دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
31 تير 1400 - 00:02
تحلیلگر امور راهبردی سوریه:

سیاست منطقی بشار اسد باعث احیای روابط دیگر کشورها با سوریه شده است

لزوم توسعه روابط اقتصادی تهران دمشقیک تحلیلگر امور راهبردی سوریه سیاست منطقی بشار اسد را عامل احیای روابط دیگر کشورها با دمشق خواند.
کد خبر : 596091
بشار اسد



گروه جهان خبرگزاری آنا-مجتبی اسماعیلی، بشار اسد روز شنبه مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری را مقابل رئیس و اعضای مجلس سوریه و در مراسمی که با حضور شخصیت‌های سیاسی، حزبی، مذهبی، رسانه‌ای، علمی، فرهنگی، ورزشی، اجتماعی و خانواده‌های شهدا و مجروحان این کشور برگزار شد، به جا آورد.


رئیس‌جمهور سوریه در این مراسم رویکردهای کشورش را برای هفت سال آینده تشریح کرد و گفت: مردم با آگاهی و حس میهن دوستی خود نشان دادند عزم خود را برای دفاع از حقوق‌شان از دست نمی‌دهند و مهم نیست چه تعداد استعمارگر وجود داشته باشد.


وی مشارکت گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری را گواه آگاهی ملت بزرگ سوریه خواند و با بیان اینکه تجربه انتخابات ثابت کرد ملت به دولت مشروعیت می‌بخشند، افزود: دشمنان خواستند سوریه را تجزیه کنند، اما وحدت مردم تیر خلاص را به توطئه‌هایشان زد. سوری‌ها در داخل هر روز باصلابت تر می‌شوند. آگاهی مردم دژ مستحکم و معیاری است که با آن میزان قدرت و توانایی ملی را می‌سنجیم. تمام طرح‌ها و تلاش‌های مزدوران به لطف پایداری مردم سوریه ناکام مانده است.



سیاست منطقی بشار اسد باعث احیای روابط دیگر کشورها با سوریه شده است

مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری سوریه


اسد بزرگترین دلیل بحران سوریه را محو ارزش‌ها و اخلاق خواند و تصریح کرد: از کسانی که فریب خوردند و بر سرنگونی حکومت و نابودی میهن حساب باز کرده بودند می‌خواهم به آغوش وطن بازگردند. ثبات جامعه از مهم‌ترین اولویت‌هاست و ما با کسانی که به امنیت کشور لطمه بزنند مخالفیم. جامعه‌ای که به ارزش‌ها احترام نگذارد، جامعه باثبات و شکوفایی نیست.


بشار اسد همچنین در سخنرانی ادای سوگند خود بر موضوع فلسطین تأکید کرد و گفت: نزدیک‌ترین موضوع به ما فلسطین است. ما به موضوع آزادی بقیه خاکمان از تروریست‌ها و حامیان ترکیه‌ای و آمریکایی آن‌ها اهمیت می‌دهیم. ما به نقش دوستانی مانند ایران و روسیه که تأثیر بزرگی در آزادی خاکمان داشتند اعتماد داریم. وظیفه دولت است که از هرگونه مقاومتی در سوریه علیه اشغالگران حمایت کند.


رئیس‌جمهور سوریه شنبه شب در اقدامی غیرمنتظره پس از مراسم ادای سوگند به همراه همسرش اسما و فرزندانش در میان مردم در میدان المیدان در مرکز دمشق حضور یافتند و با مردم گفت‌وگو کردند.


جایگاه محبوب و مردمی و موفقیت‌های دولت سوریه در دوران ریاست جمهوری بشار اسد، روابط داخلی و چشم‌انداز سیاست خارجی سوریه باعث شد تا گفت‌وگویی با صفاء قدور، تحلیلگر امور راهبردی سوریه انجام دهیم که در زیر تقدیم می‌شود.


آنا: پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست جمهوری سوریه نویدبخش فصل جدیدی از تحرک مقاومت در منطقه است. اسد در سخنرانی خود به موضوع مهم فلسطین پرداختند. مقاومت فلسطین چه جایگاهی نزد ملت و دولت سوریه دارد؟


قدور: بشار اسد موضوع فلسطین را اولویت سیاست خارجی دمشق خواند، درواقع سوریه آماده فراهم کردن هر آن‌چیزی است که فلسطینیان برای پیروزی و موفقیت نیاز دارند. ما از نظر نظامی و سیاسی بخشی از محور مقاومت هستیم و همان‌طور که حدود یک ماه پیش در دیدار اسد با سران مقاومت فلسطین مطرح شد، تصمیم دمشق برای بازسازی اردوگاه یرموک پابرجاست.



مبارزه با تروریسم سطح روابط ایران و سوریه را بسیار به یکدیگر نزدیک کرد و به گشایش های اقتصادی و سیاسی در روابط میان دو کشور منجر شد



سوریه حق بازگشت فلسطینی‌ها به سرزمین‌شان را مهم می‌داند. این همان سیاستی است که از زمان مرحوم حافظ اسد، رئیس‌جمهور فقید این کشور دنبال می‌شده، دمشق آن را موضوع اصلی اعراب و مسلمانان می‌داند و خواستار بسیج همه امکانات و ظرفیت‌ها برای آزادسازی سرزمین‌های اشغالی است.


بشار اسد بارها اعلام کرده مخالف انعقاد توافقنامه‌های صلح یک‌جانبه با رژیم صهیونیستی است که حق ملت فلسطین را به خطر می‌اندازد. دمشق سیاستی اصولی و ثابت دارد و آن پشتیبانی همه‌جانبه از جنبش‌های مقاومت فلسطین است و در این زمینه جمهوری اسلامی ایران نیز تعامل و مشارکت دارد. درواقع با پشتیبانی‌های ایران و سوریه پازل موفقیت‌های مقاومت فلسطین در عملیات سیف القدس (شمشیر قدس) تکمیل شد.




بیشتر بخوانید:


بشار اسد و همسرش پس از ادای سوگند به میان مردم رفتند + تصاویر




بشار اسد موضع ثابت و قطعی در حمایت از مقاومت فلسطین تا بازپس‌گیری کامل حقوق خود دارد و آن را به‌طور رسمی در مراسم ادای سوگند ریاست جمهوری اعلام کرد. حمایت دمشق تنها از گفتمان و خط‌مشی مقاومت است و آن را تا زمانی‌که ملت فلسطین در برابر اشغالگران صهیونیست مقاومت و برای احقاق حقوق خود هر روز شهید تقدیم می‌کنند، ادامه می‌دهد. سوریه تا آزادی ذره ذره خاک فلسطین از شر صهیونیست‌های جنایتکار با مقاومت فلسطین در یک سنگر بوده، هست و خواهد ماند.


آنا: سطح روابط ایران و سوریه را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ آیا ایران توانسته است شریک خوبی در دوران بازسازی سوریه و پس از شکست تروریست‌های تکفیری باشد؟


قدور: مبارزه با تروریسم سطح روابط ایران و سوریه را بسیار به یکدیگر نزدیک کرد و به گشایش های اقتصادی و سیاسی در روابط میان دو کشور منجر شد. روابط تهران و دمشق به حدی رسیده که گسستن آن تا حد بسیار زیادی را دشوار است، ولی معتقدم با معیارهای آرمانی تاحدی فاصله وجود دارد که توان با برخی تغییر یا اصلاح سیاست‌ها آن را به حد ایده‌آل خود رساند. ایران و سوریه رقیب مشترکی همچون محور عبری-عربی-غربی دارند که برای مقابله با آن نیاز به توسعه روابط اقتصادی بیش از پیش احساس می‌شود.



سیاست منطقی بشار اسد باعث احیای روابط دیگر کشورها با سوریه شده است

دیدار شهید سلیمانی با بشار اسد


برخلاف گزارش برخی رسانه‌های منطقه که روسیه را شریک مهم سوریه تلقی می‌کنند، معتقدم جمهوری اسلامی ایران نخستین شریک سوریه در روند بازسازی خواهد بود. مردم سوریه همچنان در ذهن خود خاطرات فرمانده رشید مقاومت شهید قاسم سلیمانی را که نقش ارزنده‌ای در عملیات های مهم ازجمله آزادسازی نبل و الزهرا برعهده داشت، از یاد نبرده‌اند. طبعاً ایران همانند دوران مبارزه با تروریسم شریک واقعی سوریه در روند بازسازی خواهد بود.



بشار اسد آغوش خود را به روی کشورهایی که قصد سرمایه‌گذاری و همکاری با سوریه دارند، باز کرده است



دمشق و تهران در عرصه دیپلماسی اقتصادی می‌توانند تحرکات بیشتری داشته باشند و این، عرصه حساس و مهمی برای دو طرف است. با این اقدام رابطه وابستگی متقابل میان دو کشور و نیز کشورهای عربی منطقه به‌وجود خواهد آمد که می‌تواند به قطع رابطه و معامله با کشورهای بله قربان گوی صهیونیست‌ها کمک کند. همچنین می‌توان از اثرات تحریم‌های اعمال‌شده به‌وسیله ائتلاف عبری-غربی علیه دو کشور کاست. ایران و سوریه روابط، همکاری‌ها و درهم تنیدگی‌های زیادی دارند.


آنا: علت موفقیت‌های راهبردی سوریه چیست و چرا دیگر کشورها هم‌زمان با پیروزی بشار اسد برای احیای روابط با سوریه ابراز تمایل کردند؟


قدور: موفقیت‌های جمهوری عربی سوریه در حوزه‌های میدانی، سیاسی و نظامی نشئت گرفته از قدرت محور مقاومت است و در واقع ایران، حزب‌الله و سوریه اضلاع پازل قدرت مقاومت را تشکیل داده‌اند و حزب‌الله و ایران دو یار وفادار سوریه تلقی می‌شوند. بی‌تردید تحرکات محور مقاومت تأثیر خود را بر فضای سیاسی منطقه می‌گذارد، بر روابط بین‌الملل و منطقه اثرگذار است و توانسته در برابر محور شرارت به‌خوبی عمل کند.


آمریکا در افغانستان شکست را پذیرفت و نیروهایش را از این کشور خارج کرد، همچنین در اوایل ژوئن سال جاری میلادی شاهد بودیم آن‌ها تعداد زیادی از سامانه‌های پدافند هوایی خود را از منطقه ازجمله در عربستان، عراق و اردن خارج کردند و درحال کاهش تعداد نیروهایشان در عراق هستند.


سوریه موقعیت مهم، حیاتی و ژئوپولتیکی در منطقه دارد که باعث شده دیگر کشورها ازجمله کشورهای غربی و عربی پس از موفقیت‌های ارتش عربی و پیروزی بشار اسد در انتخابات ریاست‌ جمهوری مایل شوند روابط خود را با دمشق احیا کنند؛ احیای روابط درحالی انجام می‌شود که آن‌ها در دنبال کردن سیاست‌های خود علیه دمشق از هیچ اقدامی فروگذار نکردند، ولی بشار اسد با حفظ سیاست راهبردی خود در زمینه توسعه روابط با همه کشورها، آغوش خود را به روی کشورهایی که قصد سرمایه‌گذاری و همکاری با سوریه دارند، باز کرده است.


انتهای پیام/۴۰۳۳/



انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب