دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 مرداد 1400 - 00:15
مجید جلالی در گفت‌وگو با آنا:

دور برگشت لیگ به لحاظ فنی بی‌کیفیت بوده

۳۵ ساله تنها راهکار فدراسیون جریمه استکارشناس فوتبال کشورمان گفت: مسابقات لیگ برتر ۱۴ ماه طول کشیده و به لحاظ فنی در دور برگشت شاهد بازی‌ها بی‌کیفیت از تیم‌ها بودیم.
کد خبر : 596228
سپاهان پرسپولیس اعتراض به داوری



به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، لیگ برتر فوتبال به هفته‌های پایانی رسیده و تکلیف تیم قهرمان به‌زودی مشخص می‌شود. البته در چند هفته پایانی هجمه به داوری بسیار زیاد بود، باشگاه‌ها علیه داوری بیانیه می‌دادند و حتی کار به جایی می‌رسید که یک باشگاه در انتخاب داوری اظهارنظر می‌کرد. بدون شک با توجه به نزدیک شدن به هفته‌های پایانی لیگ، اعتراض به داوری هم شدت خواهد گرفت و باید فدراسیون فوتبال تمهیداتی بیاندیشد که هفته‌های پایانی لیگ تحت‌الشعاع حواشی و هجمه به داوری قرار نگیرد. در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار آنا درباره لیگ برتر و مسائل داوری می‌خوانید:


روند طولانی لیگ مسابقات را فرسایشی کرده بود


مجید جلالی درباره کیفیت لیگ برتر فوتبال در هفته‌های پایانی مسابقات گفت: با توجه به طولانی بودن روند مسابقات لیگ برتر، هرچقدر به هفته‌های پایانی نزدیک‌تر می‌شویم به لحاظ فنی کیفیت مسابقات هم پایین می‌آید. در دور رفت مسابقات به لحاظ فنی با کیفیت‌تر بودند اما در دور برگشت به خاطر طولانی بودن رقابت‌ها شرایط تغییر کرد. درحال حاضر تیم‌ها ۱۴ ماه است که در مسابقات حضور دارند. روند طولانی رقابت‌ها باعث فرسایشی شدن مسابقات می‌شود و حتی ممکن است جایگاه تیم‌ها را هم جابجا کند.از طرف دیگر برای یک تیم خیلی سخت است که ۱۴ ماه در شرایط آمادگی و ثبات قرار بگیرد. این روند طولانی، خواه ناخواه به لحاظ فنی روی عملکرد تیم‌ها تاثیر می‌گذارد و در جریان مسابقات هم این موضوع به وضوح دیده می‌شود.


فوتبال ایران حرفه‌ای نیست و باید علت آن را موشکافی کرد


وی در مورد حرفه‌ای نبودن فوتبال ایران اظهار کرد: بررسی این موضوع و چرایی آن یک کار تخصصی است که باید به صورت دقیق کارشناسی شود. وقتی از دور به روند مسابقات نگاه می‌کنیم به نظر می‌رسد فوتبال ایران حرفه‌ای نیست و مسابقات لیگ به لحاظ فنی و کیفیت شرایط قابل قبولی ندارند. اما اینکه چرا این اتفاق می‌افتد، موضوعی است که باید به صورت تخصصی و موشکافانه به آن پرداخت. مسائلی مثل داوری، رفتار مربیان، بازیکنان و مدیران باشگاه‌ها باید بررسی شود که در صورت پیگیری این موضوع به واقعیت‌های جالبی هم در مورد فوتبال خواهند رسید. هجمه علیه داوری هم یکی از همان مسائلی است که باید چرایی آن را دنبال کنیم تا به خیلی از واقعیت‌ها برسیم. واقعیت‌هایی که شاید دوست نداریم آنها را ببینیم و از اصل موضوع دور می‌شویم تا به آنها رسیدگی نکنیم.


بیشتر بخوانید:


دردسر بزرگ قرارداد ۵ میلیارد تومانی سرمربی لیگ برتری


بی‌اعتمادی و باور غلط در فوتبال ایران رخنه کرده است


جلالی به دلایل عدم حرفه‌ای بودن فوتبال ایران اشاره کرد و در این باره می‌گوید: بی‌اعتمادی و باورهای غلط یکی از دلایل عدم حرفه‌ای بودن فوتبال ایران است. متاسفانه بی‌اعتمادی و باورهای غلط در فوتبال ایران رخنه کرده است. مربیان ما این باور را دارند که هر چقدر در کنار زمین شلوغ کاری کنند، موفق‌تر خواهند بود و کلاه سر آنها نمی‌رود. در فوتبال ما این موضوع جا افتاده است که دلالان همه کار هستند، یا اینکه تصمیمات داور منجر به تغییر نتایج می‌شود. در چنین فضایی حتی افرادی که سالم کار می‌کنند هم نمی‌توانند تصمیمات درست و منطقی بگیرند. متاسفانه هیچ راهکاری هم داده نمی‌شود و حتی به خیلی از بی‌اعتمادی‌ها در جریان لیگ دامن زده می‌شود. باورهای غلط در جریان مسابقات باعث می‌شود مسائلی در فوتبال به وجود بیاید که من خودم برخی از آنها را نمی‌توانم بپذیرم.


فدراسیون فوتبال نقشش را به‌خوبی انجام نداده است


جلالی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به عملکرد فدراسیون فوتبال و منفعل بودن کمیته انضباطی و اخلاق در برابر هجمه‌ها اشاره کرد و می‌گوید: فدراسیون فوتبال به عنوان متولی همه‌کاره است. اگر این فدراسیون نقش‌ خود را به خوبی انجام می‌داد، قطعاً بی‌اعتمادی و باورهای غلط در فوتبال ما به وجود نمی‌آمد. مسائلی مثل عدم اعتماد و باورهای غلط مربوط به دیروز و امروز نیست، بلکه سالیان سال است که این مسائل در فوتبال ایران وجود دارد. قطعا اگر چرایی این موضوعات برملا می‌شد خیلی از مسائل هم حل و فصل می‌شد.


بیشتر بخوانید:


جدال‌های لفظی تمام‌نشدنی سرخابی‌ها در فضای مجازی/ نیاز به ورود کمیته‌های اخلاق و انضباطی


۳۵ سال است که تنها راهکار فدراسیون جریمه است!


وی عنوان کرد: من اعتقاد دارم فدراسیون فوتبال تنها حضور دارد. سال‌هاست مربیان و بازیکنان در جریان مسابقات شلوغ کاری می‌کنند، اما فدراسیون تنها آنها را جریمه می‌کند. ۳۵ سال است که جریمه تنها راهکار اصلی بوده است؛ این در حالی است که اگر قرار بود این مسائل با جریمه حل شود باید شرایط بهتری پیدا می‌کردیم؛ نه اینکه سال به سال وضعیت بدتر شود. متاسفانه مسئولان فکر می‌کنند تنها از طریق تنبیه کردن به فضای بهتری می‌رسیم در حالی که این کار اصلاً درست نیست و راهکار غلط محسوب می‌شود.


برای پاکسازی فوتبال مسائلی مطرح کردیم اما در آخر غرامت دادیم


پیشکسوت فوتبال ایران با اشاره به اینکه در فوتبال ایران مشکلات ریشه‌ای حل نمی‌شود، گفت: من خیلی امیدوار نیستم که در این فدراسیون هم مسائل ریشه‌ای حل شود. ما سال‌های سال است که موارد را می‌بینیم اما تنها رسیدگی ظاهری به آن می‌شود. گاهی وقت‌ها هم به خاطر آن غرامت دادیم؛ چرا که خیلی از مسائل را جهت بهینه و پاکسازی و کمک به فوتبال مطرح کردیم اما در نهایت ضرر و زیان دیده‌ایم.


انتهای پیام/۴۰۵۷/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب