروهای آمریکایی (ازجمله مستشاران) قصد ترک این کشور را ندارند.


تکرار تجربه افغانستان این‌بار در عراق/ مقاومت، یانکی‌ها را به خانه می‌فرستد؟
قاسم الاعرجی، مشاور امنیت ملی عراق


این در حالی است که بیشتر نیروهای تروریست آمریکایی مستقر در عراق یا سایر کشورهای منطقه و جهان بیش از آنکه نیروی آموزشی و در حالتی خوش‌بینانه مستشاری باشند، نیروهای امنیتی هستند و در کنار وظایف ظاهری، اهدافی امنیتی و جاسوسی را دنبال می‌کنند.


اظهارنظر اخیر فؤاد حسین که گفت این دوره از مذاکرات در واشنگتن، آخرین دور از گفت‌وگوها خواهد بود، نشان می‌دهد ظاهراً جدول زمانی خروج آمریکایی‌ها از عراق نهایی شده است، گرچه در اظهارنظر متناقضی، یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده عراقی در واشنگتن در مصاحبه با روسیاالیوم خبر داد تاکنون هیچ توافقی با آمریکایی‌ها انجام نشده است.


اینکه وزیر امور خارجه عراق در لابه‌لای اظهارات خود می‌گوید «تروریسم همچنان تهدیدی برای عراق است و این کشور نیازمند همکاری اطلاعاتی با آمریکاست» برای کشوری که می‌خواهد مستقل باشد، هیچ توجیهی ندارد. چه اینکه گروه‌های مقاومت عراق نیز بلافاصله با انتشار بیانیه‌ای از رد اظهارات فؤاد حسین گفتند و تأکید کردند، با این‌گونه اظهارنظرها وزیر امور خارجه عراق گویی وزیر امور خارجه آمریکاست و در زمین آن‌ها بازی می‌کند. در مقابل رویکرد اعرجی و فؤاد حسین، مقاومت خواستار اخراج همه نیروهای آمریکایی از عراق هستند.


ابوالاء الولائی، دبیرکل گروه مقاومت اسلامی گردان‌های سیدالشهدای عراق نیز روز گذشته (شنبه) بر اخراج نظامیان تروریست آمریکا تأکید کرد و گفت: هر وعده‌ای که کمیته مذاکره‌کننده عراق به نیابت از امت اسلامی بدهد، تا زمانی که در راستای اخراج اشغالگران نباشد، هیچ اهمیتی ندارد.


وی تصریح کرد: تمامی کسانی که باقی ماندن آمریکا در عراق را تبلیغ می‌کنند، نتیجه مترتب بر آن مانند ریخته شدن خون ملت عراق و زیر پا گذاشته شدن کرامت آنان را باید بپذیرند.


همچنین نصر الشمری، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی نجبا با انتشار پیامی در حساب کاربری خود در توییتر در واکنش به سخنان وزیر امور خارجه عراق نوشت: اظهارات فؤاد حسین باعث تأسف است. این سخنان در راستای خواست آمریکایی مطرح شده که به هر بهانه‌ای به‌دنبال طولانی کردن حضور خود در عراق، ادامه نقض حاکمیت و غارت ثروت‌ها و تهدید امنیت آن هستند.




بیشتر بخوانید:


دلایل مطالبه عمومی برای اخراج کامل آمریکا از عراق


عراق درباره خروج کامل نیروهای آمریکایی توافق نکرده است




در بخش دیگری از این توییت علاوه بر مخالفت با اظهارات وزیر امور خارجه عراق، این‌گونه سخنان توهین به نیروهای امنیتی عراقی و توانمندی‌های آن‌ها توصیف و تصریح شده است: عراقی‌ها با توجه به توانمندی‌های نظامی که دارند، می‌توانند از کشور خود در مقابل هرگونه چالش داخلی و خارجی محافظت کنند.


تکرار تجربه افغانستان این‌بار در عراق/ مقاومت، یانکی‌ها را به خانه می‌فرستد؟
توییت نصر الشمری، سخنگوی نجبا


مقاومت به توان بالای ارتش و حشدالشعبی (نیروهای مردمی) ایمان کامل دارد و نه‌تنها عراق را بی‌نیاز از هرگونه کمکی در مبارزه با باقی‌مانده تروریست‌ها می‌داند، بلکه با توجه به تجربه دو سه سال اخیر در مواجهه با داعشی‌ها و مدیریت موفق این تهدید، به‌ویژه‌ به‌وسیله حشدالشعبی، اعتقاد دارد یکی از دلایل اساسی ناامنی عراق حضور بیگانگان و به‌ویژه نیروهای تروریست آمریکایی در این کشور است.



گروه‌های عراقی تأکید دارند حضور اشغالگران آمریکایی جز اختلاف‌افکنی قومی و مذهبی، حمایت از تروریسم و ایجاد شکاف میان عراق و کشورهای منطقه کارکردی نداشته است



خروج نیروهای تروریست آمریکایی در ۳۱ دسامبر از خاک عراق همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و کاخ سفید به‌طور رسمی آن را اعلام نکرده است، ولی یقیناً آمریکایی‌ها دست‌کم به‌سادگی حضور نیروهای تروریست خود را از چهار پایگاه نظامی عین‌الاسد، ویکتوری، الحریر و التوحید الثالث در الانبار، بغداد، اقلیم کردستان و فرودگاه بغداد برنمی‌تابند و این یعنی مبارزه با اشغالگران آمریکایی به احتمال فراوان همچنان ادامه خواهد داشت. آمریکایی‌ها برای ادامه حضور نیروهای تروریست خود در این پایگاه‌ها توجیهات گذشته را دارند و مدعی اداره مشترک آن‌ها هستند، ولی بعید به‌ نظر می‌آید مقاومت عراق این‌گونه توجیهات را بپذیرد.


‌دلایل مطالبه به‌حق عراقی‌ها برای اخراج کامل آمریکایی‌ها از عراق


فؤاد حسین با موضع‌گیری اخیر خود و ابراز تمایل برای حضور نیروهای تروریست آمریکایی در عراق باعث برانگیخته شدن انتقاد شدید گروه‌های مختلف عراقی شد. مخالفت مردم و گروه‌های عراقی با عملکرد دولت مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق در زمینه اخراج نظامیان آمریکایی دست‌کم پنج عامل اصلی دارد؛




  • مطالبه مردمی: ملت عراق مانند بسیاری از ملت‌های منطقه استقلال و پیشرفت کشورشان را در گرو رهایی از وابستگی به آمریکا و دخالت‌های آن می‌دانند و چنانچه در تشییع با شکوه پیکر شهیدان قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس فریاد زدند، خواستار خروج کامل نظامیان خارجی به‌ویژه تروریست‌های آمریکایی از خاک خود هستند.






  • مصوبه مجلس: پس از اقدام تروریستی آمریکا در به شهادت رساندن فرماندهان مقاومت و آشکار شدن حمایت‌های علنی این کشور از تروریست‌ها علیه امنیت عراق، مجلس عراق با رأی قاطع، خواستار اخراج کامل و بی‌قید و شرط نیروهای آمریکایی شد.






  • درس‌های عبرت و ظرفیت‌های داخلی: با توجه به تجربه تلخ ۲۰ سال اشغالگری آمریکا در افغانستان، گروه‌های عراقی تأکید کردند شکل‌گیری گروه‌های مقاومت مردمی تحت فتوای مرجعیت دینی و دستاوردهای گسترده آن‌ها علیه تروریسم، بیانگر ظرفیت‌های عظیم داخلی برای رسیدن عراق به ثبات و امنیت است و ‌نیازی به حضور آمریکا نیست.






  • حقایق رفتاری: گروه‌های عراقی با بیان سوابق ۱۸ سال حضور آمریکایی‌ها در عراق تأکید کردند، حضور اشغالگران آمریکایی جز اختلاف‌افکنی قومی و مذهبی، حمایت از تروریسم و ایجاد شکاف میان عراق و کشورهای منطقه کارکردی نداشته است.






  • کارنامه جهانی: گروه‌های عراقی با بیان کارنامه آمریکا از جنگ جهانی دوم تا به امروز تأکید می‌کنند آمریکا در هیچ کشور و منطقه‌ای حضور نداشته مگر آنکه با کشتار و جنایت، میلیون‌ها نفر را قربانی و آواره کرده است.




تلاش آمریکا برای دور زدن مصوبه مجلس عراق


مصوبه مجلس عراق آشکارا اخراج همه نیروهای بیگانه را خواستار شده است و استثنایی با عناوینی همچون مربی و مستشار وجود ندارد. علاوه بر این، نیروهای عراقی در بالاترین سطح آمادگی هستند و حشدالشعبی هم تجربیات زیادی دارد، به‌طوری‌که می‌تواند دشمن را هر چقدر هم قوی باشد زمین‌گیر کند. در عرصه میدانی نیز فرماندهی کل نیروهای مسلح، حشدالشعبی و گروه‌های عراقی با قدرت، بسیاری از نقشه‌ها و توطئه‌های دشمن را خنثی و حتی سرکرده گروه تروریستی داعش و بسیاری از عناصر انتحاری داعشی را دستگیر کردند.


تکرار تجربه افغانستان این‌بار در عراق/ مقاومت، یانکی‌ها را به خانه می‌فرستد؟
رزمایش حشدالشعبی


با وجود این، دولت آمریکا پس از تقاضای کمک دولت عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، بر خلاف توافق، اقدام به حضور در برخی مناطق دیگر عراق کردند و در این فرصت، به‌وسیله ائتلاف بین‌المللی مبارزه با گروه تروریستی داعش و به بهانه کمک به نیروهای عراقی، به حضور نظامی خود در عراق مشروعیت دادند.



گرچه خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد و آن‌ها مجبور خواهند شد همچون افغانستان، خاک عراق نیز ترک کنند؛ ولی همچنان درباره خروج نیروهای ائتلاف بین‌المللی از این کشور تصمیم‌گیری نشده است



دولت آمریکا با استفاده از این فرصت بیش از ۱۳ پایگاه نظامی در خاک عراق و سوریه، فرودگاه تلعفر، اقلیم کردستان و غرب عراق بدون موافقت دولت و مجلس عراق تأسیس کردند. به این معنا که دولت آمریکا هیچ احترامی برای دیدگاه و نظر عراق قائل نیست. جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا برای اینکه بخواهد همه این هزینه‌ها در دولت‌های گذاشته را توجیه کند و به‌نوعی بتواند بخشی از نیروهایش را در عراق نگه دارد، به‌دنبال دور زدن مصوبه مجلس عراق است.


گرچه خروج نیروهای آمریکایی از عراق دیر یا زود اتفاق خواهد افتاد و آن‌ها مجبور خواهند شد همچون افغانستان، خاک عراق نیز ترک کنند؛ ولی همچنان درباره خروج نیروهای ائتلاف بین‌المللی از این کشور تصمیم‌گیری نشده است. باید مشخص شود این نیروها چه میزان نیابت نیروهای آمریکایی را در عراق برعهده خواهند گرفت و نیروهای مقاومت در برخورد با آن‌ها چگونه وارد عمل می‌شود؟ آنچه تاکنون قطعی است، آنکه مقاومت تا اینجای کار پیروز میدان عراق در مقابل اشغالگران آمریکایی بوده است.


در هر صورت عراقی‌ها حق دارند نگران مقاومت خود باشند؛ زیرا تا وقتی حشدالشعبی و مقاومت حضور دارند، آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی نمی‌توانند به اهداف خود دست یابند، لذا هر کاری می‌کنند تا مقاومت را از تضعیف و تحت‌الشعاع قرار دهند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب