دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 مرداد 1400 - 12:00
درباره جاسوس‌افزار اسرائیلی چه می‌دانیم؟

مایکروسافت و رویترز در صف اول متهمان استفاده از پگاسوس

رد پای رژیم صهیونیستی در سرقت اطلاعات مردم جهان مشهود استهفته گذشته که رد پای رژیم صهیونیستی در تولید یک نرم‌افزار جاسوسی و استفاده آن توسط سازمان‌های بین‌المللی به سرخط خبرها رفت، لزوم یک اقدام جسورانه جمعی برای رهایی از نظارتی پدرسالارانه مشخص‌تر شد.
کد خبر : 596442
پگاسوس

به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، وقتی به رسوایی‌های جاسوسی کلان در گذشته ازجمله واترگیت نگاه می‌کنیم و سپس آن‌ها را با اقدامات رژیم صهیونیستی برای در دست داشتن بازار جهانی نرم‌افزارهای جاسوسی مقایسه می‌کنیم، این نتیجه حاصل می‌شود که حتی یک‌ لحظه را هم برای افشاگری بیشتر و پاسخگو کردن رژیم تل‌آویو و سازمان‌ها، نهادها و کشورهایی که مشتری جاسوس‌افزارهای این رژیم هستند، نباید از دست داد.


به گذشته می رویم. در ۱۹۷۴، ریچارد نیکسون رئیس‌جمهور وقت آمریکا پس‌ازآنکه در یکی از بزرگ‌ترین رسوایی‌های قرن بیستم در هتل واترگیت دست به جاسوسی از میهمانانش زده بود، استیضاح شد ولی آن رسوایی در مقایسه با پروژه پگاسوس و استفاده گسترده از یک نرم‌افزار جاسوسی توسط هفده رسانه و حتی یک سازمان بین‌المللی هیچ انگاشته می‌شود.


وقتی رسانه‌های بین‌المللی و نهادهای حقوق بشری به جاسوسی تن می‌دهند


جاسوس‌افزار پگاسوس محصول یک شرکت اسرائیلی تحت عنوان گروه ان.اس.او است. سران کشورها و رهبران مخالف از فرانسه گرفته تا آفریقای جنوبی و پاکستان جاسوس‌افزار پگاسوس را بر روی تلفن‌های خود دارند. علاوه بر سیاستمداران، حدود ۵۰ هزار نفر از مدافعان حقوق بشر، فعالان و روزنامه‌نگاران در لیست هدف سازمان عفو بین‌الملل قرار دارند که علیه همه آن‌ها از جاسوس‌افزار پگاسوس استفاده‌شده است. از ناقضان شناخته‌شده حقوق بشر گرفته تا کشورهایی که داعیه دموکراسی‌های لیبرال دارند در میان مشتریان گروه ان.اس.او قرار دارند.


با مشخص شدن نقاط ضعف برنامه محبوب آی. مسج در اپل آیفون، جاسوس‌افزار پگاسوس با باز شدن لینکش که معمولاً ناخواسته صورت می‌گیرد به کار گرفته می‌شود. هنگامی‌که پگاسوس یک تلفن را آلوده می‌کند، دیگر قابل‌شناسایی نیست و می‌تواند به پیام‌ها، حساب‌های شبکه‌های اجتماعی، میکروفون برای مکالمه و دوربین برای فیلم‌برداری دسترسی پیدا کند. همچنین گزارش‌ شده است که می‌تواند به خدمات موقعیتی دسترسی پیدا کند و حرکات هدف را با دقت خاصی کنترل کند. به‌طور خلاصه، پگاسوس دستگاه‌هایی را که به‌صورت روزانه از آن‌ها استفاده می‌کنیم و درواقع به آن‌ها اعتماد داریم به ابزاری برای نابودی ما در دست هر کسی که هزینه آن را بپردازد تبدیل می‌کند تا به‌راحتی به‌صورت شبانه‌روزی در هفت روز هفته از اقدامات ما باخبر شود.


فرارو | امارات جاسوسی از برخی کشورها از طریق پگاسوس را تکذیب کرد


حملات توسط جاسوس‌افزار پگاسوس با اشکال قدیمی مانیتورینگ یا جاسوسی که سابق بر این در خصوص آن‌ها شنیده‌ شده بود، متفاوت هستند. در اقدامات جاسوسی معمول غالباً اهداف یا روزنامه‌نگاران بودند یا سیاستمداران اما با این جاسوس‌افزار جدید می‌توان به زندگی هر کسی سر کشید و از افراد معمولی هم جاسوسی کرد.


گفته می‌شود که ابزار جاسوسی قبل از اینکه در عملیاتی جدی به کار گرفته شوند، روی افراد معمولی امتحان می‌شوند. به‌عنوان‌مثال در ایالات‌متحده آمریکا، شرکت زنگ در منازل «رینگ» با ۴۰۰ نیروی پلیس همکاری کرده است تا داده‌های نظارتی را به سازمان‌های اجرای قانون ارائه دهد آن‌ هم در سالی که پلیس این کشور به دلیل خشونت نژادی نهادینه‌شده تحت نظارت جدی قرار دارد. در یک نمونه دیگر سیستم نظارتی «آفندر ۳۶۰» مایکروسافت یکی از چندین نرم‌افزارهایی است که در سیستم گسترده زندان‌های آمریکا علیه زندانیان امتحان شده است.


گروه ان.اس.او در سایه واحد جاسوسی ۸۲۰۰ متعلق به ارتش رژیم صهیونیستی تولد یافت. این واحد بدنام ارتباطاتی جاسوسی وقتی‌که مشخص شد در عملیات جاسوسی علیه فلسطینی‌ها از یک فناوری پیشرفته استفاده کرده است بر سر زبان‌ها افتاد. این واحد با استفاده از یک تکنولوژی پیشرفته در محل اقامت افراد فلسطینی در یک هتل به اطلاعات شخصی آن‌ها دست پیداکرده بود که بعداً با تهدید به افشای آن اطلاعات آن‌ها را مجبور به همکاری با اسرائیل کرده بود.



مایکروسافت از نزدیک با اداره گمرک مهاجرت ایالات‌متحده درزمینهٔ ردیابی و نظارت بر مهاجران همکاری می‌کند



شرکت‌های تولید محصولات جاسوسی و امنیتی و نیز سازندگان تسلیحات اسرائیلی به دلیل اینکه تولیدات خود را در غزه و دیگر مناطق سرزمین‌های اشغالی علیه مردم آزمایش کرده‌اند و به کارایی آن‌ها اشراف کامل یافته‌اند قادر هستند با اطمینان خاطر آن محصولات را در بازارهای جهانی عرضه کنند.




بیشتر بخوانید:


واشنگتن پست گزارش داد؛ جاسوسی پگاسوس از سفیر ایران در عراق


مرکل: استفاده از نرم افزارهای جاسوس محدود شود




وقتی این نرم‌افزارها و یا تولیدات مختص جاسوسی در میدان جنگ یا در یک عملیات واقعی آزمایش شده و امتحان پس داده‌اند غالباً در مرزها برای رصد عبور و مرور غیرمجاز یا افراد تحت تعقیب استفاده می‌شوند. یکی از مواردی که باعث رسوایی جاسوس‌افزار پگاسوس شد، این بود که وقتی مدافعان یا فعالان حقوق بشر با استفاده از این نرم‌افزار به جمع‌آوری اطلاعات علیه یک کشور دست‌زده بودند و پس از فرار از آن کشور به‌قصد پناهندگی به یک کشور دیگر وارد می‌شدند درست همان موقع یعنی سر مرز مستقیماً به دام یک سامانه پیچیده نظارتی جاسوسی می‌افتادند.


مایکروسافت از نزدیک با اداره گمرک مهاجرت ایالات‌متحده درزمینهٔ ردیابی و نظارت بر مهاجران همکاری می‌کند و با این اقدام نظارت غیرقانونی بر عموم مردم را گسترش می‌دهد. همین‌طور تامسون رویترز نیز با ارائه نرم‌افزاری که امکان کنترل پیشینه افراد را با مقایسه پایگاه داده‌های ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی و سوابق تلفن تا پلاک فراهم می‌کند، نیز همین کار را می‌کند. این شرکت‌ها علی‌رغم ادعای حمایت از برابری نژادی، با اداره مهاجرت آمریکا مستقر در مبادی ورودی همکاری می‌کنند. این همکاری حتی درحالی‌که دولت دونالد ترامپ رئیس‌جمهور سابق آمریکا کودکان مهاجر را از خانواده‌های خود جدا کرد و آن‌ها را به زندان فرستاد ادامه داشت. با افشای این همکاری‌های غیرقانونی سرمایه‌گذاران مایکروسافت و تامسون رویترز اکنون خواستار بررسی بیشتر قراردادها هستند.



شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند آی.بی.ام و صنعت نظامی اسرائیل در قالب شرکت‌های تسلیحاتی مانند البیت بر مرزهای اتحادیه اروپا نظارت کامل دارند



این اقدامات غیرانسانی و غیرمنطقی مختص آمریکا نیستند. آنچه تحت عنوان «مجتمع صنعتی مرزی و نظارتی» نامیده می‌شود سراسر جهان را در برگرفته است. شرکت‌های فناوری آمریکایی مانند آی.بی.ام و صنعت نظامی اسرائیل در قالب شرکت‌های تسلیحاتی مانند البیت بر مرزهای اتحادیه اروپا نظارت کامل دارند. آژانس مرزی اتحادیه اروپا به نام فرانتکس به همراه ادارات مرزبانی هر کشور عضو، در حال ساخت یک شبکه پیشرفته‌تر از فناوری نظارتی معمولی هستند. این شبکه از سیستم‌های ردیابی، هوش مصنوعی و بیومتریک، دیوارهای هوشمند و کاربرانی بی‌رحم استفاده خواهد کرد که بر اساس گزارش‌ها در مرگ دو هزار نفر در مرزهای اروپا فقط طی یک سال گذشته دخیل بوده‌اند. این سازوکار نظارتی غیرقانونی با کاربرانی بی‌رحم پاسخ دنیای غرب به پناه‌جویان درمانده‌ای است که از اوضاع نابسامان اقتصادی یا جنگ برای یافتن مکانی امن‌تر گریخته‌اند.


سیستم جاسوسی نظارتی پیشرفته‌ای که از آن صحبت شد تهدیدی برای همه است. خواه آن فرد خبرنگاری باشد که بخواهد حقایق را فاش کند یا یک فعال سیاسی مخالف که با اطلاعات محرمانه درگیر است. این سیستم حتی به قربانیان جنگ و فقر در حال فرار برای یافتن مکانی امن هم رحم نمی‌کند. این سیستم می‌تواند به دشمنی با یک سازمان غیردولتی حقوق بشری نیز برخیزد.


خشم عمومی علیه سرکشی نامحرمان به زندگی خصوصی انسان‌ها


رسوایی پگاسوس کمک کرده است تا بفهمیم چه تعداد از ما قربانی جاسوسی برای در ایمن بودن قدرتمندان قرار گرفته‌ایم. تنها سودی که افشای این تهدید گسترده برای نوع بشر می‌تواند در برداشته باشد این است که ما انسان‌ها با همه تفاوت‌هایی که باهم داریم بر سر پاسخگو کردن افراد و سازمان‌های مؤسس و حامی این‌گونه اقدامات جاسوسی باید متحد شویم.


                                                   اعتراض علیه نرم افزار جاسوسی اسرائیل در هند 
اعتراض مردم هند به اقدامات جاسوسی رژیم صهیونیستی


البته باید دانست که رسوایی پگاسوس آخرین نمونه ازاین‌گونه اقدامات نیست اما اگر ما ساکت بنشینیم و به مبارزه با افرادی که به هر نحوی که شده می‌خواهند ما را تحت کنترل داشته باشند برنخیزیم دیگر جاسوسی کردن از زندگی مردم به‌صورت یک امر عادی شناخته خواهد شد.




بیشتر بخوانید:


شنود مکالمات سران انصارالله با جاسوس‌افزار صهیونیستی




رسوایی پگاسوس خشم بسیاری از مردم را در سراسر جهان برانگیخت. به عنوان مثال نمایندگان احزاب مخالف هند با اعتراض به نرم‌افزار صهیونیستی پگاسوس خواستار انجام تحقیق قضایی تحت نظارت دادگاه عالی کشور هند در این مورد شدند.


نمایندگان معترض با تجمع در کنار مجسمه گاندی در داخل محوطه مجلس بنری با عنوان «پگاسوس دروازه جاسوسی» در دست داشتند.


معترضان ادعا کرده‌اند که نام چندین سیاستمدار، روزنامه‌نگار، وکیل و فعال هندی در لیست لورفته اهداف بالقوه برای نظارت توسط یک سازمان ناشناس با استفاده از نرم‌افزار جاسوسی پگاسوس دیده می‌شود.


یکی از شخصیت‌های مهم که گوشی او توسط این نرم‌افزار جاسوسی هک شده است، نامزد جمال خاشقچی است که توسط عاملان حکومت سعودی در سال ۲۰۱۸ به قتل رسید.


کشورهایی که بیشترین استفاده را از این نرم‌افزار انجام داده‌اند شامل جمهوری آذربایجان، بحرین، مجارستان، هند، قزاقستان، مکزیک، مراکش، رواندا، عربستان سعودی و امارات می‌شوند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب