وضعیت افغانستان روزی گریبانگیر دولت پاکستان نیز خواهد شد
به گزارش گروه جهان خبرگزاری آنا، حسین فرجاد امین درباره حملات طالبان به شهرهای مختلف گفت: طالبان پس از مذاکرات دوحه قطر، در پی این هستند به آنچه که نتوانستند در مذاکرات با نمایندگان دولت به دست بیاورند، از طریق جنگ و اعمال فشار به دولت به دست بیاورند.
وی افزود: طالبان از شهرهای کوچک حملات خود را آغاز کردند و با تصرف آنها، به تدریج جلو آمدند. طالبان مبادی ورودی مرزها را به کنترل در آوردند و در هفته گذشته تعداد زیادی از طالبان در اطراف شهر کابل مستقر شدند.
این کارشناس مسائل افغانستان بیان کرد: روز سه شنبه نیز مقامات دولتی به مناسبت عید قربان، مقامات دولتی در مسجد ریاست جمهوری مشغول نماز بودند که سه فروند موشک مینی کاتیوشا توسط طالبان شلیک شد. این اقدام ارزش عملیاتی ندارد اما از نظر تبلیغی اهمیت دارد زیرا نشان میدهد تمام تلاش چهار روزه نمایندگان دولت در دوحه برای متقاعد کردن طالبان به آتش بس سه ماهه شکست خورد.
وی افزود: در حالی که در روزهای عید قرار داریم و انتظار میرفت، روزهای خوش مردم افغانستان باشد، با اینگونه عملیاتها مردم را وحشت زده کردند و نشان میدهد طالبان حتی برای عید قربان نیز آتش بسی را نپذیرفتهاند.
فرجاد امین در ادامه درباره هدف اصلی و پایانی طالبان توضیح داد و عنوان کرد: اگر با اعمال فشار به مقامات دولت کابل نتوانستند در پشت میز مذاکره، به آنچه مطلوبشان است دست یابند، از طریق جنگ این کار را انجام دهند. تغییر قانون اساسی و نگارش قانون اساسی جدید، حاکمیت مطلق طالبان بر کشور و قرار گرفتن تمام گروهها ذیل طالبان، خواستههای اصلی این گروه است.
این کارشناس مسائل افغانستان با تصریح بر اینکه طالبان همه طالبان گذشته است، اظهار کرد: اساساً این گروه نمیتواند تغییر کند زیرا منبع فکری که آن ها آموزش دیدهاند همچنان وجود دارد و ایدئولوژی آنها تغییر نکرده است. مبنای فکری و عقیدتی طالبان از مدارس و حوزههای دینی سرچشمه میگیرد که همچنان همان اعتقادات دهههای گذشته را دارند.
وی افزود: طالبان محصول مدارسی است که در پاکستان ایجاد شدند و در این راستا نزدیک ۱۳ هزار و ۵۰۰ مدرسه با طرز تفکری طالبانی وجود دارد. بدون تردید این وضعیت روزی گریبانگیر دولت پاکستان نیز خواهد شد.
انتهای پیام/
انتهای پیام/